Couscous is a traditional food throughout the North African cuisine. Couscous is very quick to prepare by steaming. It is an alternative to pasta and rice, made from semolina and is served with meat or fish.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Slovak
Kuskus je tradičné jedlo
v celej severoafrickej kuchyni. Kuskus sa veľmi rýchlo pripravuje v pare. Jedná
sa o alternatívu k cestovinám a ryži, je vyrobený z krupice a obyčajne je
servírovaný s mäsom alebo rybami.
Ingredients:
1 whole chicken
1 package couscous
2 zucchini
3 tomato
2 green or red pepper
3 tablespoon olive oil
1 onion, chopped
3 cloves of garlic,
chopped
white pepper to taste
salt
fresh parsley leaves to decorate
Method:
Into the hot oil, place chopped garlic and onion, fry until soft and light brown. Then add chicken, cut into small pieces and fry it a little. Then cover the casserole and stew chicken. When almost soft, add sliced vegetable and continue stewing until all the ingredients are soft. Season with pepper and salt. Prepare couscous with steaming water according to instructions on the label of your product. Serve with vegetable and meat and decorate with parsley.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Slovak
Zloženie:
1 celé kurča
1 balíček kuskusu
2 cukiny
3 paradajky
2 zelené alebo červené papriky
3 lyžice olivového oleja
1 cibuľa, nakrájaná
3 strúčiky cesnaku,
nasekané
biele korenie
soľ
čerstvá petržlenová vňať
Postup :
Do horúceho oleja dajte nasekaný
cesnak a cibuľu, opražte do mäkka a svetlohneda. Potom pridajte kuracie mäso
nakrájané na malé kúsky a trochu ho osmažte. Potom prikryte kastról a duste.
Keď je takmer mäkké, pridajte nakrájanú zeleninu a pokračujte v dusení,
kým všetky zložky nie sú mäkké. Ochuťte korením a soľou. Pripravte kuskus v
pare podľa návodu na etikete výrobku. Podávajte so zeleninou a mäsom a ozdobte
petržlenovou vňaťou.
No comments:
Post a Comment