Servings : 7, calories per serving : 393
See nutrition facts
Chestnuts have considerable nutritious value and have
been notably appreciated in the cuisine of China, Japan, Korea, and the Mediterranean. When
compared to other nuts and seeds, chestnuts contain
less fat, but are rich in minerals, vitamins, and phyto-nutrients needed for
healthy nutrition. Chestnuts are also delicious treat for cakes. So,
I have mixed them with thick Greek yogurt without fat for making fitness tiramisu
served with a French vanilla coffee for a Sunday afternoon. For those who really love to have a fitness cake on the plate, just omit chocolate with garnish and you will get 100 cal less (Source : naturalnews.com, nutrition-and-you.com).
Gaštany majú značnú výživnú hodnotu a oddávna sa používali najmä v
čínskej, japonskej, kórejskej a stredomorskej kuchyni. V porovnaní s inými
orechmi a semenami, gaštany obsahujú menej tuku, avšak sú bohaté na minerály,
vitamíny a fyto nutričné živiny, potrebné pre zdravú výživu. Gaštany sú tiež
vynikajúcou lahôdkou pre prípravu sladkostí. Preto pre jedno nedeľné popoludnie som ich zmiešala s hustým gréckym jogurtom
bez tuku, aby som pripravila fitness tiramisu podávané s French vanilla kávou. Pre tých, ktorí chcú mať skutočne fitness dobrotu - pripravte tiramisu bez ozdobenia s čokoládou a vaša tortička na tanieri bude mať o 100 cal menej (Zdroj : naturalnews.com, nutrition-and-you.com).
Ingredient :
250 g frozen chestnut purée (sugared with rum)
3x140 g Greek yogurt, thick without fat
250 g 0,5 % fat curd (nonfat cottage cheese)
2 bananas
2 tbsp honey
50 g dark chocolate
40 g marzipan (preferably home-made without sorbitol sweetener as in commercial)
1 packet ladyfingers
1 lime
7 roasted and peeled chestnuts
1 extract from the vanilla bean
3x140 g Greek yogurt, thick without fat
250 g 0,5 % fat curd (nonfat cottage cheese)
2 bananas
2 tbsp honey
50 g dark chocolate
40 g marzipan (preferably home-made without sorbitol sweetener as in commercial)
1 packet ladyfingers
1 lime
7 roasted and peeled chestnuts
1 extract from the vanilla bean
1 tsp coconut extra
virgin oil
Method :
1. Cover the bottom of a tartlet mold of 18 cm in diameter, 6,5 cm in height with ladyfingers2. Sprinkle them lightly with lime juice
3. Mix melted chestnut purée with two packages of Greek yogurt (2x140g). Spread a half of it on the ladyfingers layer
4. Make a layer of sliced bananas
5. Mix the curd with a package of Greek yogurt (140g), add vanilla extract and 2-3 tbsp of lime juice, make a new layer
6. Cover it with a layer of ladyfingers, sprinkle them with lime juice
7. Spread a layer of chestnut-yogurt mixture
8. Grind the chocolate and make a velvet layer
9. Place the tartlet to refrigerate for at least 2 hrs, or overnight, then garnish
Garnish
1. Wrap seven chestnuts in marzipan, allow cooling for 5-10 minutes
2. Melt the rest of chocolate with a teaspoon of coconut oil on a very light heat
3. Coat chestnuts in chocolate, allow them cool on the grid
4. Garnish the tartlet with chocolate chestnuts
-------------------------------------------------------------
(Slovak)
Zloženie:
250 g
mrazené gaštanové pyré (sladené, s rumom)
3x140 g
Grécky jogurt, hustý, bez tuku
250 g nízkotučný
tvaroh, max.0,5 % tuku
2 banány
2 lyžice
medu
50 g horká
čokoláda
40 g
marcipán (najlepšie domáci bez sorbitolu, ktorý sa nachádza v komerčnom)
1 balenie
piškót
1 limetka
7 ks pečené
a lúpané gaštany
Extract z vanilky
1 lyžička
kokosový extrapanenský olej
Postup:
1. Na dno
malej tortovej formy 18 cm v priemere, 6,5 cm na výšku, poukladajte piškóty
2.
Pokvapkajte ľahko s limetkovou šťavou
3. Zmiešajte
rozmrazené gaštanové pyré s dvoma balíčkami gréckeho jogurtu (2x140g). Roztrite
polovicu na vrstvu piškót
4. Spravte
vrstvu z banánových plátkov
5.
Zmixujte tvaroh s jogurtom (140 g), pridajte vanilkový extrakt a 2-3 lyžice
limetkovej šťavy, natrite novú vrstvu
6. Zakryte
ju vrstvou piškót, pokvapkajte limetkovou šťavou
7. Natrite druhou vrstvou zmesi gaštanov a jogurtu
8. Postrúhajte
čokoládu a nasypte zamatovú vrstvu
9. Vložte
do chladničky po dobu aspoň 2 hodín, alebo cez noc, potom ozdobte
Ozdoba
1. Obaľte
sedem gaštanov do marcipánu, nechajte chladiť po dobu 5-10 minút
2.
Rozpustite zvyšok čokolády s lyžičkou kokosového oleja na veľmi miernom ohni
3. Obaľte
gaštany v čokoláde, nechajte ich stuhnúť na rošte
4. Ozdobte
tortičku s čokoládovými gaštanmi a podávajte
No comments:
Post a Comment