Pages

Saturday, September 3, 2016

Zucchini-yellow bean pie / Koláč s cuketou a žltou fazuľkou / Tarte aux courgettes et haricots jaunes / Пирог с цуккини и желтой фасолью

Servings : 16, Calories per serving : 109
                        Preparation time: 45 min, Baking time : 30 min
                                           See nutrition facts 


Another way how to process the harvest from the garden is the pie made from  crispy puff pastry, cream cheese flavoured with herbs and layered with zucchini and beans.
Toto je ďalší spôsob, ako spracovať úrodu zo záhrady na chutný  koláč z krehkého lístkového cesta, syrového krému ochuteného záhradnými bylinkami a obloženého cuketou a fazuľkou (recept je nižšie).


Bylinky ktoré ochutia koláč / Herbs which flavour the pie

Poukladáme plátky cukety a žltú fazuľku na lístkové cesto /
We put slices of zucchini and yellow beans on puff pastry

Ingredients :


1. 200 g ricotta cheese
2. 125 g sheep cheese (bryndza, or other)
3. 1 egg
4. ¼ cup herbs (dill, mint, parsley, fresh and cut)
5. 1 lime, juice
6. A pinch salt (or to taste)
7. A pinch black pepper (or to taste)
8. 1 larger zucchini (thinly sliced on a grater)
9. 1 ½ cup beans, green or yellow (boiled in water approximately 3-5 min.)
10. 4 tbsp olive oil
11. A sheet of puff pastry (for 2 strudels, we used home-made as indicated in previous recipes)

Method :


1. Mix the cheese, egg, herbs, salt, pepper, lime juice
2. Roll puff pastry out, place it on parchment paper in the baking form
3. Score a line around the pastry, approximately 1 inch from the edge
4. Spread the cheese mixture over the dough
5. Arrange slices of zucchini in lanes, twist them nicely
6. Place beans on the lanes of zucchini
7. Brush outside pastry and vegetable with oil
8. Bake in a preheated oven at 200 oC (400 oF) for 25-30 minutes or until vegetable is golden and pastry  is golden brown

----------------------------------------
(Slovak)

Zloženie :


1. 200 g ricotta syr
2. 125 g ovčí syr (bryndza, alebo iný)
3. 1 vajce
4. ¼ šálky byliniek (kôpor, mäta, petržlen, čerstvé a na drobno pokrájané)
5. 1 limetka, šťava
6. Štipka soli (alebo podľa chuti)
7. Štipka čierneho korenia (alebo podľa chuti)
8. 1 väčšia cuketa (tenko nakrájané na strúhadle)
9. 1 ½ šálky fazule, zelená alebo žltá (varená vo vode asi 3 - 5 min.)
10. 4 PL olivového oleja
11. Lístkové cesto (asi na 2 štrúdle, použili sme domáce, ako je uvedené v predchádzajúcich receptoch)

Postup :


1. Zmiešame syr, vajce, bylinky, soľ, korenie, limetkovú šťavu
2. Vyvaľkáme lístkové cesto, položíme ho na papier na pečenie do formy na pečenie
3. Spravíme líniu/ryhu okolo okraja pečiva, približne 2.4 cm / 1 palec
4. Rozotrieme syrovú zmes na cesto
5. Poukladáme plátky cukety do pásov, pekne ich stočíme alebo zložíme
6. Poukladáme fazuľku na cuketu, do pásov
7. Potrieme zľahka olejom okraje pečiva a zeleninu
8. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 ° C (400 ° F) po dobu 25-30 minút, alebo do zlatista zeleniny a pečiva


No comments:

Post a Comment