Pages

Saturday, September 12, 2015

Sushi with Natto / Sushi s Nattom

Servings : 24, calories per serving : 64
preparation time : 30 min., cooking time : 30 min.

These sushi rolls are made from smoked salmon, avocado, and Japanese super food - Natto. They can be prepared easy, fast, and are rich in minerals due to the algae, and in omega-3 fatty acids found in avocado and salmon. Important is Natto, which is a source of both vitamin K2 and nattokinase, which dissolves blood clots, and is, thus, a natural prevention of heart attack and stroke (see more details).

Tieto sushi rolky sú pripravené z údeného lososa, avokáda a japonskej superpotraviny Natto. Pripravia sa rýchlo a vďaka riasam sú bohaté na minerály, avokádo s lososom sú zdrojom omega-3 mastných kyselín a Natto zabezpečí vitamín K2 a nattokinázu, ktorá rozpúšťa krvné zrazeniny  a teda je prírodnou prevenciou pred infarktom myokardu a mozgovej príhode(pozri viac informácií).

Ingredients:


4 sheets of roasted seaweed (Tokyoto)
50 g smoked salmon, cut into thin slices
½ avocado                  
3 g Wasabi paste
8 tsp Natto (fermented soybeans, can be purchased at health food stores)
2 tbsp soy sauce Tamari
A few stalks of dill, fresh or dried
1 ½ cup rice for sushi
3 tbsp rice vinegar (TaoTao)
2 tbsp cane sugar
½ tsp salt

Method :


1. Put the rice in a bowl and wash it until the water remains clear
2. Boil 15 minutes in 2 1/2 cups water, set aside and let it cool covered
3. Mix the rice with vinegar, sugar, and salt
4. Put a sushi sheet on the baking paper and press the rice on it with a spoon in a thin layer, leave free few cm of edge-to-length, if rice sticks to the hands, soak them in water
5. Smear lengthwise a thin strip of Wasabi on the rice, salmon slices, or Natto mixed with the soy sauce, then thin strips of avocado
6. Use baking paper to roll the sushi, moisten the free edge of the algae sheet with water to glue better
7. Using a sharp knife dipped in water, cut the sushi roll into 3-4 cm slices into which place the dill
8. Of the remaining rice, make balls with a few beans of Natto in the middle; garnish the top with cut-out avocado, salmon and Natto (avocado oxidizes -  by an hour)
9. Keep in the refrigerator, serve it chilled, preferably fresh


 ------------------------------------------
(Slovak)

Zloženie :


4 plátky sushi pražených morských rias (Tokyoto)
50 g údeného lososa, pokrájaného na tenké plátky
½ avokáda
Pasta Wasabi
8 lyčičiek Natto (fermentovaná sója, dá sa kúpiť v obchodoch zdravej výživy)
2 lyžice sójovej omáčky Tamari
Niekoľko stoniek kôpru, čerstvého alebo sušeného
1 ½ hrnčeka ryže pre Sushi
3 lyžice ryžového octu (TaoTao)
2 lyžice trstinového cukru
½ lyžičky soli

Postup :


1. Dajte ryžu do nádoby a niekoľko krát ju premyte až voda zostane číra
2. Varte ju 15 minút v 2 1/2 hrnčeka vody, odstavte a nechajte prikrytú vychladnúť
3. Potom jú zmiešajte s octom, cukrom a soľou
4. Na papier na pečenie dajte suši plátok a naň v tenkej vrstve lyžicou natlačte ryžu, nechajte pár cm voľných od okraja po dĺžke, ak sa ryža lepí na ruky, namočte si ich do vody
5. Na ryžu po dĺžke roztrite v tenkom páse Wasabi,  poukladajte v páse lososové plátky, alebo Natto zmiešaným so sójou, potom poukladajte tenké pásky avokáda
6. Pomocou papiera na pečenie zrolujte do rolku, voľný okraj plátku z rias navlhčite vodou, aby sa lepšie zlepil
7. Ostrým nožom namočeným vo vode pokrájajte rolok sushi na 3-4 cm plátky, do ktorých vložíte kôpor
8. Zo zvyšnej ryže spravte guľky s niekoľkými zrnkami Natto v strede, na vrch ozdobte s vykrojeným avokádom, lososom a Natto (avokádo oxiduje – tmavne po hodine)
9. Udržujte v chladničke, podávajte chladené, najlepšie čerstvé

No comments:

Post a Comment