Servings : 3, calories for serving : 510
Preparation time: 20 min, Cooking time : 30 min
See nutrition facts
Broccoli and cauliflower may be prepared in a creamy sauce flavoured with the cheese from blue or green mould (Niva, Roquefort, Gorgonzola). Such a cheese can add a stronger flavour to a bit drab vegetable. The sauce is then poured over the pasta, Italian conchiglioni or spaghetti, and flavoured with small pieces of cheese and wild garlic.
Z brokolice a karfiolu sa môže pripraviť krémovitá omáčka ochutená syrom s modrou alebo zelenou plesňou (Niva, Roquefort, Gorgonzola), ktorá dá trochu fádnej zelenine príchuť týchto zrejúcich syrov. K tomu sme pripravili cestoviny, talianske conchiglioni alebo špagety, ktoré spolu s omáčkou sme ochutili ešte kúskami syru a medvedím cesnakom.
Ingredients:
1 broccoli head (or cauliflower)
1 onion
3-4 tbsp olive oil
300 ml whole milk (or more)
1 tbsp fine flour
120-150 g Niva cheese
A pinch of nutmeg
A pinch of black pepper
Method :
1 Cut broccoli (or cauliflower) into florets and wash
2. Fry the chopped onion in oil
3. Add broccoli or cauliflower florets, fry, then cover and simmer
4. When the vegetable is soft, take out 5-6 florets, blend the rest with a hand blender
5. Add milk and flour, cook for a few minutes, then stir in the cheese cut into pieces, cook little more
6. Season with spices, add whole pieces of florets
7. Served with pasta, sprinkle with lumps of cheese and seasonal green herbs e.g. wild garlic
Note:
If you prefer the regular sauce to the fitness one, replace the milk with 10% cream
ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä
(Slovak)
Zloženie :
1 brokolica (alebo karfiol)
1 cibuľa
3-4 PL olivový olej
300 ml plnotučného mlieka
(alebo viac)
1 PL hladkej múky
120-150 g Niva syr
Štipku muškátového orieška
Štipku čierneho korenia
Postup :
1. Brokolicu (alebo karfiol)
pokrájame na ružičky a umyjeme
2. Pokrájanú cibuľu
orestujeme na oleji
3. Pridáme ružičky brokolice
alebo karfiolu, opečieme, potom prikryjeme a dusíme
4. Keď je zelenina mäkká,
vyberiem zopár ružičiek a zvyšok rozmixujeme s ponorným mixérom
5. Pridáme mlieko
a múku, povaríme pár minút, potom rozmixujeme syr
6. Dochutíme koreninami
7. Pridáme celé kúsky
ružičiek, podávame s cestovinami, na ne posypeme ešte hrudkami syra Niva
a sezónnymi zelenými bylinkami, nap. medvedím cesnakom
Tip :
Ak nechcete fitnes
omáčku, ale obyčajnú, môže sa nahradiť mlieko s 10 % smotanou
No comments:
Post a Comment