Jedna polievka obsahuje 220 cal per serving
Pozri nutričné hodnoty / See nutrition facts
Servings : 4
Preparation Time : 40 min
This soup contains neither fatty cream nor broth having artificial substances. Despite, the taste is delicious, because of spices and a creamy texture using flour. Broccoli is known for its anti-cancer properties. This soup is also a good source of vitamin K, selenium, and riboflavin. An egg in it increased moderately a level of cholesterol. However, some nutritional value is reduced by boiling (Wikipedia).
Táto polievka neobsahuje ani smotanu, ani bujón v ktorom sa nachádzajú umelé látky. Zato jej chuť je lahodná vďaka koreninám a konzistencia je krémovitá použitím múky. Brokoli je zámy pre proti-rakovinné vlastnosti. Je dobrým zdrojom vitamínu K, selenia a riboflavínu. Avšak niektoré nutričné hodnoty sa varom redukujú (Wikipedia).
Ingredients:
1 broccoli¾ l milk 2%
1 onion, chopped
½ l water
1 tablespoon fine flour
3 tablespoons olive oil
1 egg
1 potato
1 tablespoon Vegeta (without glutamate)
A pinch of salt
A pinch of white pepper
A pinch of nutmeg
A pinch of oregano
Method:
1. Place washed, cut broccoli with sliced potato on chopped onion roasted in oil, pour water and simmer.2. When the vegetable is soft, blend it finely with a hand blender (put aside a few whole pieces of broccoli to garnish).
3. Add the milk, flour as necessary, and let it boil for 10 minutes.
4. Season with spices and Vegeta (or chicken seasoning), at the end add the beaten egg while mixing, let it boil for 3 minutes more.
--------------------------------------------------------
(Slovak)Zloženie :
1 brokolica¾ l mlieka 2 %
1 cibuľa
½ l vody
1 lyžica hladkej múky
3 lyžice olivový olej
1 lyžica Podravky (bez glutamátu)
1 vajce
1 zemiak
Štipku soli
Štipku bieleho korenia
Štipku muškátového orieška
Štipku oregana
Príprava :
1. Umytú a nakrájanú brokolicu dáme na cibuľku opraženú na oleji, spolu s pokrájaným zemiakom, zalejeme vodou, pokoreníme a dusíme.
2. Keď je zelenina mäkká, ponorným mixérom ju rozmixujeme (odložíme pár celých kúskov brokolice na ozdobu).
3. Pridáme mlieko, múku podľa potreby a necháme zovrieť.
4. Ochutíme koreninami a Podravkou, a na konci dáme rozšľahané vajíčko, necháme prevrieť 3 minúty.
2. Keď je zelenina mäkká, ponorným mixérom ju rozmixujeme (odložíme pár celých kúskov brokolice na ozdobu).
3. Pridáme mlieko, múku podľa potreby a necháme zovrieť.
4. Ochutíme koreninami a Podravkou, a na konci dáme rozšľahané vajíčko, necháme prevrieť 3 minúty.
No comments:
Post a Comment