Servings : 14, Calories per serving : 468
Preparation time: 30 min, Baking time : 100 minSee nutrition facts
New York cheesecake is a plain cheesecake made from pure cream
cheese, lemon juice, sour cream, and vanilla. It's easy to make, without
fancy ingredients in the creamy layer or on the top. It's baked and seems to be
higher than other cheesecakes. We have used low-fat substitutes such as low-fat
curd cheese and fat-free Greek yogurt in order to make a fitness-style and
healthy dessert. Dark cocoa crust and black forest fruits, which complete the
cake, underline the snow-white cream cheese filling and make it both irresistible
and elegant in hot summer days.
New
York cheesecake je jednoduchý koláč vyrobený z čistého krémového syra /
tvarohu, citrónovej šťavy, kyslej smotany a vanilky. Je ľahké ho pripraviť, bez
ozdobných ingrediencií v krémovej vrstve, alebo na vrchu koláča. Je pečený a
zdá sa, že je vyšší než iné syrovo-krémové torty / koláče. My sme použili
suroviny s nízkym obsahom tuku, ako je nízkotučný tvaroh a grécky jogurt bez tuku, v štýle fitness a
zdravého dezertu. Tmavý kakaový základ a plody z čierneho lesa, ktoré dokončujú
tortu, sú v kontraste so snehobielou tvarohovou plnkou a smotanou čím ho robia
elegantným a neodolateľným v horúcich letných dňoch.
Ingredients :
450 g
wholemeal cocoa biscuits, ground
4 tbsp
honey
6 tbsp
coconut oil
6 tbsp
butter
750 g low-fat
smooth cheese curd (cottage cheese) with 0.5 % fat
250 g lumpy
curd cheese
4 tbsp all
purpose flour
2 tbsp
lemon juice
2 tsp
vanilla extract
¼ cup cane
sugar (white)
2 yolks
4 whites
200 ml sour
cream (10 % fat)
200 g Greek
yogurt, plain fat-free
1 tbsp
vanilla extract
4 tbsp cane
sugar (or to taste)
2 cups black
forest fruits
Methods
1. Stir
together biscuit crumbs, honey, oil and butter. Press the mixture firmly
but not thickly into greased bottom and sides of a 23 cm (9 1⁄16 in) spring form
pan. Place it in the fridge.
2. Whip the
curd cheese with a hand electric mixer until smooth and fluffy; add flour,
lemon juice, vanilla, sugar, and yolks. Finely, stir in gently beaten whites.
3. Scrape
the mixture into the crust and place into the preheated oven at 180 0C
(356 0F), bake 30 min., then reduce to 160 0C (320 0F) and bake
40-45 min. more, or until little brownish around edges.
4. Turn off
oven, open little the door and let the cake cool in oven for 30 minutes while
you make the topping.
5. Whisk together sour cream, Greek yogurt, sugar, vanilla
and pour it over the cheesecake. Return to the oven for further 15 minutes. After
it cools down, place it in the fridge.
6. With a metal
spatula, loosen the cheesecake from sides of pan. Remove pan side. Place
cheesecake on a plate and served with black forest fruits in a separate
glass.
7. Cover
with plastic wrap and refrigerate for up to 3 days.
--------------------------------------------
(Slovak)
Zloženie :
400
- 450 g celozrnných kakaových sušienok, pomletých
4
lyžice medu
6
lyžíc kokosového oleja
6
lyžíc masla
750
g nízkotučného jemného tvarohu s 0,5% tuku
250
g hrudkový tvaroh
4
lyžice polohrubej múky
2
lyžice citrónovej šťavy
2
lyžičky vanilkového extraktu
¼
šálky trstinového bieleho cukru
2
žĺtky
4
bielky
200
ml kyslej smotany (10% tuku)
200
g gréckeho bieleho jogurtu, bez tuku
1
lyžica vanilkového extraktu
4
lyžice trstinového cukru (alebo podľa chuti)
2
šálky tmavých lesných plodov
Postup :
1.
Zmiešame pomleté sušienky, med, olej a maslo. Natlačíme zmes pevne, ale nie
nahrubo, do vymastenej 23 cm (9 1⁄16 in) tortovej formy s výškou asi 5-6 cm (1
31⁄32 in) , na dno a po stranách, pomocou pohára s plochým dnom, dáme do
chladničky.
2.
Vyšľaháme tvaroh s ručným elektrickým mixérom; pridáme múku, citrónovú šťavu,
vanilku, cukor a žĺtky. Jemne vmiešajte pevne vyšľahaný sneh z bielkov.
3.
Zmes vylejeme do formy s natlačenými sušienkami, dáme do predhriatej rúry pri
teplote 180 0C (356 0F), pečieme 30 min., Potom znížime
na 160 0C (320 0F) a pečieme 40-45 min. viac, alebo kým
sa nevytvoria hnedasté okraje.
4.
Vypneme rúru, otvoríme trochu dvierka a necháme koláč chladnúť v rúre po dobu
30 minút, zatiaľ pripravíme vrchný krém.
5.
Ušľaháme kyslú smotanu, grécky jogurt, cukor, vanilku a nalejeme ju na tortu.
Vrátime do rúry na ďalších 15 minút. Keď vychladne, vložíme ju do chladničky.
6.
S kovovou stierkou uvoľníme koláč z bočnej formy, ktorú potom vyberieme.
Položíme koláč na tácku a podávame s čiernym lesným ovocím v skle.
7.
Prikryjeme s plastovým obalom a udržujeme v chlade po dobu až 3 dní.
No comments:
Post a Comment