Pages

Wednesday, September 30, 2015

Fitness Mint Nanaimo Bars / Fitness Nanaimo mätové rezy

Servings : 24, calories per serving : 180
Preparation time : 60 min, baking time : 0 min
See nutrition facts

Nanaimo bars, no baked triple-layer dessert from Canada is named after the west coast city of Nanaimo, in British Columbia. It is popular across the North America and several varieties are known. In this fitness variation from our lab, the original ingredient, butter in the filling, was replaced with the mascarpone cheese and Greek plain fat-free yogurt, or partially with amazing coconut cold-pressed oil. The original custard powder was boiled into a thick pudding, and two cups of icing sugar in the original filling were reduced. Finally, mint leaves from our garden flavored the dessert with the fresh semi-sweet aroma (see the recipe below).

Nanaimo rezy, nepečený trojvrstvový dezert z Kanady je pomenovaný po meste na západnom pobreží, Nanaimo, v Britskej Kolumbii. Je populárny v celej Severnej Amerike a známe sú aj jeho variácie. V tejto fitness variácii z nášho labáku, pôvodné maslo v plnke sa nahradilo smotanovým mascarpone a s gréckym bielym jogurtom bez tuku, alebo čiastočne so zdravým za studena lisovaným kokosovým olejom. Z pôvodného pudingového prášku sa uvaril hustý puding, a dve šálky práškového cukru v pôvodnej plnke boli zredukované. A konečne, mätové listy z našej záhrady dali dezertu čerstvú polo-sladkú príchuť (pozri recept nižšie).


Ingredients :


Bottom layer :
200 g Graham cocoa biscuits, ground
½ cup walnuts, ground
1 cup coconut
3 tbsp butter
3 tbsp coconut oil, cold-pressed
1 egg
3 tbsp honey
10 g vanilla sugar (or vanilla extract)
2 tbsp cocoa, Dutch
Filling :
3/4 cup mascarpone
150 g Greek yogurt, fat-free, plain
40 g corn starch (for pudding, white)
300 ml water
4 tsp cane sugar, white
¼ cup fresh mint leaves
5 g Matcha or spirulina powder for green coloring
Top :
200 g dark chocolate
1 tbsp coconut oil

Method :


1. Melt the butter, honey and cocoa until it´s smooth, mix in the beaten egg
2. Add ground biscuits, walnuts, coconut, mix on the heat
3. Firmly press the dough into the bottom of a greased pan (I used 21x30 cm, approximately 8.5 x 11.5 in) with a flat-bottomed mug
4. Make the filling : cook starch in sugared water into thick pudding, allow it to cool and then blend into the creamy mixture with a hand blender
5. Meantime, cut finely mint leaves and then mix them with yogurt and mascarpone with a hand blender, combine the mixture with the pudding using a hand blender into a creamy firm mixture, color with matcha green tea or spirulina and spread on the bottom layer
6. Melt chocolate with oil on the water bath and pour on the creamy layer, allow it to harden in the cold
7. When cutting, leave the cake pan at the room temperature or pour the knife into the hot water before

------------------------------------------------------------------
(Slovak)

Zloženie :


Spodná vrstva:
200 g grahamové kakaové sušienky, pomleté
½ šálky vlašských orechov, pomletých
1 hrnček kokosu, postrúhaného
3 lyžice masla
3 lyžice kokosový olej, lisovaný za studena
1 vajce
3 lyžice medu
10 g vanilkového cukru (alebo vanilkový extrakt)
2 lyžice kakaa, holandské
Plnka :
3/4 hrnčeka mascarpone
150 g Gréckeho jogurtu, bieleho, bez tuku
40 g pudingového škrobu (biely, Dr. Oetker)
300 ml vody
4 PL trstinový cukor, biely
¼ hrnčeka čerstvých lístkov mäty
5 g Matcha alebo Spirulina prášok na zelené sfarbenie
Vrch :
200 g horkej čokolády
1 lyžica kokosový olej

Postup :


1. Rozpustíme maslo, med, kakao a miešame do hladka, vmixujeme rozšľahané vajce
2. Pridáme sušienky, vlašské orechy, kokos, miešame na horúcej platni
3. Pevne zatlačíme cesto s hrnčekom s plochým dnom do vymastenej panvice ( 21x30 cm, približne 8.5 x 11.5 palca, alebo menšej) 
4. Plnka : uvaríme so škrobu hustý puding, necháme ho vychladnúť, rozmixujeme na krém s ručným mixérom
5. Medzitým, jemne narežeme mätu a potom zmixujeme s jogurtom a mascarpone s ručným mixérom, zmiešame zmes s pudingom pomocou ručného mixéra do krémovej pevnej zmesi, sfarbíme s matcha práškom, alebo spirulinou a natrieme na spodnú vrstvu
6. Rozpustíme čokoládu s olejom na vodnom kúpeli a nalejeme na krémovú vrstvu, nechajte stuhnúť v chlade
7. Ak budeme krájať dezert, necháme ho pri izbovej teplote alebo predtým vložíme nôž do horúcej vody



No comments:

Post a Comment