Pages

Friday, May 29, 2015

Blueberry Matcha Tiramisu / Čučoriedkové tiramisu s Matcha / Tiramisu aux bleuets et Matcha



Servings : 8, calories per serving : 137

This tiramisu dessert made from Matcha and blueberries has an unbeatable antioxidant power. I have mentioned Matcha in my previous recipe as finely ground green tea, which antioxidant potential is several times greater than in blueberries. So, this luscious, fitness, quick, and unbaked dessert can help protect the body and mind.

Táto tiramisová tortička vyrobená z Matcha a čučoriedok má bezkonkurenčnú antioxidačnú silu. Spomenula som Matchu v mojom predchádzajúcom recepte, ako jemne mletý zelený čaj, ktorého antioxidačný potenciál je niekoľkonásobne vyšší než v čučoriedkach. Tak, tento sladký, fitnes, rýchly a nepečený dezert bude chrániť vaše telo a myseľ.


Ingredients :

500 g low fat 0.5 % cream cheese or curd
300 g thick Greek yogurt
1 sachet round lady fingers
2 sachet vanilla sugar
3 - 4 tbsp white cane sugar or honey (or to your taste)
300 g blueberries fresh
1 large banana
1 lime
2 tsp Matcha green tea (best is bio-certified)
½ - 1 tsp Spirulina powder (best is bio-certified)
Fresh mint leaves

Method :

1. Cover the bottom of a springform of 18 cm in diameter, 6.5 cm in height (or of a similar size) with ladyfingers
2. Sprinkle ladyfingers lightly with lime juice
3. Mix the curd with Greek yogurt, sugar, 2 tbsp lime juice and blueberries (keep 25 blueberries for garnishing), divide the mixture to three parts
4. Combine 1/3 of the mixture with 1 tsp Matcha and Spirulina, spread it on the ladyfingers layer (Spirulina makes this layer darker green than Matcha)
5. Make a layer of sliced bananas
6. Combine the second third of the mixture with 1 tsp Matcha and make a new layer
6. Cover it with a layer of ladyfingers, sprinkle them with lime juice
7. Spread a layer of the last part of white curd mixture
8. Place the tartlet to refrigerator for at least 2 hrs, or overnight, then garnish with fresh mint, blueberries and serve

Tip : 

If you do not wish to have the fitness tiramisu, use the regular cream cheese (or mascarpone) and Greek yogurt with fat or whipped cream
----------------------------------------------------------------
(Slovak)

Zloženie:

500 g nízkotučný 0.5 % tvaroh
300 g grécky jogurt bez tuku
1 sáčok okrúhlych piškót
2 sáčky vanilkového cukru
3 lyžice bieleho trstinového cukru alebo medu (alebo podľa chuti, ja som použila Billa bio-certifikovaný )
300 g čučoriedok čerstvých
1 veľký banán
1 limetka
2 lyžičky Matcha zelený čaj, najlepšie bio-certifikovaný
½ - 1 lyžičky Spirulina prášok, najlepšie bio-certifikovaný
Čerstvá máta, listy

Postup:

1. Na dno malej tortovej formy 18 cm v priemere, 6.5 cm na výšku (alebo podobných rozmerov), poukladajte piškóty (ja som najprv položila na dno formy lesklý papier na pečenie, aby som potom tortu mohla lepšie premiestniť na tácku)
2. Pokvapkajte ľahko s limetkovou šťavou
3. Zmiešajte tvaroh s gréckym jogurtom, cukrom, limetkovou šťavou a čučoriedkami (odložte 25 čučoriedok na zdobenie), potom rozdeľte zmes na tri časti
4. Zmiešajte 1/3 zmesi s 1 lyžičkou Matcha a Spirulinou (Spirulina sfarbí vrstvu tmavšie než Matcha), roztrite ju na vrstvu piškót
5. Prikryte vrstvou plátkov banánov
6. Zmiešajte druhú časť zmesi s lyžičkou Matcha a natrite na banány
6. Zakryte ju s vrstvou piškót, pokvapkajte ich s limetkovou šťavou
7. Pokryte vrstvou poslednej časti bielej tvarohovej zmesi
8. Dajte tortičku do chladu aspoň na 2 hodiny, alebo cez noc, potom ozdobte s čerstvou mátou, čučoriedkami a podávajte

Tip: 

Ak nechcete mať fitnes ale normálne tiramisu, použite štandardný smotanový syr (alebo mascarpone) a grécky jogurt s tukom alebo šľahačku

No comments:

Post a Comment