Pages

Sunday, October 29, 2017

Pumpkin cheesecake swirl brownies / Čokoládovo-tekvicové mramorové rezy / Brownies marbrés au fromage et à la citrouille / Мраморные тыквенные брауни

Servings : 16, calories per serving : 234
Preparation time: 90 min, baking time : 45 min

These pumpkin cheesecake brownies are seasonal, fudge, and moist with a rich taste of dark chocolate and pumpkin cream cheese. Initially, inspired by David Lebovitz and The Bojon Gourmet, we have changed the original recipes by using the regular flour partly replaced with gluten-free carob. To make a greater difference between two layers, chocolate brown and pumpkin yellow, curcuma was mixed in the pumpkin cream cheese to make it yellowish.   Then, the layers on the baking form were swirled few times, to get a marbled pattern for the cake. Little more effort, but the result is worth it. 

Tieto čokoládovo-tekvicové cheesecake rezy sú sezónne, krémovité a šťavnaté s bohatým množstvom horkej čokolády a tekvicovým smotanovým krémom. Pôvodne sme sa inšpirovali Davidom Lebovitzom a The Bojon Gourmet, v receptoch ktorých sme zmenili pôvodné zloženie s použitím bežnej múky čiastočne nahradenej bezlepkovým rohovníkom. Aby sa ukázal rozdiel medzi dvoma vrstvami, čokoládovo hnedou a tekvicovo žltou, kurkuma sa vmiešala do tekvicového krému pre získanie žltkastého nádychu. Vrstvy na plechu sa niekoľkokrát premiešali, aby sa získal mramorovaný vzor pre koláč. O niečo viac úsilia, ale výsledok stojí za to (recept je nižšie).

Saturday, October 7, 2017

Baked Buffalo chicken wings / Pečené kuracie Buffalo / Ailes de poulet Buffalo / Запеченные куриные крылышки Буффало

Servings : 3, calories per serving : 828
Preparation time: 60 min, baking time : 60 min

We have recently prepared a vegan / vegetarian version of the Buffalo chicken wings. This time, we come up with the real popular Buffalo chicken wings that are served with chilled sticks of celery and carrots, the all tasted with a blue cheese dip. Chicken wings flavored with spices and garlic are fried and then wrapped in hot cayenne pepper sauce. In our recipe, we roasted them instead of fried and then dipped in a cayenne honey sauce and shortly broiled until caramelizing. If we do not have a commercially known sauce for Buffalo Wings, Fank's Red Hot, here we prepare a homemade spicy sauce. Delicious and light diner for the late summer. We were inspired by Delish, Vegweb, Sortedfood.

Nedávno sme pripravili veganskú/ vegetariánsku verziu kuracích krídeliek z Buffala. Tentokrát prichádzame so skutočnými populárnymi Buffalo kuracími krídelkami, ktoré sa podávajú s chladeným nakrájaným  stopkovým zelerom a mrkvou, všetko s dipom z modrého syra. Kuracie krídelká ochutené korením a cesnakom sa vyprážajú a potom obalia do pikantnej omáčky z kajenského korenia. V našom recepte sme ich namiesto vyprážania piekli a potom namočené v kajénskej omáčke s medom krátko ogrilovali do skaramelizovania. Ak nemáme komerčnú známu omáčku pre Buffalo krídelká, Fank's Red Hot, pripravíme si domácu pikantnú omáčku. Výborná pochúťka na poobedie alebo ako ľahká večera. Inšpirovali sme sa stránkami Delish, Vegweb, Sortedfood.