Pages

Friday, July 29, 2016

New York vanilla cheesecake with fruits / New York vanilkový cheesecake s ovocím / Gâteau New York au fromage avec fruits / Нью-Йорк чизкейк с фруктами

 Servings : 14, Calories per serving : 468
                      Preparation time: 30 min, Baking time : 100 min
                                             See nutrition facts 


New York cheesecake is a plain cheesecake made from pure cream cheese, lemon juice, sour cream, and vanilla. It's easy to make, without fancy ingredients in the creamy layer or on the top. It's baked and seems to be higher than other cheesecakes. We have used low-fat substitutes such as low-fat curd cheese and fat-free Greek yogurt in order to make a fitness-style and healthy dessert. Dark cocoa crust and black forest fruits, which complete the cake, underline the snow-white cream cheese filling and make it both irresistible and elegant in hot summer days.

New York cheesecake je jednoduchý koláč vyrobený z čistého krémového syra / tvarohu, citrónovej šťavy, kyslej smotany a vanilky. Je ľahké ho pripraviť, bez ozdobných ingrediencií v krémovej vrstve, alebo na vrchu koláča. Je pečený a zdá sa, že je vyšší než iné syrovo-krémové torty / koláče. My sme použili suroviny s nízkym obsahom tuku, ako je nízkotučný tvaroh a  grécky jogurt bez tuku, v štýle fitness a zdravého dezertu. Tmavý kakaový základ a plody z čierneho lesa, ktoré dokončujú tortu, sú v kontraste so snehobielou tvarohovou plnkou a smotanou čím ho robia elegantným a neodolateľným v horúcich letných dňoch.



Ingredients :


450 g wholemeal cocoa biscuits, ground
4 tbsp honey
6 tbsp coconut oil
6 tbsp butter
750 g low-fat smooth cheese curd (cottage cheese) with 0.5 % fat
250 g lumpy curd cheese
4 tbsp all purpose flour
2 tbsp lemon juice
2 tsp vanilla extract
¼ cup cane sugar (white)
2 yolks
4 whites
200 ml sour cream (10 % fat)
200 g Greek yogurt, plain fat-free
1 tbsp vanilla extract
4 tbsp cane sugar (or to taste)
2 cups black forest fruits

Methods


1. Stir together biscuit crumbs, honey, oil and butter. Press the mixture firmly but not thickly into greased bottom and sides of a 23 cm (9 1⁄16 in) spring form pan. Place it in the fridge.

2. Whip the curd cheese with a hand electric mixer until smooth and fluffy; add flour, lemon juice, vanilla, sugar, and yolks. Finely, stir in gently beaten whites.  

3. Scrape the mixture into the crust and place into the preheated oven at 180 0C (356 0F), bake 30 min., then reduce to 160 0C (320 0F) and bake 40-45 min. more, or until little brownish around edges.

4. Turn off oven, open little the door and let the cake cool in oven for 30 minutes while you make the topping.

5. Whisk together sour cream, Greek yogurt, sugar, vanilla and pour it over the cheesecake. Return to the oven for further 15 minutes. After it cools down, place it in the fridge.

6. With a metal spatula, loosen the cheesecake from sides of pan. Remove pan side. Place cheesecake on a plate and served with black forest fruits in a separate glass.


7. Cover with plastic wrap and refrigerate for up to 3 days.

--------------------------------------------
(Slovak)

Zloženie :


400 - 450 g celozrnných kakaových sušienok, pomletých
4 lyžice medu
6 lyžíc kokosového oleja
6 lyžíc masla
750 g nízkotučného jemného tvarohu s 0,5% tuku
250 g hrudkový tvaroh
4 lyžice polohrubej múky
2 lyžice citrónovej šťavy
2 lyžičky vanilkového extraktu
¼ šálky trstinového bieleho cukru
2 žĺtky
4 bielky
200 ml kyslej smotany (10% tuku)
200 g gréckeho bieleho jogurtu, bez tuku
1 lyžica vanilkového extraktu
4 lyžice trstinového cukru (alebo podľa chuti)
2 šálky tmavých lesných plodov

Postup :


1. Zmiešame pomleté sušienky, med, olej a maslo. Natlačíme zmes pevne, ale nie nahrubo, do vymastenej 23 cm (9 1⁄16 in) tortovej formy s výškou asi 5-6 cm (1 31⁄32 in) , na dno a po stranách, pomocou pohára s plochým dnom, dáme do chladničky.

2. Vyšľaháme tvaroh s ručným elektrickým mixérom; pridáme múku, citrónovú šťavu, vanilku, cukor a žĺtky. Jemne vmiešajte pevne vyšľahaný sneh z bielkov.

3. Zmes vylejeme do formy s natlačenými sušienkami, dáme do predhriatej rúry pri teplote 180 0C (356 0F), pečieme 30 min., Potom znížime na 160 0C (320 0F) a pečieme 40-45 min. viac, alebo kým sa nevytvoria hnedasté okraje.

4. Vypneme rúru, otvoríme trochu dvierka a necháme koláč chladnúť v rúre po dobu 30 minút, zatiaľ pripravíme vrchný krém.

5. Ušľaháme kyslú smotanu, grécky jogurt, cukor, vanilku a nalejeme ju na tortu. Vrátime do rúry na ďalších 15 minút. Keď vychladne, vložíme ju do chladničky.

6. S kovovou stierkou uvoľníme koláč z bočnej formy, ktorú potom vyberieme. Položíme koláč na tácku a podávame s čiernym lesným ovocím v skle.

7. Prikryjeme s plastovým obalom a udržujeme v chlade po dobu až 3 dní.

No comments:

Post a Comment