Pages

Sunday, February 7, 2016

Guinness no baked cake / Nepečená Guinness torta / Guinness gâteau sans cuisson / Nепеченный Гиннесс торт

Servings : 12, calories per serving : 430
Preparation time : 120 min, baking time : 0 or 15 min.
See nutrition facts by Yummly


Guinness is a famous stout with an origin of 257 years ago in Dublin. It contains 4.2% of alcohol, antioxidants, and  vitamins B beneficial to cardiovascular disease. We made Guinness jelly to flavor the chocolate creamy cake with maple syrup. It has a taste of real delicious Guinness beer, which can freshen up in the form of dessert.

Guinness je slávne čierne pivo, ktoré sa začalo variť pred 257 rokmi v Dubline. Obsahuje 4.2 % alkoholu, antioxidanty a vitamíny skupiny B, ktoré sú priaznivé proti kardiovaskulárnym ochoreniam. Ochutili sme s ním vo forme želé čokoládovo-smotanovú tortu s javorovým sirupom. Má príchuť skutočného lahodného Guinness piva, ktoré môže osviežiť vo forme dezertu (recept je nižšie).




Ingredients :


Corpus :
200 g wholemeal biscuits, ground
5 tbsp coconut virgin oil
5 tbsp butter
3 tbsp honey

Filling:
1, Chocolate cream filling
250 g mascarpone
350 g Greek plain yogurt fat-free
8 tbsp cane sugar (or to taste)
8 tbsp Dutch cocoa
8-10 g agar-agar in 250 ml water

2, Guinness jelly
500 ml Guinness beer (in cans)
8 g agar-agar

3, Cream filling
250 ml cream 33%
200 g Greek plain yogurt non fat
5 tbsp maple syrup (or to taste)
10 g of agar-agar in 250-300 ml of water

Garnish:
100 g white chocolate
1 tbsp coconut oil (virgin)
50 g dark chocolate (or more)
Gold candy beads for decoration (Dr Oetker)

Method :


1. Mix the biscuits with the butter, oil, and honey, make a uniform layer in the spring form (approximately 23 cm - 9 inches, in diameter) and press it into the bottom and sides of sprinform (up to 2-3 cm - 1.5 inches) using a cup with a flat bottom

2. Place into a preheated oven and bake 15 min. at 170 oC (338 oF), then allow to cool and place in the refrigerator; alternatively - the corpus may be left without baking

3. Mix the mascarpone and sugar with a hand mixer, add yogurt and cocoa.

4. Allow  the agar-ager to swell in water for 10 min, then bring it to a gentle boil for a few minutes, wait for a while, pour it into the cocoa cream mixture and then pour the all on the corpus in spring form, allow it to harden in the refrigerator (1-2 hrs)

5. Mix the agar-agar in a half the volume of beer (250 ml), allow to stand for 10 minutes, bring to a gentle boil for a few minutes, place in the second half of the beer with stirring, when it begins gently  to solidify pour the mixture on the chocolate layer and let it stand until firm in the cold (very loose mixture of beer could flow out from the mold)

6. Whisk the cream, add the yogurt and maple syrup, stir in the boiled agar solution and then pour the all on the beer jelly, let it harden

7. Melt white chocolate with coconut oil on a very low heat, pour it on the stiff creamy layer, when it is firm then gently loosen the chocolate with a knife around the perimeter and remove the spring form

8. Melt dark chocolate with coconut oil, pour into a pastry pen and make the chocolate letters - Guinness on the greasy baking paper, then transfer the solidified letters on the cake

9. Draw the chocolate logo of Guinness on the cake; if you are not sure - first make it on the baking paper, then decorate with golden pearls dipped into liquid chocolate, leave solidify and keep in the cold

10. When serving, slice the cake with a hot knife to prevent chocolate cracking

Note :


If you prefer a stronger taste of beer, use more Guinness (800 ml or more) with 10 g agar-agar 



å  å  å  å  å  å  å  å  å  å  å  å  å


(Slovak)

Zloženie :


Korpus :
200 g Bebe celozrnných sušienok, pomletých
5 lyžíc kokosového panenského oleja
5 lyžíc masla
3 lyžice medu

Plnka :
1, Čokoládový krém
250 g maskarpone
350 g gréckeho bieleho jogurtu bez tuku
8 PL trstinového cukru (alebo podľa chuti)
8 PL holandského kakaa
8-10 g agar-agar v 250 ml vody

2, Guinness želé
500 ml Guinness piva (z plechoviek)
8 g agar-agar

3, Smotanový krém
250 ml smotany 33 %
200 g gréckeho jogurtu bieleho bez tuku
5 PL javorového sirupu (alebo podľa chuti)
10 g agar-agar v 250-300 ml vody

Ozdoba :
100 g bielej čokolády
1 PL kokosového oleja (panenského)
50 g tmavej čokolády (alebo viac)
Zlaté cukrové perličky na ozdobu (Dr. Oetker)

Postup :


1. Zmiešajte sušienky s maslom, olejom a medom, rovnomerne navrstvite do tortovej formy (asi 23 cm – 9 palcov, v priemere) a natlačte na dno a boky formy (do 2-3 cm – do 1.5 palca) pomocou hrnčeka s plochým dnom

2. Dajte do predhriatej rúry a pečte 15 minút pri 170 oC (338 oF), nechajte vychladnúť a potom chlaďte v chladničke (vrstva korpusu  takto spevnie); alternatívne – korpus môže ostať bez pečenia

3. Zmiešajte mascarpone s cukrom s ručným mixérom, pridajte jogurt a kakao.

4. Vo vode nechajte napučať agar-agar za 10 minút, potom ho priveďte do mierneho varu na pár minút a odstavte. Vlejte ho za miešania do krémovej kakaovej zmesi a vylejte na korpus vo forme a nechajte stuhnúť v chladničke (1-2 hod.)

5. Rozmiešajte agar-agar v polovici objeme piva (250 ml), nechajte postáť 10 min. a potom priveďte do mierneho varu na niekoľko minút, odstavte a nalejte do druhej polovice piva za miešania, nalejte zmes keď začne jemne tuhnúť na stuhnutú čokoládovú vrstvu, nechajte stuhnúť v chladničke, (veľmi riedka zmes piva by mohla tiecť z formy)

6. Uvarte agar vo vode a odstavte, medzitým vyšľahajte smotanu, pridajte jogurt a javorový sirup, potom za miešania nalejte agarový roztok, vlejte na stuhnutú vrstvu piva, nechajte stuhnúť

7. Roztopte bielu čokoládu s kokosovým olejom a nalejte na stuhnutú smotanovú vrstvu, nechajte stuhnúť, potom opatrne nožom uvoľnite po obvode a odstráňte tortovú formu

8. Roztopte tmavú čokoládu s kokosovým olejom, nalejte do cukrárskeho vrecka/ pera s malým otvorom (na písanie) a na mastný papier na pečenie napíšte GUINNESS, nechajte stuhúť na papieri a potom preneste na tortu

9. Nakreslite s čokoládou logo piva Guinness na stuhnutú tortu, ak nie ste istí s kreslením, najprv to spravte na papier na pečenie a nechajte stuhnúť, potom preneste na tortu a ozdobte so zlatými perlami ktoré prilepíte namočením do tekutej čokolády, podľa obrázka, nechajte stuhnúť a udržujete v chlade

10. Pri krájaní a podávaní, krájajte s horúcim nožom, aby čokoláda nepraskala

Poznámka :


Ak dávate prednosť silnejšiemu chuti piva, použite viac Guinness (800 ml alebo viac) s 10 g agar-agar

No comments:

Post a Comment