Matcha ice-cream garnished with pistachio chocolate/
Zmrzlina zo zeleného čaju zdobená pistáciovou čokoládou
Calories per serving : 535
See nutrition facts
These ice-creams have a common basis of Greek yogurt and various flavours of the fresh summer garden. The first, Matcha green tea ice-cream is garnished with pistachio chocolate; the second, mint ice-cream contains pieces of dark chocolate; another, black-currant ice-cream has raspberries garnish; and the last, peach ice-cream has a flavour of the Orient. These ice-creams are readily made in a few minutes and refresh perfectly during the hot summer (see recipes below).
Tieto zmrzliny
majú spoločný základ z gréckeho jogurtu a rôznych čerstvých príchutí letnej záhrady. Prvá
zmrzlina zo zeleného čaju Matcha je ozdobená pistáciovou čokoládou, druhá
mätová s kúskami z horkej čokolády, ďalšia z čiernych ríbezlí je
ozdobená malinami a posledná broskyňová má príchuť orientu. Tieto zmrzliny
sa jednoducho pripravia za niekoľko minút a perfektne osviežia počas horúceho
leta (recepty sú nižšie).
Ingredients :
(2 servings)
3 x 150 g
Greek yogurt, fat-free
3 tbsp sour
cream
3 tbsp
honey, or to taste
Various
fruits and flavours for each ice-cream
Matcha
Ice-Cream : 5-10 g of powder Matcha and pistachio chocolate for garnishing
Mint
Ice-Cream : ½ cup mint leaves and pieces of dark chocolate (50 g)
Black-currant
Ice-Cream : 100 ml home-made black-currant syrup or 1 cup of black currants,
raspberries for garnishing
Peach
Ice-Cream: 2 peaches, a pinch of saffron and cardamom
Method :
1. Mix or
blend all ingredients, place into a container for ice-cream or popsicle moulds
and leave in the freezer
2. Soak
popsicles in moulds after freezing (2-3 hrs) in hot water for a few seconds to
loosen them and then serve
3. Stir
ice-cream every half an hour to complete freezing; this procedure prevents
mainly crystal formation. After freezing, place ice-cream before serving in the
refrigerator for 10 minutes to soften, then scoop ice-cream using an ice scoop
into glasses and serve
Mint ice-cream flavoured with dark chocolate/
Mätová zmrzlina ochutená tmavou čokoládou
Zloženie :
3 x 150 g Grécky jogurt, bez tuku
3 lyžice kyslej smotany
3 lyžice medu, alebo podľa chuti
Ovocie a príchute na jednotlivé
zmrzliny
Matcha zmrzlina : 5 – 10 g
prášku Matcha a pistáciová čokoláda na ozdobenie
Mätová zmrzlina : ½ hrnčeka mätových
listov a kúsky horkej čokolády (50 g)
Zmrzlina z čiernych ríbezlí : 100 ml domáca
šťava z čiernych ríbezlí, alebo 1 hrnček ríbezlí, maliny na ozdobenie
Broskyňová zmrzlina : 2 broskyne, štipku
šafranu a kardamonu
Postup :
1. Všetky ingrediencie zmiešame, alebo
zmixujeme, dáme do nádoby na zmrzlinu, alebo nanukové formičky a necháme v mrazničke
2. Nanuky po zmrazení (2-3 hod.) namočíme na pár sekúnd do horúcej
vody s čím ich uvoľníme z formičky a môžeme podávať
3. Zmrzlinu premiešavame každú polhodinu
do úplného zmrazenia; týmto postupom zabránime hlavne tvorbe kryštálov. Po
zmrazení zmrzliny pred podávaním dáme do
chladničky na 10 minút zmäknúť a zmrzlinovou naberačkou môžeme nabrať do
pohárov a podávať
Black-currant ice-cream garnished with raspberries/
Zmrzlina z čiernych ríbezlí ozdobená malinami
Peach popsicle flavoured with the Orient/
Broskyňové nanuky ochutené Orientom
No comments:
Post a Comment