Servings : 5, Calories for serving : 140
Preparation time: 15 min, Cooking time : 60 min
See nutrition facts
This Italian specialty is a thick vegetable
soup, which can vary in any other recipe. We were partly inspired by recipes
from Woman and Home and/or BBC Food.
Táto talianska špecialita, hustá zeleninová polievka, sa môže obmieňať v každom inom recepte. My sme sa
z časti inšpirovali receptom z Woman and Home a BBC Food.
Ingredients:
3 tbsp olive oil
1 onion
2 pods garlic
1 sprig celery, ribbed
2 carrots
1 zucchini
¾ cup beans
½ cup peas
250 g tomatoes
1 sprig rosemary or parsley
1-2 bouillon cubes, in bio-quality
3 tbsp tomato paste
A pinch of black pepper
A pinch of salt
50 g pasta, spindle, or broken spaghetti
50 g parmesan, for sprinkling
Method :
1. Fry chopped onion and garlic on the oil
2. Add chopped celery, carrots, fry for 5
minutes
3. Add the softer vegetables, chopped
zucchini, then tomatoes and tomato paste, fry
4. Add water with bouillon and simmer, add
soft beans with a little water in which they were previously boiled, then add
peas and continue cooking until all vegetable is soft
5. Add cooked pasta, pepper, salt to taste,
herbs (cooked pasta in the soup will gradually swell, so it can be added only
when the soup is served)
6. Serve with parmesan cheese and crusty
Italian bread
--------------------------------------------------------
(Slovak)
Zloženie :
3 PL olivový olej
1 cibuľa
1 cibuľa
2 struky cesnaku
1 vetvička zeler stopkový
2 mrkvy
1 cukina
¾ hrnčeka fazule
½ hrnčeka hrášku
250 g paradajok
1 vetvička rozmarínu, alebo petržlenu
1-2 kocky
bujónu, v bio-kvalite
3 PL paradajkového pretlaku
Štipku čierne korenie
Štipka soli
50 g cestoviny, vretienka, alebo polámané
špagety
50 g parmezán, na posypanie
Postup :
1. Na oleji opražíme pokrájanú cibuľku
a cesnak
2. Pridáme pokrájaný zeler, mrkvu, opražíme 5
min.
3. Pridáme mäkšiu zeleninu, pokrájanú cuketu,
potom paradajky a paradajkový pretlak, pražíme
4. Pridáme vodu s bujónom
a povaríme, pridáme mäkkú fazuľku s trochou vody, v ktorej sme
ju predtým povarili, hrášok a
pokračujeme vo varení do zmäknutia zeleniny
5. Pridáme predtým uvarené cestoviny, korenie,
soľ podľa chuti, bylinky (uvarené cestoviny budú v polievke postupne
zväčšovať objem, preto sa môžu pridať len keď polievku podávame)
6. Podávame s posypaným parmezánom
a chrumkavým talianskym pečivom
No comments:
Post a Comment