Pages

Wednesday, October 5, 2016

Baked garlic zucchini / Pečené cesnakové cukety / Courgettes rôties à l'ail / Запеченные кабачки с чесноком

Servings : 15, Calories per serving (41g) : 51
Preparation time: 15 min, Baking time : 40 min
Rich in vegetable fat, Omega 6 : Omega 3 = 8 : 1

We have found the original zucchini recipe by French chef Eric Ripert  and have slightly altered it to prepare crispy zucchini flavoured with garlic. Fragrance of herbs, which can be selected according to own possibilities, increased the taste of the truly organic garden vegetables. Suitable as a snack or perfect with a favourite afternoon summer/ fall drink.

Pôvodný recept od francúzskeho šéfkuchára Eric Ripert na stránke Marthy Stewart sme trochu pozmenili aby sme pripravili chrumkavé pečené cukety ochutené cesnakom. Vôňa byliniek, ktoré sa môžu vybrať podľa vlastných možností, ešte znásobilo chuť tejto naozaj bio záhradnej zeleniny. Vhodné ako snack, alebo k obľúbenému poobedňajšiemu nápoju. 


Ingredients :

1/2 cup breadcrumbs
10 tbsp olive oil (or more)
1 tbsp fresh basil leaves (fresh or dried), chopped
1 tbsp fresh oregano (fresh or dried), chopped
1 tbsp fresh rosemary (fresh or dried), chopped
2 clove garlic, smashed
A pinch of fine sea or Himalaya salt 
A pinch of black pepper
3 small zucchini, cut lengthwise into 4 or more pieces

Method :

1. Preheat oven to 200 0C (400 0F)
2. Mix breadcrumbs, olive oil, herbs, and garlic, add water as necessary to make a smooth paste, season with salt and pepper
3. Spread breadcrumbs mixture over zucchini and place them on the rack, transfer to oven and bake until vegetable is softened and breadcrumbs are golden brown, approximately 20 min. or more, if zucchini burns, decrease the temperature to 180 0C (360 0F).

------------------------------------------
(Slovak)

Zloženie :

1/2 hrnčeka strúhanky
10 PL olivového oleja (alebo viac)
1 PL  bazalky (čerstvej alebo usušenej), nasekanej
1 PL  oregana (čerstvého alebo usušeného), nasekaného
1 PL rozmarínu (čerstvého alebo usušeného), nasekaného
2 strúčiky cesnaku, pretlačeného
Štipka jemnej morskej alebo Himalaya soli
Štipka čierneho korenia
3 malé cukiny, rezané pozdĺžne na viac kusov

Postup :

1. Predhrejeme rúru na 200 0C (400 0F)
2. Zmiešame strúhanku, olivový olej, bylinky a cesnak, pridáme podľa potreby vodu, aby sa vytvorila hladká pasta, dochutíme soľou a korením
3. Potrieme cukety strúhankovou zmesou a umiestnime ich na mriežku položenú na pekáči, preložíme do rúry a pečieme, kým zelenina zmäkne a strúhanka je zlatistá, cca 20 min. alebo viac, ak cukety sa pripaľujú, znížime teplotu na 180 0C (360 0F)

No comments:

Post a Comment