Pages

Saturday, October 31, 2015

Dill-flavored pumpkin sauce / Kôprová tekvicová omáčka /Sauce à la citrouille aromatisée avec l'aneth

Servings : 4 / Calories per serving : 180
Preparation time : 50 min


This family recipe is another choice for cooking of the pumpkin autumn harvest. The creamy sauce flavored with the dill, which adds a unique anise-like taste and fresh grassy aroma to the pumpkin, is right for the fall dinner served with meat and dumplings.

Tento rodinný recept je ďalšou možnosťou ako spracovať tekvicovú jesennú úrodu. Krémová omáčka ochutená kôprom, ktorý dodáva tekvici anízu podobnú chuť a  arómu sviežej trávy, sa hodí k jesennému obedu doplňujúc mäsovou prílohou s knedľami.  

Ingredients :


Sauce
½ finely grated pumpkin
½ - ¾ l whole milk
2 tbsp cream (optional)
1-2 tbsp fine flour
Pinch of pepper
Pinch of salt
1 tbsp cane sugar
1 tbsp chopped dill (fresh or dry)
½ tsp cumin
3 tbsp vinegar

Method :


Sauce
1. Fry the onion on the oil
2. Add pumpkin with cumin and pepper, simmer over the medium heat to soften
3. Pour milk in which you mix the flour and briefly boil up a slight thickening, add additional flour if necessary
4. Stir in cream, shortly boil
5. Season with dill, salt, and sugar
6. When serving, stir in a tablespoon of vinegar per portion for flavoring

Meat
Prepare according to your taste and choice, I have prepared the pork shoulder that I choked on onion and spices, flavored with the red paprika powder

Dumplings
According to the previous recipe

------------------------------------------------------------------
(Slovak)

Zloženie :


Omáčka
½ tekvice jemne postrúhanej
½ - ¾ l mlieka, plnotučné
2 lyžice smotany (podľa voľby)
1-2 lyžice hladkej múky
Štipku korenia
Štipku soli
1 lyžica trstinového cukru
1 lyžička posekaného kôpru (čerstvého alebo sušeného)
½ lyžičky rasce
3 lyžice octu

Postup :


Omáčka
1. Na oleji opražte cibuľku
2.  Pridajte tekvicu s rascou, kôprom a korením a duste na miernom ohni do zmäknutia
3. Prilejte mlieko v ktorom ste rozmiešali múku a krátko povarte do mierneho zhustnutia, ak potrebné pridajte múku
4. Primiešajte smotanu, krátko povarte
5.  Ochuťte soľou a cukrom
6. Pri podávaní vmiešajte lyžicu octu na jednu porciu na dochutenie

Mäso
Pripravte podľa vašej chuti a voľby, ja som pripravila bravčové z pliecka, ktoré som dusila na cibuľke a ochutila koreninami s paprikou

Príloha
Karlovarské knedle podľa predchádzajúceho postupu



No comments:

Post a Comment