Pages

Sunday, September 20, 2015

How to make decorative apple roses / Ako spraviť ozdobné jablkové ružičky / Comment faire les roses décoratives de pommes


Such nice roses are made quickly and easily, and are nice decorations for cakes or other sweets.

Takéto pekné ružičky sa robia jednoducho a rýchlo a sú peknou ozdobou na tortách, alebo iných sladkostiach.

Ingredients :


Differently colored apples
50 g dark chocolate
½ cup white granulated sugar

Method :


1. Peel the apples (with a knife or scraper) in one lane around the apple, without interruption

2. Place the peeled skin into boiling water, for about 10 minutes or more,
best when cooking together with apples in sugar water for about 10 min. or more until soft

3. Roll each peel into florets, the base of which dip into melted chocolate for strengthening 

4. Then dip the rose top into granulated sugar, which adds roses the gloss


5. Garnish dessert with roses supplementing with mint leaves, roses will last for 2-3 days in the cold, or keep in freezer for future use

Tip :


Make decorative little apples dipping into the chocolate 

... or see my baked tasty apple roses

------------------------------------------
(Slovak)

Zloženie :


Jablká rôznych sfarbení
50 g tmavej čokolády
½ hrnčeka bieleho kryštálového cukru

Postup :


1. Jablká ošúpeme (nožom, alebo škrabkou) v jednom páse z celého jablka, bez prerušenia
2. Šupky vložíme do vriacej vody, najlepšie ak varíme jablká v cukrovej vode, približne na 10 alebo viac minút, pokiaľ šupky nezmäknú
3. Stočíme každú šupku do ružičky, ktorej spodok namočíme do rozpustenej čokolády pre spevnenie a necháme stuhnúť prevrátené
4. Potom namočíme vrch ružičiek do kryštálového cukru, ktorý dodá ružiam lesk
5. Ozdobíme s ružami dezert, doplníme s mätovými lístkami, ruže vydržia v chlade 2-3 dní, alebo ich môžeme zmraziť pre ďalšie použitie

Tip :


Spravte si aj dekoratívne malé jabĺčka namočením do rozpustenej čokolády
alebo si pozrite moje pečené chutné jablkové ruže

No comments:

Post a Comment