Servings : 4 / calories per serving : 933
See nutrition facts
Cauliflower with its positive health effects can be considered super food. Its most important features are
slowing tumor growth due to sulforaphane, which is also beneficial for
cardiovascular disease. The additional benefits include anti-inflammatory
properties, a high content of minerals, vitamins, and choline needed for
healthy brain activity. The culinary procedures often use frying, so in the following recipe I used coconut oil, recommended by experts, with its relatively high smoke point 177 oC. In order to greatly flavour its taste, I got Tofu mayonnaise with 12% sunflower oil in a vegetarian restaurant. (Source: articles.mercola.com, Wikipedia).
Karfiol so svojimi pozitívnymi účinkami na
zdravie môže byť považovaný za superpotravinu. Medzi jeho najdôležitejšie
vlastnosti patrí spomalenie nádorového rastu vďaka sulforafánu, ktorý je prospešný
aj pre srdcovo-cievne ochorenia. K ďalším benefitom patria protizápalové
vlastnosti, vysoký obsah minerálov, vitamínov a je zdrojom cholínu potrebného
pre zdravú mozgovú činnosť. V kulinárstve sa často pripravuje vyprážaním,
a tak v nasledujúcom recepte som použila kokosový olej, ktorý odporúčajú
odborníci v zdravej výžive s jeho pomerne vysokým „smoke point“ 177 oC. Jeho chuť výborne dochutila sójová tofu majonéza s 12
% tukom zo slnečnicového oleja, ktorú som kúpila vo vegetariánskej reštaurácii. (Zdroj : articles.mercola.com, Wikipédia)
Ingredients:
1 cauliflower
3 eggs
8 tablespoons flour
10 tablespoons breadcrumbs
8 tablespoons of virgin coconut oil
150 g tofu mayonnaise
8 medium-sized potatoes
Fresh or frozen parsley to potatoes
Procedure:
1. Wash cauliflower and cut it into
florets, then stew boil until soft, about 10 to 14 minutes
2. Coat florets in flour, then in
beaten eggs and finally in breadcrumbs
3. Fry in the pan on coconut oil,
on both sides
4. Serve with potatoes and tofu
mayonnaise
Zloženie :
1 karfiol
2-3 vajcia
5-8 lyžíc bielej múky
10 lyžíc strúhanky
5 -8 lyžíc panenského kokosového oleja
150 g tofu majonéza
8 stredne veľkých zemiakov
Čerstvá, alebo mrazená petržlenová vňať k zemiakom
Postup :
1. Umytý karfiol pokrájajte na ružičky a v pare duste do
zmäknutia, asi 12-14 minút
2. Obaľte v múke, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec
v strúhanke
3. Vyprážajte na panvici v kokosovom oleji na oboch stranách
4. Podávajte so zemiakmi a tofu majonézou
No comments:
Post a Comment