Pages

Tuesday, November 22, 2016

Thick pumpkin soup with shiitake mushrooms / Hustá tekvicová polievka so Shiitake hubami / La soupe épaisse au potiron avec des champignons shiitake / Густой суп из тыквы с грибами шиитаке


Servings : 5, calories for serving (179,9 g) : 212
Preparation time: 30 min, Cooking time : 40 min 
See nutrition facts 

This seasonal dish can enjoy and warm us in a cold autumn or winter evening. We have used cinnamon giving the flavour and  oriental cayenne pepper adding the piquancy. Roasted exotic Japanese Shiitake mushrooms with sage go also perfectly with the pumpkin soup. Shiitake mushrooms are known primarily for their action against cancer cells, but also for the heart health; effectively lower both the blood pressure and cholesterol levels. We were inspired by seasonal recipes on the site Woman & Home and French chef Eric Ripert. This thick soup from a sweet muscatel pumpkin was so tasty that we have made a similar dish using  butternut squash, carrots and flavoured it with Greek yogurt, croutons, and parsley.
Na tejto sezónnej polievočke si nielen pochutíme, ale nás aj zahreje v studený jesenný alebo zimný večer. Krémová tekvica krásne vonia škoricou a orientálna kajenská paprika jej pridá na pikantnosti. Opečené exotické japonské huby Shiitake so šalviou sa výborne hodia k tekvicovej polievke. Shiitake sú známe hlavne pre svoj účinok proti rakovinovým bunkám, ale aj pre zdravie srdca a ciev; účinne znižujú krvný tlak a cholesterol. Inšpirovali sme sa sezónnymi receptami na stránkach Woman & Home a francúzskym šéfkuchárom Eric Ripert. Táto hustá polievka z muškátovej sladkej tekvice nám tak zachutila, že sme pripravili podobnú polievku z maslovej tekvice, do ktorej sme pridali aj mrkvu a pri servírovaní sme ju ochutili gréckym jogurtom, krutónmi a petržlenovou vňaťou.