Pages

Sunday, March 8, 2015

Apple Roses / Jablkové ruže / Les roses aux pommes

104 cal per rose, read nutrition facts 

I was inspired by this recipe at Varecha.sk and I made it from home-made phyllo dough and apples from our garden (see the recipe below).

Tento recept ma inšpiroval na stránke Varecha a spravila som ho z domáceho lístkového cesta a jabĺk z našej záhrady (pozrite si recept nižšie).


Ingredients:


5-6 apples, sliced thinly
Grape seed oil for brushing
2 sachets of cinnamon sugar

Phyllo pastry:
220 g plain flour
200 ml buttermilk
50 g butter
3-4 tablespoons of water, or as needed
1 teaspoon vinegar
Pinch of salt
Make the dough and let it rest wrapped at least 2 hours

Method :


1. Divide the dough into 3 pieces, roll them, if it is sticky use plain flour for sprinkling the wood plate. Then cut into strips about 5 cm (approx. 2 in) thick, brush with oil.
2. Lay out slices of apples half the width of the strip, sprinkle with cinnamon sugar and half way fold on apple slices. Press the dough into slices, roll up and pierce through with wooden skewers to hold.

3. Place roses on the greased baking sheet (you may brush roses with a jam to give a gloss) and bake for about 40 minutes at 150-160 ° C (300 - 320 oF), or until golden. Take out from the oven, sprinkle with powdered sugar and serve.

4. See other roses for cake decoration
---------------------------------------
(Slovak)

Zloženie :


5-6 jabĺk, pokrájané na tenké plátky
Hroznový olej na pomastenie
2 sáčky škoricového cukru

Lístkové cesto :
220 g hladkej múky
200 ml zakysanky
50 g masla
3 – 4 lyžice vody, alebo podľa potreby
1 lyžička octu
Štipku soli
Cesto vypracujeme a necháme odpočívať zabalené najmenej 2 hodiny

Postup :


1. Cesto rozvaľkáme, ak sa lepí použijeme hladkú múku na posypanie dosky. Potom ho pokrájame na pásy asi 5 cm (približne 2 palce) hrubé, potrieme olejom.

2. Pláty jabĺk poukladáme na polovicu šírky pásu, posypeme škoricovým cukrom a druhú polovicu cesta zložíme na jablkové plátky. Cesto pritlačíme na plátky, zrolujeme a prepichneme drevenou špajdlou, aby držalo.

3. Ruže poukladáme na vymastený plech (môžme ich potrieť lekvárom aby mali aj lesk) a pečieme asi 40 min pri 150 – 160 oC (300 - 320 oF), alebo do zlatista. Vyberieme z rúry, posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať. 


4. Pozrite si ešte iné ružičky pre sladkú ozdobu 

No comments:

Post a Comment