Servings : 8, calories per serving : 137
See nutrition facts
This tiramisu dessert made from Matcha and
blueberries has an unbeatable antioxidant power. I have mentioned Matcha in my previous recipe as finely ground green tea, which antioxidant potential is
several times greater than in blueberries. So, this luscious, fitness, quick, and unbaked dessert can help protect the body and mind.
Táto
tiramisová tortička vyrobená z Matcha a čučoriedok má bezkonkurenčnú
antioxidačnú silu. Spomenula som Matchu v mojom predchádzajúcom recepte, ako
jemne mletý zelený čaj, ktorého antioxidačný potenciál je niekoľkonásobne vyšší
než v čučoriedkach. Tak, tento sladký, fitnes, rýchly a nepečený dezert bude
chrániť vaše telo a myseľ.
Ingredients :
500 g low fat 0.5 % cream cheese or curd
300 g thick Greek yogurt
1 sachet round lady fingers
2 sachet vanilla sugar
3 - 4 tbsp white cane
sugar or honey (or to your taste)
300 g blueberries fresh
1 large banana
1 lime
2 tsp Matcha green tea (best is bio-certified)
½ - 1 tsp Spirulina powder (best is bio-certified)
Fresh mint leaves
Method :
1. Cover the bottom of a springform of 18 cm in
diameter, 6.5 cm in height (or of a similar size) with ladyfingers
2. Sprinkle ladyfingers lightly with lime juice
3. Mix the curd with Greek yogurt, sugar, 2 tbsp lime juice and blueberries (keep 25 blueberries for garnishing), divide the mixture to three parts
2. Sprinkle ladyfingers lightly with lime juice
3. Mix the curd with Greek yogurt, sugar, 2 tbsp lime juice and blueberries (keep 25 blueberries for garnishing), divide the mixture to three parts
4. Combine 1/3 of the mixture with 1 tsp Matcha
and Spirulina, spread it on the ladyfingers layer (Spirulina makes this layer
darker green than Matcha)
5. Make a layer of sliced bananas
6. Combine the second third of the mixture with 1 tsp Matcha and make a new layer
6. Cover it with a layer of ladyfingers, sprinkle them with lime juice
7. Spread a layer of the last part of white curd mixture
8. Place the tartlet to refrigerator for at least 2 hrs, or overnight, then garnish with fresh mint, blueberries and serve
5. Make a layer of sliced bananas
6. Combine the second third of the mixture with 1 tsp Matcha and make a new layer
6. Cover it with a layer of ladyfingers, sprinkle them with lime juice
7. Spread a layer of the last part of white curd mixture
8. Place the tartlet to refrigerator for at least 2 hrs, or overnight, then garnish with fresh mint, blueberries and serve
Tip :
If you do not wish to have the fitness
tiramisu, use the regular cream cheese (or mascarpone) and Greek yogurt
with fat or whipped cream
----------------------------------------------------------------
(Slovak)
Zloženie:
500
g nízkotučný 0.5 % tvaroh
300
g grécky jogurt bez tuku
1
sáčok okrúhlych piškót
2
sáčky vanilkového cukru
3
lyžice bieleho trstinového cukru alebo medu (alebo podľa chuti, ja som použila Billa
bio-certifikovaný )
300
g čučoriedok čerstvých
1
veľký banán
1
limetka
2
lyžičky Matcha zelený čaj, najlepšie bio-certifikovaný
½ -
1 lyžičky Spirulina prášok, najlepšie bio-certifikovaný
Čerstvá
máta, listy
Postup:
1.
Na dno malej tortovej formy 18 cm v priemere, 6.5 cm na výšku (alebo podobných
rozmerov), poukladajte piškóty (ja som najprv položila na dno formy lesklý
papier na pečenie, aby som potom tortu mohla lepšie premiestniť na tácku)
2.
Pokvapkajte ľahko s limetkovou šťavou
3.
Zmiešajte tvaroh s gréckym jogurtom, cukrom, limetkovou šťavou a čučoriedkami
(odložte 25 čučoriedok na zdobenie), potom rozdeľte zmes na tri časti
4.
Zmiešajte 1/3 zmesi s 1 lyžičkou Matcha a Spirulinou (Spirulina sfarbí
vrstvu tmavšie než Matcha), roztrite ju na vrstvu piškót
5.
Prikryte vrstvou plátkov banánov
6.
Zmiešajte druhú časť zmesi s lyžičkou Matcha a natrite na banány
6.
Zakryte ju s vrstvou piškót, pokvapkajte ich s limetkovou šťavou
7.
Pokryte vrstvou poslednej časti bielej tvarohovej zmesi
8.
Dajte tortičku do chladu aspoň na 2 hodiny, alebo cez noc, potom ozdobte s
čerstvou mátou, čučoriedkami a podávajte
Tip:
Ak nechcete mať fitnes ale normálne tiramisu, použite štandardný smotanový syr
(alebo mascarpone) a grécky jogurt s tukom alebo šľahačku
No comments:
Post a Comment