Pages

Sunday, February 14, 2016

Talking tartlets, not only on Valentine's / Hovoriace tortičky nielen na Valentína / Tartelettes parlantes non seulement sur Saint-Valentin / Пироги говорящие не только на День святого Валентина


Servings : 18, calories for serving : 290
Preparation time: 180 min, Baking time : 0 or 15 min.



These creative pieces of art, small unbaked cheesecakes, are a good surprise for those you care about most, where you can use your imagination to what you want to say without unnecessary words.

Tieto kreatívne umelecké dielka, malé nepečené cheescake-ky sú vhodným prekvapením pre tých, ktorých máte najradšej, kde môžete uplatniť svoju fantáziu na to, čo chcete vyjadriť bez zbytočných slov. 






Ingredients:


Shell
130 g wholemeal biscuits, ground
4 tbsp coconut oil, virgin
4 tbsp butter
2 tbsp honey

Filling
250 g mascarpone
300 g Greek plain yogurt, fat-free
200 ml whole milk
5 tbsp cane sugar (or to taste)
10 g agar-agar in 350-400 ml water
125 g fresh blueberries
100 ml syrup from black currants (or similar)
5 g green tea Macha
½ tsp spirulina powder
1 tsp turmeric
150 g dark chocolate
150 g white chocolate
3 tbsp coconut oil, virgin

Garnish
Edible pearl beads of different colors (Dr. Oetker)
Edible natural colors in tubes (Dr Oetker)

Method :


1. Mix the biscuits with the butter, oil, and honey, make a uniform layer into paper cups, which are placed in a muffin baking form, press crumbs into the cup bottom

2. Place into a preheated oven and bake 15 min. at 150 oC (302  oF), then allow to cool and place in the refrigerator; alternatively - the corpus may be left without baking

3. Meantime, mix mascarpone with sugar and yogurt, divide into 4 parts, which then stain with pastel colors:
- Blend the first mixture with blueberries
- The second with the burgundy fruit syrup (blackcurrant, etc.)
- The third with green powder (Matcha and spirulina)
- The fourth with yellow turmeric
Cream should not be thick, if necessary add a little milk

4. Meanwhile, mix agar in 400 ml of water and allow to stand for about 10 min., then boil on low heat for a few minutes, set aside and stirring pour separately into 4 differently-colored fillings; when you finish one color, boil semi-hardened agar and stir in other colored filling

5. Pour the filling into the cups with biscuits almost to the surface, work quickly, because the agar is getting firm

6. When all cups are filled, place in refrigerator to harden for about 30-60 min., or in the freezer for 10 minutes

7. Melt the white chocolate with coconut oil in a pot with a thick bottom over the very low heat and pour in a thin layer on the firm filling in the cups; repeat with dark chocolate

8. Allow to set, preferably overnight in the refrigerator, then take cups out of the form, use the knife gently to remove paper cups

9. Write some Valentine's text on the chocolate using tubes with colors, a different text for each cup

10. Stick pearls along the perimeter of the chocolate or make hearts on it using colored pencils

11. Place on a tray and keep in the cold before serving 






åååååååååååååå

(Slovak)

Zloženie :


Základ
130 g celozrnných sušienok, Bebe, pomletých
4 PL kokosového oleja, panenského
4 PL masla
2 PL medu

Plnka
250 g maskarpone
300 g gréckeho bieleho jogurtu, bez tuku
200 ml mlieka
5 PL trstinového cukru (alebo podľa chuti)
10 g agar-agar v 350-400 ml vody
125 g čučoriedok
100 ml šťavy z čiernych ríbezlí (alebo podobnej)
5 g zeleného čaju Macha
½ ČL spirulina prášok
1 ČL kurkumy
150 g tmavej čokolády
150 g bielej čokolády
3 PL kokosového oleja, panenského

Ozdoba
Perleťové potravinárske guličky rôznych farieb (Dr. Oetker)
Potravinárske prírodné farby v tubičkách (Dr. Oetker)

Postup :


1. Zmiešajte sušienky s maslom, olejom a medom, rovnomerne navrstvite do papierových košíčkov vložených do formy na muffiny , natlačte na dno

2. Dajte do predhriatej rúry a pečte 15 minút pri 150 oC (302 oF), nechajte vychladnúť a potom chlaďte v chladničke (vrstva korpusu  takto spevnie); alternatívne – korpus môže ostať bez pečenia
3. Zatiaľ zmiešajte maskarpone s cukrom a jogurtom a rozdeľte na 4 časti, ktoré zafarbite pastelovými farbami :
- do prvej rozmixujte fialové čučoriedky ponorným mixérom
- do druhej pridajte bordovú šťavu z ovocia (čierne ríbezle a podobne)
- do tretej zelený prášok (Matcha a spirulina)
- do štvrtej žltú kurkumu
Krém by nemal byť hustý, ak potrebné pridajte trochu mlieka

4. Medzitým v 400 ml vody rozmiešajte agar a nechajte stáť asi 10 min,. potom na miernom ohni povarte pár minút, odstavte a za miešania nalejte jednotlivo do 4 rôzne sfarbených krémov, keď dokončíte jednu farbu, polostuhnutý agar vo vode povarte znovu a vlejte do ďalšieho farebného krému

5. Nalejte krém do košíčkov so sušienkami skoro do povrchu, pracujte rýchlo, lebo hmota s agarom tuhne

6. Keď sú všetky kočíčky naplnené, vložte do chladničky stuhnúť asi 30 – 60 min., alebo do mrazničky na 10 min.

7. Roztopte bielu čokoládu s kokosovým olejom v hrnci s hrubým dnom na veľmi miernom ohni a nalejte na stuhnutú plnku v košíčkoch v tenkej vrstve, zopakujte s tmavou čokoládou

8. Nechajte stuhnúť, najlepšie cez noc v chladničke, potom vyberte košíčky z formy, použite jemne nôž ak sú prilepené a odstráňte papierové košíčky

9. Napíšte potravinárskou farbou v tube niečo pre Valentína, do každého košíčka iný text

10. Po obvode čokolády prilepte perleťové guličky vo forme srdca alebo kruhu pomocou farbičky v tube

11. Umiestnite na tácku a udržujte v chlade do podávania 



No comments:

Post a Comment