Pages

Wednesday, March 25, 2015

Čokoládovo oriešková torta / Chocolate hazelnut cake / Gâteau chocolat noisette

522 cal per serving

Servings : 12
Preparation time : 180 min
Baking : 35 min

Nezvyčajná plnka z omrviniek, lieskových orieškov, šľahačky a maskarpone spolu s domácim sladkokyslým ríbezľovým lekvárom možno vyvolá pri jej ochutnaní extázu. Táto pochúťka je na rozdiel od iných tort na mojom blogu  vysoko kalorická s množstvom cholesterolu. Avšak môže sa dovoliť ako sladký darček k narodeninám raz za rok.

The unusual filling of crumbs, hazelnut, and mascarpone with home-made sweet and sour currant jam can bring up an ecstasy. This delicacy with a lot of calories and cholesterol is different from other cakes on my blog. However, it may be allowed as a sweet gift for a birthday once a year.



Ingredients:


Dough:
3 eggs
50 g sugar cane
60 g dark chocolate
200 g all purpose flour
1.5 tsp baking soda
6 tbsp vegetable oil (I used grape seeds oil)
150 -200 ml milk with 2 % fat
Fat for greasing and flouring the cake form

Hazelnut filling:
250 ml milk
70 g sugar cane
100 g hazelnuts, ground
200 g mascarpone
5O g red currant jam
Cream filling:
250 ml cream 33%
4 tbs white granulated sugar
1 package vanilla sugar
100 ml milk
3 slices gelatine, Dr. Oetker (total 5 g)
Finish:
150 g mascarpone
5 tbs white powdered sugar
1 sachet vanilla sugar
3 tbs lemon juice
10 fresh strawberries, or red currants

Method :


1. Melt the chocolate with the oil over medium heat
2. Stir in the egg yolks, sugar and milk
3. Add sifted dry ingredients
4. Stir in whipped snow
5. Place in a preheated oven at 180 °C (356 °F) and bake for 30-35 minutes.
6. Allow it cool, cut off the horizontal 1 cm thick layer for crumbs
Hazelnut filling:
7. Boil the milk with cane sugar, add the hazelnuts and cook briefly, allow cooling
8. Mix with corpus crumbs, then add the beaten mascarpone
9. Spread currant jam on the corpus, put into the tart form, then spread hazelnut filling
10. Whisk the cream, add white sugar
11. Stir in a melted hot gelatine in 100 ml of milk
12. Allow hardening in the cold, at least 4 hours, or overnight, then carefully remove the form
13. Mix mascarpone with white sugar,  garnish the cake edges with the pastry bag
14. Add fresh fruits

Zloženie :


Cesto :
3 vajcia
50 g trstinového cukru
60 g tmavej čokolády
200 g polohrubej múky
1.5 lyžičky sódy bikarbóny
6 lyžíc rastlinného oleja (ja som použila hroznový)
150 -200 ml mlieka
Tuk na vymastenie a hrubá múka na posypanie formy

Oriešková plnka :
250 ml mlieka
70 g trstinového cukru
100 g lieskových orieškov, pomletých
200 g maskarpone
5O g ríbezľového lekváru
Smotanová plnka :
250 ml smotany 33 %
4 lyžice bieleho kryštálového cukru
1 balík vanilkového cukru
100 ml mlieka
3 plátky želatíny Dr. Oetker (5 g)
Dokončenie :
150 g maskarpone
5 lyžíc bieleho práškového cukru
1 sáček vanilkový cukor
3 lyžice citrónovej šťavy
10 čerstvých jahôd, alebo strapce ríbezlí

Postup :


1. Rozpustite čokoládu s olejom na miernom ohni
2. Vmiešajte žĺtky, cukor a mlieko
3. Nasypte preosiate suché zložky
4. Vmiešajte vyšľahaný sneh
5. Vložte do vyhriatej rúry na 180 oC a pečte 30-35 min.
6. Po vychladnutí odkrojte vodorovne 1 cm hrubú vrstvu na omrvinky
Plnka :
7. Uvarte mlieko s trstinovým cukrom, pridajte oriešky a krátko povarte, nechajte vychladnúť
8. Zmiešajte s rozdrobeným odkrojeným korpusom a pridajte vyšľahané maskarpone
9. Korpus natrite s ríbezľovým lekvárom, nasaďte tortovú formu, potom natrite orieškovou plnkou
10. Vyšľahajte smotanu, pridajte biely cukor
11. Vmiešajte roztopenú horúcu želatínu v 100 ml mlieka
12. Dajte stuhnúť do chladu, najmenej na 4 h, alebo cez noc, potom opatrne odstráňte formu
13. Vymiešajte maskarpone s cukrom a cukrárskym vreckom ozdobte okraje torty
14. Spestrite tortu s ovocím

No comments:

Post a Comment