Servings : 4 / Calories per serving : 180
Preparation time : 50 min
See nutrition facts
This family
recipe is another choice for cooking of the pumpkin autumn harvest. The creamy
sauce flavored with the dill, which adds a unique anise-like taste and fresh grassy
aroma to the pumpkin, is right for the fall dinner served with meat and
dumplings.
Tento rodinný recept je ďalšou možnosťou ako
spracovať tekvicovú jesennú úrodu. Krémová omáčka ochutená kôprom, ktorý dodáva
tekvici anízu podobnú chuť a arómu
sviežej trávy, sa hodí k jesennému obedu doplňujúc mäsovou prílohou s knedľami.
Ingredients :
Sauce
½ finely
grated pumpkin
½ - ¾ l
whole milk
2 tbsp cream (optional)
1-2 tbsp fine
flour
Pinch of
pepper
Pinch of
salt
1 tbsp cane
sugar
1 tbsp
chopped dill (fresh or dry)
½ tsp cumin
3 tbsp
vinegar
Method :
Sauce
1. Fry the
onion on the oil
2. Add
pumpkin with cumin and pepper, simmer over the medium heat to soften
3. Pour milk
in which you mix the flour and briefly boil up a slight thickening, add
additional flour if necessary
4. Stir in
cream, shortly boil
5. Season
with dill, salt, and sugar
6. When
serving, stir in a tablespoon of vinegar per portion for flavoring
Meat
Prepare
according to your taste and choice, I have prepared the pork shoulder that I
choked on onion and spices, flavored with the red paprika powder
Dumplings
According to the previous recipe
(Slovak)
Zloženie :
Omáčka
½ tekvice jemne postrúhanej
½ - ¾ l mlieka, plnotučné
2 lyžice smotany (podľa voľby)
1-2 lyžice hladkej múky
Štipku korenia
Štipku soli
1 lyžica trstinového cukru
1 lyžička posekaného kôpru (čerstvého
alebo sušeného)
½ lyžičky rasce
3 lyžice octu
Postup :
Omáčka
1. Na oleji opražte cibuľku
2. Pridajte
tekvicu s rascou, kôprom a korením a duste na miernom ohni do
zmäknutia
3. Prilejte mlieko v ktorom ste
rozmiešali múku a krátko povarte do mierneho zhustnutia, ak potrebné
pridajte múku
4. Primiešajte smotanu, krátko povarte
5. Ochuťte
soľou a cukrom
6. Pri podávaní vmiešajte lyžicu octu na
jednu porciu na dochutenie
Mäso
Pripravte podľa vašej chuti a voľby,
ja som pripravila bravčové z pliecka, ktoré som dusila na cibuľke
a ochutila koreninami s paprikou
Príloha
Karlovarské knedle podľa predchádzajúceho postupu
No comments:
Post a Comment