Servings : 14 / calories per serving : 288
See nutrition facts
I made this poppy seed pie according to the home pastry book,
in which I used less sugar and replaced a part of butter with the healthy virgin coconut oil. The cake has more fat, however, it makes the cake light and very tasty. Cinnamon adds light brown color and flavor.
Tento makový koláč som spravila podľa knihy Domáca cukrárka,
kde som použila menej cukru a časť masla som nahradila zdravým panenským kokosovým olejom. V koláči je viac tuku, čo však robí koláč ľahkým a veľmi chutným. Škorica pridáva koláču jasnú hnedú farbu a arómu.
Ingredients:
250 g sifted all purpose flour ·
100 g white granulated sugar
1 vanilla sugar
1 egg
150 ml milk
80 g butter
80 g coconut oil
1 tsp baking soda
½ tsp cinnamon
2 tbsp rum
Grease for baking form
Filling:
150 g ground poppy seeds
50 g granulated sugar
120 ml milk
1 tsp cinnamon
2 tbsp rum
400 g pitted sour cherries (canning or fresh)
Method :
1. Mix butter with sugar, add egg yolk
2. Alternately add the solid ingredients and milk, then rum and finally
beaten whites.
3. Smear the dough into the cake mould with a diameter of 28 cm with a
decorative border, greased and floured
4. Boil milk with sugar and ground poppy seeds, allow cooling and taste
with cinnamon and rum
5. Make a grid on the dough with the filling using the pastry bag, fill
vacancies with cherries
6. Bake in a preheated oven at 170 ° C for about 40 minutes
---------------------------------------------------------------------
(Slovak)
Zloženie :
250 g preosiatej polohrubej múky
100 g bieleho kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
1 vajce
150 ml mlieka
80 g masla
80 g kokosového oleja
1 lyžička sódy bikarbóny
½ lyžičky škorice
2 lyžice rumu
Tuk na vymastenie plechu
Plnka :
150 g mletého maku
50 g kryštálového cukru
120 ml mlieka
1 lyžička škorice
2 lyžice rumu
400 g višní bez kôstok (zaváraných, alebo čerstvých)
Postup :
1. Maslo vymiešajte s cukrom, pridajte žĺtok
2. Striedavo pridávajte múku so sódou bikarbónou, škoricou a mlieko,
pridajte rum a nakoniec vyšľahané bielko.
3. Cesto roztrite do koláčovej formy s priemerom 28 cm s ozdobným
okrajom, vymastenej a pomúčenej
4. Mlieko uvarte s cukrom a pomletým makom, nechajte
vychladnúť a ochuťte škoricou a rumom
5. Cukrárskym vreckom spravte plnkou na cesto mriežku, voľné miesta
vyplňte višňami
6. Pečte v predhriatej rúre pri 170 oC asi 40 minút
No comments:
Post a Comment