Servings : 24, calories per serving : 180
Nanaimo bars, no baked triple-layer dessert from Canada is
named after the west coast city of Nanaimo, in British Columbia. It is popular
across the North America and several varieties are known. In this fitness variation from our lab, the original ingredient, butter in the filling, was
replaced with the mascarpone cheese and Greek plain fat-free yogurt, or
partially with amazing coconut cold-pressed oil. The original custard powder
was boiled into a thick pudding, and two cups of icing sugar in the original
filling were reduced. Finally, mint leaves from our garden flavored the
dessert with the fresh semi-sweet aroma (see the recipe below).
Nanaimo
rezy, nepečený trojvrstvový dezert z Kanady je pomenovaný po meste na západnom
pobreží, Nanaimo, v Britskej Kolumbii. Je populárny v celej Severnej Amerike a
známe sú aj jeho variácie. V tejto fitness variácii z nášho labáku, pôvodné
maslo v plnke sa nahradilo smotanovým mascarpone a s gréckym bielym jogurtom
bez tuku, alebo čiastočne so zdravým za studena lisovaným kokosovým olejom. Z
pôvodného pudingového prášku sa uvaril hustý puding, a dve šálky práškového
cukru v pôvodnej plnke boli zredukované. A konečne, mätové listy z našej záhrady
dali dezertu čerstvú polo-sladkú príchuť (pozri recept nižšie).
Ingredients :
Bottom
layer :
200 g Graham
cocoa biscuits, ground
½ cup
walnuts, ground
1 cup
coconut
3 tbsp
butter
3 tbsp
coconut oil, cold-pressed
1 egg
3 tbsp
honey
10 g
vanilla sugar (or vanilla extract)
2 tbsp
cocoa, Dutch
Filling :
3/4 cup
mascarpone
150 g
Greek yogurt, fat-free, plain
40 g corn starch (for pudding, white)
300 ml
water
4 tsp cane sugar,
white
¼ cup fresh
mint leaves
5 g Matcha
or spirulina powder for green coloring
Top :
200 g dark
chocolate
1 tbsp
coconut oil
Method :
1. Melt
the butter, honey and cocoa until it´s smooth, mix in the beaten egg
2. Add ground
biscuits, walnuts, coconut, mix on the heat
3. Firmly
press the dough into the bottom of a greased pan (I used 21x30 cm,
approximately 8.5 x 11.5 in) with a flat-bottomed mug
4. Make the filling : cook starch in sugared water into thick pudding, allow it to cool and
then blend into the creamy mixture with a hand blender
5. Meantime,
cut finely mint leaves and then mix them with yogurt and mascarpone with a hand
blender, combine the mixture with the pudding using a hand blender into a creamy
firm mixture, color with matcha green tea or spirulina and spread on the bottom
layer
6. Melt
chocolate with oil on the water bath and pour on the creamy layer, allow it to
harden in the cold
7. When
cutting, leave the cake pan at the room temperature or pour the knife into the
hot water before
------------------------------------------------------------------
(Slovak)
Zloženie :
Spodná
vrstva:
200 g
grahamové kakaové sušienky, pomleté
½ šálky
vlašských orechov, pomletých
1 hrnček
kokosu, postrúhaného
3 lyžice
masla
3 lyžice
kokosový olej, lisovaný za studena
1 vajce
3 lyžice
medu
10 g
vanilkového cukru (alebo vanilkový extrakt)
2 lyžice
kakaa, holandské
Plnka :
3/4
hrnčeka mascarpone
150 g
Gréckeho jogurtu, bieleho, bez tuku
40 g
pudingového škrobu (biely, Dr. Oetker)
300 ml
vody
4 PL
trstinový cukor, biely
¼ hrnčeka
čerstvých lístkov mäty
5 g Matcha
alebo Spirulina prášok na zelené sfarbenie
Vrch :
200 g
horkej čokolády
1 lyžica
kokosový olej
Postup :
1.
Rozpustíme maslo, med, kakao a miešame do hladka, vmixujeme rozšľahané vajce
2. Pridáme
sušienky, vlašské orechy, kokos, miešame na horúcej platni
3. Pevne
zatlačíme cesto s hrnčekom s plochým dnom do vymastenej panvice ( 21x30 cm,
približne 8.5 x 11.5 palca, alebo menšej)
4. Plnka :
uvaríme so škrobu hustý puding, necháme ho vychladnúť, rozmixujeme na krém s
ručným mixérom
5.
Medzitým, jemne narežeme mätu a potom zmixujeme s jogurtom a mascarpone s
ručným mixérom, zmiešame zmes s pudingom pomocou ručného mixéra do krémovej
pevnej zmesi, sfarbíme s matcha práškom, alebo spirulinou a natrieme na spodnú
vrstvu
6.
Rozpustíme čokoládu s olejom na vodnom kúpeli a nalejeme na krémovú vrstvu,
nechajte stuhnúť v chlade
7. Ak
budeme krájať dezert, necháme ho pri izbovej teplote alebo predtým vložíme nôž
do horúcej vody
No comments:
Post a Comment