Pages

Sunday, February 1, 2015

Peanut Butter Cups with Seeds / Košíčky z arašidového masla so semiačkami


This is a healthy alternative to popular Reese's Peanut Butter Cups without compromising flavour. I was inspired by a recipe from Food Republic using superseeds with a simple procedure. Instead of chia and hemp seeds in the original recipe, I have added sunflower, pumpkin, flax seeds along with both dark and white chocolate. This takes only 15 minutes to make.

Je to zdravá alternatíva k obľúbeným arašidovo-maslovým koláčikom od Reese Candy Company, bez toho aby bola zmenená ich chuť. Inšpirovala som sa týmto receptom z Food Republic a jednoduchým postupom. Miesto Chia a konopných semien v pôvodnej receptúre, pridala som slnečnicové, tekvicové a ľanové semená, spolu s tmavou a bielou čokoládou. Trvá to len 15 minút.


Ingredients :

200 g dark semi-sweet chocolate
100 g white semi-sweet chocolate
1,5 - 2 tablespoon coconut oil
8 -9 tablespoon peanut butter natural and unsweetened
1,5 - 2 tablespoon honey
2 tablespoon sunflower seeds
2 tablespoon cut pumpkin seeds
2 tablespoon flax seeds

Method :

1. Melt dark chocolate with coconut oil on very low heat.
2. Place 12 large paper cups on a tray.
3. Pour about 1 tablespoon of the chocolate mixture into each of cup.
4. Place the tray to the freezer to solidify the chocolate, about 3 minutes.
5. Meanwhile, mix together the peanut butter, honey and seeds in a bowl.
6. Remove the tray from the freezer and place 1 tablespoon of the peanut butter mixture on top of the hardened chocolate in each cup.  Spread to flatten.
7. Top each cup with the remaining chocolate until the peanut butter is covered.
8. When the dark chocolate is used out, place a half of white chocolate (50 g) or more to the same bowl to melt and finish cups.
9. Return the tray to the freezer until the chocolate is solid, about 10 minutes.
10. Remove from the paper cups and store in the fridge. 

-------------------------------------------------------------------------
Slovak 

Zloženie:

200 g tmavej polosladkej čokolády
100 g bielej polosladkej čokolády
1,5 - 2 lyžice kokosového oleja
8 -9 lyžice arašidové masla, prírodné a nesladené
1,5 - 2 lyžice medu
2 lyžice slnečnicových semien
2 lyžice pomletých tekvicových semien
2 lyžice ľanových semien

Postup :

1. Rozpustite tmavú čokoládu s kokosovým olejom na veľmi miernom ohni.
2. Položte 12 veľkých papierových kelímkov na tácku.
3. Nalejte asi 1 lyžicu čokoládovej zmesi do každého košíčka.
4. Umiestnite tácku do mrazničky stuhnúť čokoládu, asi 3 minúty.
5. Medzitým zmiešajte arašidové maslo, med a semená v miske.
6. Vyberte tácku z mrazničky a dajte 1 polievkovú lyžicu zmesi arašidového masla zmesi na stuhnutú čokoládu v každom košíčku. Vyrovnajte nátierku.
7. Nalejte rozpustenú čokoládu do každého košíčka s čokoládou aby arašidové maslo bolo pokryté.
8. Keď sa tmavá čokoláda minie, rozpustite polovicu bielej čokolády (50 g), alebo viac, do tej istej misky s roztopenou tmavou čokoládou a dokončite košíčky.
9. Vráťte tácku do mrazničky, kým čokoláda nestuhe, asi 10 minút.
10. Odstráňte z papierových kelímkov a uložte do chladničky.

No comments:

Post a Comment