Such nice
roses are made quickly and easily, and are nice decorations for cakes or other
sweets.
Takéto pekné ružičky
sa robia jednoducho a rýchlo a sú peknou ozdobou na tortách, alebo
iných sladkostiach.
Ingredients :
Differently
colored apples
50 g dark
chocolate
½ cup white granulated
sugar
Method :
1. Peel the
apples (with a knife or scraper) in one lane around the apple, without
interruption
2. Place the
peeled skin into boiling water, for about 10 minutes or more,
best when cooking
together with apples in sugar water for about 10 min. or more until soft
3. Roll each
peel into florets, the base of which dip into melted chocolate for strengthening
4. Then dip
the rose top into granulated sugar, which adds roses the gloss
5. Garnish dessert with roses supplementing with mint leaves, roses will last for 2-3 days in
the cold, or keep in freezer for future use
Tip :
Make decorative little apples dipping into the chocolate
... or see my baked tasty apple roses
------------------------------------------
(Slovak)
Zloženie :
Jablká rôznych sfarbení
50 g tmavej čokolády
½ hrnčeka bieleho kryštálového cukru
Postup :
1. Jablká ošúpeme (nožom, alebo škrabkou) v jednom
páse z celého jablka, bez prerušenia
2. Šupky vložíme do vriacej vody,
najlepšie ak varíme jablká v cukrovej vode, približne na 10 alebo viac
minút, pokiaľ šupky nezmäknú
3. Stočíme každú šupku do ružičky, ktorej
spodok namočíme do rozpustenej čokolády pre spevnenie a necháme stuhnúť
prevrátené
4. Potom namočíme vrch ružičiek do kryštálového
cukru, ktorý dodá ružiam lesk
5. Ozdobíme s ružami dezert, doplníme
s mätovými lístkami, ruže vydržia v chlade 2-3 dní, alebo ich môžeme
zmraziť pre ďalšie použitie
Tip :
Spravte si aj dekoratívne malé jabĺčka namočením do rozpustenej čokolády
alebo si pozrite moje pečené chutné jablkové ruže
alebo si pozrite moje pečené chutné jablkové ruže
No comments:
Post a Comment