Preparation time: 180 min, Baking time : 0 or 15 min.
See nutrition facts
These creative pieces of art, small unbaked cheesecakes, are a good surprise for
those you care about most, where you can use your imagination to what you want
to say without unnecessary words.
Tieto kreatívne umelecké dielka, malé nepečené cheescake-ky
sú vhodným prekvapením pre tých, ktorých máte najradšej, kde môžete uplatniť
svoju fantáziu na to, čo chcete vyjadriť bez zbytočných slov.
Ingredients:
Shell
130
g wholemeal biscuits, ground
4
tbsp coconut oil, virgin
4
tbsp butter
2
tbsp honey
Filling
250
g mascarpone
300
g Greek plain yogurt, fat-free
200
ml whole milk
5
tbsp cane sugar (or to taste)
10
g agar-agar in 350-400 ml water
125
g fresh blueberries
100
ml syrup from black currants (or similar)
5
g green tea Macha
½
tsp spirulina powder
1
tsp turmeric
150
g dark chocolate
150
g white chocolate
3
tbsp coconut oil, virgin
Garnish
Edible
pearl beads of different colors (Dr. Oetker)
Edible
natural colors in tubes (Dr Oetker)
Method :
1.
Mix the biscuits with the butter, oil, and honey, make a uniform layer into
paper cups, which are placed in a muffin baking form, press crumbs into the cup
bottom
2.
Place into a preheated oven and bake 15 min. at 150 oC (302 oF), then allow to cool and place in the
refrigerator; alternatively - the corpus may be left without baking
3.
Meantime, mix mascarpone with sugar and yogurt, divide into 4 parts, which then
stain with pastel colors:
- Blend
the first mixture with blueberries
-
The second with the burgundy fruit syrup (blackcurrant, etc.)
-
The third with green powder (Matcha and spirulina)
-
The fourth with yellow turmeric
Cream
should not be thick, if necessary add a little milk
4.
Meanwhile, mix agar in 400 ml of water and allow to stand for about 10 min.,
then boil on low heat for a few minutes, set aside and stirring pour separately
into 4 differently-colored fillings; when you finish one color, boil
semi-hardened agar and stir in other colored filling
5.
Pour the filling into the cups with biscuits almost to the surface, work
quickly, because the agar is getting firm
6.
When all cups are filled, place in refrigerator to harden for about 30-60 min.,
or in the freezer for 10 minutes
7.
Melt the white chocolate with coconut oil in a pot with a thick bottom over the
very low heat and pour in a thin layer on the firm filling in the cups; repeat
with dark chocolate
8.
Allow to set, preferably overnight in the refrigerator, then take cups out of
the form, use the knife gently to remove paper cups
9.
Write some Valentine's text on the chocolate using tubes with colors, a
different text for each cup
10.
Stick pearls along the perimeter of the chocolate or make hearts on it using
colored pencils
åååååååååååååå
(Slovak)
Zloženie :
Základ
130 g celozrnných sušienok, Bebe, pomletých
4 PL kokosového oleja, panenského
4 PL masla
2 PL medu
Plnka
250 g maskarpone
300 g gréckeho bieleho jogurtu, bez tuku
200 ml mlieka
5 PL trstinového cukru (alebo podľa chuti)
10 g agar-agar v 350-400 ml vody
125 g čučoriedok
100 ml šťavy z čiernych ríbezlí (alebo podobnej)
5 g zeleného čaju Macha
½ ČL spirulina prášok
1 ČL kurkumy
150 g tmavej čokolády
150 g bielej čokolády
3 PL kokosového oleja, panenského
Ozdoba
Perleťové potravinárske guličky rôznych farieb (Dr. Oetker)
Potravinárske prírodné farby v tubičkách (Dr. Oetker)
Postup :
1. Zmiešajte sušienky s maslom, olejom a medom, rovnomerne
navrstvite do papierových košíčkov vložených do formy na muffiny , natlačte na
dno
2. Dajte do predhriatej rúry a pečte 15 minút pri 150 oC
(302 oF), nechajte vychladnúť a potom chlaďte
v chladničke (vrstva korpusu takto spevnie); alternatívne – korpus
môže ostať bez pečenia
3. Zatiaľ zmiešajte maskarpone s cukrom a jogurtom a rozdeľte
na 4 časti, ktoré zafarbite pastelovými farbami :
- do prvej rozmixujte fialové čučoriedky ponorným mixérom
- do druhej pridajte bordovú šťavu z ovocia (čierne ríbezle a podobne)
- do tretej zelený prášok (Matcha a spirulina)
- do štvrtej žltú kurkumu
Krém by nemal byť hustý, ak potrebné pridajte trochu mlieka
4. Medzitým v 400 ml vody rozmiešajte agar a nechajte stáť asi
10 min,. potom na miernom ohni povarte pár minút, odstavte a za miešania
nalejte jednotlivo do 4 rôzne sfarbených krémov, keď dokončíte jednu farbu, polostuhnutý
agar vo vode povarte znovu a vlejte do ďalšieho farebného krému
5. Nalejte krém do košíčkov so sušienkami skoro do povrchu, pracujte
rýchlo, lebo hmota s agarom tuhne
6. Keď sú všetky kočíčky naplnené, vložte do chladničky stuhnúť asi 30 –
60 min., alebo do mrazničky na 10 min.
7. Roztopte bielu čokoládu s kokosovým olejom v hrnci s hrubým
dnom na veľmi miernom ohni a nalejte na stuhnutú plnku v košíčkoch v tenkej
vrstve, zopakujte s tmavou čokoládou
8. Nechajte stuhnúť, najlepšie cez noc v chladničke, potom vyberte
košíčky z formy, použite jemne nôž ak sú prilepené a odstráňte papierové
košíčky
9. Napíšte potravinárskou farbou v tube niečo pre Valentína, do
každého košíčka iný text
10. Po obvode čokolády prilepte perleťové guličky vo forme srdca alebo
kruhu pomocou farbičky v tube
11. Umiestnite na tácku a udržujte v chlade do podávania
No comments:
Post a Comment