Servings : 14 / calories per serving : 312
Preparation time : 45 min
Baking time : 45 min
See nutrition facts
I have found this delicious
retro recipe for low fat cheesecake in the Canadian journal Eating Light and I have
tried it with little changes. Instead of reduced fat cream cheese I have used
mascarpone and garnished the cake also with pomegranate, in addition to
strawberries.
Čítala som tento lahodný
retro recept s nízkym obsahom tuku pre cheesecake v kanadskom časopise Eating
Light a pripravila som ho s malými zmenami. Namiesto krémového syra so zníženým
obsahom tuku, použila som mascarpone a ozdobila tortu tiež s granátovým
jablkom, okrem pôvodných jahôd.
Ingredients :
1,5 cup zwieback crumbs
1,5 cup graham cracker
crumbs
4 tbsp honey
4 tbs coconut oil
2-4 tbs milk or according to
need
750 g low fat smooth curd (cottage
cheese) with 0.5 % fat
250 g mascarpone
4 tbs all purpose flour
2 tbs lemon juice
2 tsp vanilla extract
¼ cup granulated sugar
2 yolks
4 whites
12 strawberries with stems
1 pomegranate
2 plates of gelatin
Method :
1. Stir together zwieback
crumbs, graham cracker crumbs, honey and oil. Add the milk if needed to get a proper
consistency. Press the mixture firmly into bottom and halfway up sides of a 23
cm springform pan.
2. Mix together smooth
cottage cheese, mascarpone, flour, lemmon juice and vanilla until smooth. Add
sugar, yolks. Finely, stir in gently beaten whites.
3. Scrape the mixture into
crust, bake 40 – 45 minutes, or until little brownish around edges.
4. Turn off oven, open
little the door and let cake cool in oven for 30 minutes
5. With metal spatula,
loosen cheesecake from sides of pan. Remove pan side. Place cheesecake on a plate
and arrange strawberries and pomegranate in center. Brush fruits with melted jelly, then let it solidify.
-----------------------------------------------------------------
(Slovak)
Zloženie :
1,5 hrnček omrviniek z
grahamových rožkov
1,5 hrnček omrviniek z
celozrnných Bebe keksov
4 lyžice medu
4 lyžice kokosového oleja
2- 4 lyžíc mlieka, alebo
podľa potreby
750 g nízkotučného jemného
tvarohu s 0,5% tuku
250 g maskarpone
4 lyžíc polohrubej múky
2 lyžice citrónovej šťavy
2 lyžičky vanilkového
extraktu
¼ hrnčeka kryštálového cukru
2 žĺtky
4 bielky
12 jahôd so stonkami
1 granátové jablko
2 plátky želatíny
Postup :
1. Zmiešajte omrvinky, med a
olej. Pridajte mlieko v prípade potreby získať správnu konzistenciu. Natlačte
zmes pevne do dna a do polovice po stranách 23 cm tortovej formy.
2. Zmiešajte tvaroh, maskarpone,
múku, citrónovú šťavu a vanilkový extrakt do hladka. Pridajte cukor a žĺtky.
Nakoniec jemne vmiešajte vyšľahané bielky.
3. Nalejte zmes do
omrvinkovej hmoty, pečte 40-45 minút, alebo do mierneho hnedasta okolo strán.
4. Vypnite rúru, pootvorte dvierka a nechajte tortu vychladnúť v rúre po dobu 30 minút.
5. S kovovou stierkou
uvoľnite cheesecake z strán formy. Odstráňte formu a umiestnite tvarohový koláč na tanier a
ozdobte s jahodami a granátovým jablkom. Nalejte na ovocie rozpustenú želatínu
a nechajte stuhnúť.
No comments:
Post a Comment