Servings : 12, calories per serving : 427
Preparation time : 60 min, waiting time : 2-3 h
See nutrition facts
This summer
dessert is a sweet-sour currant jelly made from algae agar agar (see more information) flavoured with
white chocolate and cream of yogurt, curd, and mascarpone. It´s good to serve
it chilled with coffee as refreshment. Unbaked procedure maintains all the rich
content and health effect of black currants in the dessert. Black currants are
among the healthiest fruits for their powerful content of vitamin C, which at 100 g
represents three times the recommended daily intake, and therefore, their anti-oxidative
potential belongs to the highest among fruits. Along with a high level of
anthocyanins, which are flavonoid phytochemicals, black currants help protect
the body against cardiovascular, skin, and malignant diseases, inflammation,
aging, strengthen vision, immunity, and are a good source of energy.
High content of black currants in the jelly, which was designed
in our sweet laboratory initially for their rich natural purplish color,
multiply both palatability and nutrient content. Alternatively, adding the whipping cream or creamy
mascarpone into black currants jelly
could increase rich taste of the tart (see the recipe below) .
Tento letný dezert je sladkokyslé ríbezľové želé pripravené
zo superiasy agar agar (pozri viac informácií) ochutené bielou čokoládou a krémom z jogurtu,
tvarohu a maskarpone. Podáva sa chladené ako osvieženie ku káve. Bohatý obsah a zdravotný účinok čiernych
ríbezlí v tomto nepečenom dezerte je zachovaný. Čierne ríbezle patria
k najzdravšiemu ovociu pre ich vysoký obsah vitamínu C, ktorý v 100 g
predstavuje trojnásobok doporučenej dennej dávky a ich antioxidačný potenciál
má jednu z najvyšších hodnôt. Toto ovocie obsahuje tiež vysoký obsah
antokyanínov, flavonoidných fytochemikálií. Pre tieto nutričné hodnoty, čierne
ríbezle prispievajú k ochrane organizmu pred kardiovaskulárnymi, kožnými
a zhubnými ochoreniami, zápalmi, starnutím, posilňujú zrak, imunitu a sú zdrojom energie.
Vysoký obsah čiernych ríbezlí v tomto želé, navrhnutom v našom
sladkom laboratóriu spočiatku hlavne pre jeho sýte prírodné bordovo fialkovasté
sfarbenie, svojim dizajnom a technológiou nielen znásobuje svoju chutnosť,
ale aj množstvo výživných látok. Zvýšenie plnosti lahodnej chute sa môže získať
aj primiešaním smotany alebo smotanového mascarpone do želé (viď recept nižšie).
Source / zdroje :
Ingredients:
Corpus :
200 g Bebe
whole grain crackers, ground
5 tbsp
coconut virgin oil
5 tbsp
butter
3 tbsp
honey
Filling:
10 g Agar
agar
2 cups
black currants
50 ml
whole milk
250 g
low-fat cottage cheese
150 g
Greek yogurt without fat
6 tbsp honey (or according to taste)
Garnish:
100 g
white chocolate
1 tbsp coconut virgin oil
1 x 40 g
starch powder (Zlatý klas, Dr. Oetker)
3 tbsp mascarpone
3 tbsp Greek yogurt without fat
1 packet
of vanilla sugar
3-4 tbsp granulated sugar
2 tbsp
lime juice
12 bunches
of black and red currants
Method :
1. Mix the
biscuits with the butter, oil, and honey, make a uniform layer in the spring
form (approximately 23 cm - 9 inches, in diameter) and press it into the bottom
and sides of sprinform (up to 2-3 cm - 1.5 inches) using a cup with a flat
bottom
2. Place
into a preheated oven and bake 15 min. at 170 oC (338 oF), then
allow to cool and place in the refrigerator; alternatively - the corpus may be
left without baking
3. In the
meantime, wash the black currants, blend them with the milk, add cottage
cheese, yogurt, honey, obtaining a volume of approximately 750 ml
4. Mix
agar agar with 500 ml of water, stir over a low heat until boiling, then wait
2-3 minutes and pour it into the black currants mixture, mix and pour in a tart
mould, allow agar to solidify in the refrigerator (up to 1- 2 hours)
5. When
black currant mixture in the fridge hardens, melt chocolate in oil and pour on
the tart, allow it to solidify in the refrigerator, or in the freezer for around 10 - 15 min. (but do not freeze)
6. In the
meantime, make custard - mix starch in 250 – 300 ml water with sugar and boil
thick pudding, cool and then blend with a hand blender, stir in sugar, mascarpone,
yogurt, and lime juice
7. Garnish
the tart with custard cream using a pastry bag and currant bunches
8. Serve
chilled
----------------------------------------------------------------------------
(Slovak)
Zloženie :
Korpus :
200 g Bebe
celozrnných sušienok, pomletých
5 lyžíc
kokosového panenského oleja
5 lyžíc
masla
3 lyžice
medu
Plnka :
10 g Agar
agar
2 hrnčeky
čiernych ríbezlí
50 ml
plnotučného mlieka
250 g
nízkotučného tvarohu
150 g
Gréckeho jogurtu bez tuku
6 lyžíc medu
(alebo podľa chuti)
Ozdoba :
100 g bielej
čokolády
1 lyžička
kokosového panenského oleja
1 x 40 g
škrobový prášok, zlatý klas
3 lyžice
maskarpone
3 lyžice
gréckeho jogurtu bez tuku
1 sáčok
vanilkového cukru
3 - 4 lyžice
kryštálového cukru
2 lyžice
limetkovej šťavy
12 strapcov
čiernych a červených ríbezlí
Postup :
1. Zmiešajte
sušienky s maslom, olejom a medom, rovnomerne navrstvite do tortovej
formy (asi 23 cm – 9 palcov, v priemere) a natlačte na dno a boky
formy (do 2-3 cm – do 1.5 palca) pomocou hrnčeka s plochým dnom
2. Dajte do
predhriatej rúry a pečte 15 minút pri 170 oC (338 oF),
nechajte vychladnúť a potom chlaďte v chladničke (vrstva korpusu takto spevnie); alternatívne – korpus môže
ostať bez pečenia
3. Zatiaľ
umyte čierne ríbezle, zmixujte ich
v mlieku, pridajte tvaroh, jogurt, med, mali by ste tak získať
hmotu do 750 ml objemu
4. Nasypte
agar agar do 500 ml vody a na miernom ohni miešajte pokiaľ nezovrie, potom
počkajte 2-3 minúty a za miešania nalejte do ríbezľovej hmoty, premiešajte
a nalejte do tortovej formy s korpusom, nechajte stuhnúť
v chladničke (asi tak do 1-2 hodín)
5. Keď
ríbezľový krém v chladničke stuhne, rozpustite čokoládu v oleji
a nalejte na tortu, nechajte stuhnúť v chladničke, alebo 10 – 15 minút
v mrazničke (ale nie do zamrznutia)
6. Zatiaľ
zmiešajte škrob – zlatý klas v 250 - 300 ml vody s cukrom
a uvarte hustý puding, nechajte vychladnúť a potom rozmixujte ručným
miešačom, vmiešajte cukor, maskarpone a jogurt, ochuťte s limetkovou
šťavou
7. Cukrárskym
vreckom ozdobte s pudingovým krémom stuhnutú tortu a na krém položte
strapce ríbezlí
8. Podávajte
chladené
I was happy to read this article after searching at google , after reading I have written a piece of article about :icd 10 for chronic back pain Thank you for the article and helping me.
ReplyDelete