Servings : 10, Calories per serving : 129
These low-carb cute pizzas are made from large
zucchini harvest, which can serve as a luscious and quick base for healthier mini-pizzas
than classic ones. They can be garnished with different kind of mushrooms,
vegetable, and herbs. For no vegan/no vegetarian version, we can garnish it
also with slices of salami.
Tieto low-carb (s nízkym obsahom uhľohydrátov)
chutné pizze sú pripravené zo záhradnej úrody, z veľkej cukety, ktorá môže
slúžiť ako výborný a rýchly základ pre
zdravšie mini-pizze ako klasické. Môžu byť zdobené rôznymi druhmi húb, zeleniny, a byliniek.
Ak nerobíme vegan/vegetariánsku verziu, tak môžeme použiť aj plátky salámy (recept je nižšie).
Ingredients :
1. 1/2 zucchini, very large, cut into 10 slices
about 1 1/2 cm (3/4 in) thick
2. 10 champions, white, sliced
3. 150 g tomato paste, thick
4. 4 tbsp olive oil
5. 2 cloves garlic, chopped
6.1 tbsp herbs (oregano, basil)
7. A pinch salt (to taste)
8. A pinch pepper
9. 75 g sheep cheese, cut into squares
10. 150 g salami, sliced (optional, not for vegan
version)
11. 13 olives, sliced
Method :
1. Brush slices of zucchini and champions with
oil and bake/grill 3 - 5 min.
2. Make the tomato sauce : fry the garlic on
the oil until golden, add tomato paste, herbs, cover and cook for 15 min
3. Spread the sauce on zucchini, top with champions, olives, and cheese (for no vegan version also with salami)
4. Bake at 200 oC (400 oF)
for 3-5 min. or until the cheese is golden
------------------------------------------------
(Slovak)
Zloženie :
1. 1/2 cuketa, veľmi veľká, nakrájaná na 10
plátkov asi 1 1/2 cm hrubých
2. 10 šampiónov, biele, nakrájané na plátky
3. 150 g paradajkový pretlak, hustý
4. 4 PL olivového oleja
5. 2 strúčiky cesnaku, nasekané
6. 1 PL bylinky (oregano, bazalka)
7. Štipka soli (podľa chuti)
8. Štipka čierneho korenia
9. 75 g ovčí syr, nakrájaný na malé kocky
10. 150 g saláma, nakrájaná na plátky
(voliteľné, nie pre vegan verziu)
11. 13 olív, nakrájané na plátky
Postup :
1. Potrieme plátky cukety a húb s olejom a
opečieme / grilujeme 3 - 5 min.
2. Pripravíme paradajkovú omáčku: smažíme
cesnak na oleji do zlata, pridáme paradajkový pretlak, bylinky, prikryjeme a
varíme 15 min.
3. Rozotrieme omáčku na cukety, obložíme hubami, olivami, syrom (pre ne veganov aj salámou)
4. Pečieme pri 200 °C (400 °F) asi 3-5 min.
alebo do zlatista
No comments:
Post a Comment