Servings : 6, calories per serving (300 g): 237
Preparation time: 45 min, baking time : 30 min
Omega 6 : Omega 3 = 10 : 1
This is a vegetable version of classic Buffalo chicken wings, adapted from Nutrition Studies Recipes. Original Buffalo wings are popular deep-fried and coated in vinegar-based cayenne pepper hot sauce and butter, popular over the North America. They were invented in 1964, in Buffalo, New York, in Anchor Bar, and are served with blue cheese dip and celery and/or carrot sticks.
Here, we have made a mild version of hot sauce inspired by Caribbean Habanero sauce from the blog The view from great island. Baked cauliflower florets were poured over with this sauce and their taste reminded a summer afternoon in Latino restaurant. So, this is our milder version of Buffalo cauliflower bites.
Toto je vegetariánska verzia klasických Buffalo kuracích krídeliek, ktorú sme si prispôsobili zo stránky Nutrition Studies Recipes. Originálne Buffalo krídelká sú hlboko vyprážané a obalené v octovej pikantnej omáčke s maslom, na báze kajenského korenia, populárne v Severnej Amerike. Boli vynájdené v roku 1964 v Buffalo v New Yorku v Anchor Bar a podávajú sa s modrým syrovým dipom, celery a mrkvou.
My sme pripravili jemnejšiu verziu pikantnej omáčky inšpirovaní karibskou habanero omáčkou z blogu Pohľad z veľkého ostrova. Omáčka sa vyliala na pečené karfiolové kvietky a ich chuť nám pripomenula letné popoludnie v Latino reštaurácii. Takže toto je naša verzia Buffalo karfiolu.
Ingredients :
½ cup water
¼ cup olive oil
½ cup (mild) red hot sauce, plus extra for tossing with the cooked bites
¾ cup fine wheat pastry flour
1 tsp vegeta (seasoning)
1 ½ tbsp granulated garlic (or fresh mushed)
1 large head cauliflower, cut into 1-inch florets (about 6 cups)
Mild red hot sauce
makes about 2 cups
1 small fresh pineapple, cut in chunks
1 mango
2 tomatoes
2 orange peppers (instead of hot Habanero peppers)
1/2 cup water
1 lime, juice
3 tbsp cane sugar
1/4 tsp allspice
1/4 tsp ground cloves
1/4 tsp cayenne pepper
A pinch of salt
2 tbsp cider vinegar (organic, raw)
Method :
Sauce
1. Blend pineapple, tomato, and peppers into smooth puree.
2. Pour the puree into a saucepan. Add the rest of the ingredients and bring up to a simmer. Simmer for five minutes. Taste the sauce and adjust the seasonings.
3. Optionally, put the sauce through a mesh strainer, pushing down firmly to get as much of the good sauce through as possible.
4. Optionally, let cool and then fill your bottles or jars. Refrigerate, and eat within the month.
5. Cook cauliflower florets on steam around 15 min, until semi-soft.
6. Preheat the oven to 190 degrees C (375 degrees F).
7. Combine everything but the cauliflower,mix well,add the cauliflower florets and toss to coat well.
8. Place the coated florets on a nonstick baking sheet in a single layer. Bake for 25 minutes or until golden brown.
9. Toss with extra red hot sauce.
--------------------------------------------------
(Slovak)
Zloženie :
¼ šálky olivového oleja
½ šálky (mierne) červenej pikantnej omáčky, plus extra na obalenie upečených karfiolov
¾ šálky hladkej pšeničnej múky
1 PL vegety
1 ½ ČL granulovaného cesnaku (alebo čerstvého pomliaždeného)
1 veľký hlávkový karfiol, nakrájaný na kvietky (asi 6 šálok)
Mierne pikantná omáčka
(asi 2 šálky)
1 menší čerstvý ananás, nakrájaný na kúsky
1 mango
2 paradajky
2 oranžové papriky (namiesto horúcich Habanero paprík)
1/2 šálky vody
1 limetka, šťava
3 PL cukrovej trstiny
1/4 ČL nového korenia
1/4 ČL pomletých klinčekov
1/4 lyžičky kajenské korene
Štipka soli
2 PL jablčného octu (organického, surového a zakaleného)
Postup :
Omáčka
1. Zmixujeme ananás, paradajky a papriky do hladkého pyré.
2. Vylejeme do hrnca, pridáme zvyšné zložky a mierne povaríme 5 minút. Ochutnáme a dochutíme korením.
3. Voliteľne, môžeme omáčku precediť cez sitko a pevne ju zatlačiť tak, aby sme dostali čo najviac z omáčky.
4. Necháme vychladnúť a potom naplníme fľaše alebo poháre. Uložíme do chladničky a skonzumujeme v priebehu mesiaca.
Karfiol
5. Karfiolové kvietky udusíme na pare asi 15 minút, kým nie sú polomäkké.
6. Predhrievame rúru na 190 0C (375 stupňov F).
7. Zmiešame zvyšné suroviny okrem karfiolu, dobre premiešajte, potom pridáme karfiolové kvietky a dobre pomiešame.
8. Umiestnime obalené plátky karfiolu na pomastený plech na pečenie v jednej vrstve. Pečieme 25 minút alebo do zlato hneda.
9. Pridáme potom ešte extra omáčku.
No comments:
Post a Comment