Pages

Wednesday, August 10, 2016

Zucchini non-noodle lasagna with oyster mushrooms / Cuketová lasagna s hlivou bez cestovín / Lasagne aux courgettes et pleurotes sans nouilles / Лазанья с цуккини и вешенками без макаронных изделий

Servings : 12, Calories per serving : 253
                               Preparation time: 60 min, Baking time : 50 min
                                              
Lasagna is a traditional rich dish of Italian origin, probably from the city of Naples from the Middle Ages. It refers to several layers of flat-shaped pasta interleaving with sauces, meat, and vegetable ingredients which are oven-baked. In this recipe, we have replaced pasta with a large zucchini from our garden and the meat with mushroom oysters having great health benefits on the immune system. Such a dish is more laborious to make, but the result is worth it – a load of bio harvest from your garden has been just on the plate before you.   

Lasagna je tradičný sýty pokrm talianskeho pôvodu, pravdepodobne zo stredovekého Neapola. Skladá sa z niekoľkých vrstiev tenkej cestoviny prekladanej s omáčkami, mäsom, zeleninou a inými prísadami, ktoré sa zapekajú v rúre. V tomto recepte sme nahradili cestoviny s veľou cuketou z našej záhrady a namiesto mäsa sme použili hlivu, ktorá má veľký prínos pre zdravie a imunitu. Príprava takéhoto jedla je prácnejšia, ale výsledok stojí za to -  bio úroda z vašej záhrady chutne pripravená na tanieri práve pred vami (recept je nižšie).