Servings : 20 pieces of 2 strudels/ calories per serving : 126
Preparation time : 60 min, baking time 60 min
See nutrition facts by Caloriecount
The recipes for patty pan squash do not appear as often as
for the other vegetables, so after some search, I have discovered this summer
recipe in the vegetable cookbook. It gives one way how to process patty
pan squash to the
strudel made from fragile puff pastry. Such a home-made pastry without
preservatives contains butter and differs from a stronger, water-puff pastry,
which has been used in previous recipes.
Recepty na
patizóny sa neobjavujú tak často ako pre inú zeleninu, a tak po dlhšom
hľadaní som objavila tento letný recept v Zeleninovej kuchárke. V záhrade sa
urodilo veľa patizónov a toto je jeden zo spôsobov, ako ich spracovať na štrúdľu z krehkého lístkového cesta. Na takéto domáce krehké lístkové
cesto bez konzervantov sa použije maslo a odlišuje sa od pevnejšieho vodového
lístkového cesta, ktoré sa použilo v predchádzajúcich receptoch s použitím
rastlinného oleja.
Ingredients:
Puff
pastry for 4 strudels (by Pavlina Berzsiová)
Fat dough
250 g
butter
75 g plain
flour, sifted
Non-fat
dough
200 g
plain flour, sifted
50 g
coarse flour, sifted
1 egg yolk
¼ tsp salt
1 tbsp
vinegar (to activate the gluten needed for dough elasticity)
125 ml
water
Filling (for 2 strudels):
2 medium
patty pan squash
200 g
minced pork meat
3 tbsp
coconut oil or other cold-pressed oil
1 onion
White
pepper, ground
Nutmeg,
ground
Salt
Method :
Puff
pastry :
1. Make
the fat dough, combine butter with flour
2. Make a
square of 10 x 10 cm (3 x 3 in), trim edges, then chill the square for an hour to
harden
3.
Meanwhile, make the water dough, mix ingredients with fat trimmings from fat
dough, add gradually water to make the non-sticky dough, wrap it in cling film
and leave to rest for about 30 minutes
4. Roll
the water dough into a cross shape, with the center remained thicker
5. Place
the square of fat dough in the center of water dough, fold the ends to wrap the
square of fat dough
6. Roll
the dough into a 30 x 60 cm (11 x 23 in) sheet, fold two sides into thirds,
cover with foil and leave to rest for 20 minutes
7. Roll
the dough into a 30 x 60 cm (11 x 23 in) sheet, fold edges inwards and fold in
half to get four layers, cover with foil and leave to rest for 20 minutes
8. Roll
the dough into a 30 x 60 cm (11 x 23 in) sheet, fold two sides into thirds,
cover with foil and leave to rest for 20 minutes as in the point 6
9. Cut the
composite dough in half and wrap individually in foil, store in a refrigerator
to rest for at least an hour, preferably overnight
(10.
Optionally, freeze one part of puff laminated pastry for future use)
Filling:
1. Cut the
peeled and seed-free patty pan squash into small cubes, fry on the oil and
simmer for 10-15 minutes, cool and remove excess juice
2. Fry
chopped onion on the remaining oil, add the meat, salt and simmer until tender
3. Mix the
meat with patty pat squash
4. Roll
one part of the puff pastry dough out to a rectangle, use fine flour for sprinkling
the board and dough to prevent sticking
5. Use the
roller to transfer the dough sheet onto a baking paper sprinkled with flour
6. Spread
the stuffing on half of the dough sheet lengthwise
8.
Sprinkle with a little pepper and nutmeg
9. Using
the paper sheet, scroll the dough to a roll, press the strudel ends to seal them
10. Using
paper, transfer strudel onto greased bake form, brush with egg white (or yolk),
stab with a fork and place in a preheated oven at 200 ° C (392 ° F)
11. Bake
for 15 minutes at 200 ° C (392 ° F), then 30 minutes at 180 ° C (356 ° F)
12. When
cooled, cut and serve with a seasonal salad
---------------------------------------------------------
(Slovak)
Zloženie :
Lístkové cesto (podľa Pavlíny Berzsiovej)
:
Na 4 záviny
Tukové cesto
250 g masla
75 g hladkej múky, preosiatej
Cesto bez tuku
200 g hladkej múky, preosiatej
50 g hrubej múky, preosiatej
1 žĺtok
¼ lyžičky soli
1 lyžica octu (aktivuje lepok potrebný na
pružnosť cesta)
125 ml vody
Plnka pre 2 štrúdle :
2 stredne veľké patizóny
2OO g bravčového pomletého mäsa
3 lyžice kokosového oleja za studena
lisovaného
1 cibuľa
Biele korenie
Muškátový oriešok
Soľ
Postup :
Lístkové cesto
1. Maslo vypracujeme s múkou
2. Z cesta vypracujeme štvorec 10 x
10 cm, okraje orežeme a tukový štvorec dáme na hodinu stuhnúť do
chladničky
3. Zatiaľ vypracujeme vodové cesto,
zmiešame ingrediencie s tukovými odrezkami, postupne pridávame vodu a vypracujeme
na nelepivé cesto, zabalíme do igelitovej fólie a necháme odpočívať asi 30 minút
4. Vodové cesto rozvaľkáme do tvaru kríža,
aby stred zostal hrubší
5. Do stredu uložíme stuhnutý tukový
štvorec, konce preložíme tak aby sme cesto zabalili
6. Cesto vyvaľkáme na plát 30 x 60 cm a z dvoch
strán preložíme na tretiny, prikryjeme fóliou a necháme odpočívať 20 min.
7. Cesto znovu rozvaľkáme na plát 30 x 60
cm, kraje preložíme smerom dovnútra a prehneme na polovicu, vzniknú štyri vrstvy, prikryjeme fóliou a necháme odpočívať
20 minút
8. Cesto znovu rozvaľkáme na plát 30 x 60
cm a preložíme na tretiny ako v bode 6
9. Zložené cesto rozkrojíme na polovice a samostatne
zabalíme do fólie, odložíme do chladničky odležať, najmenej na hodinu,
najlepšie cez noc
(10. Môžeme dať zmraziť jednu časť cesta pre ďalšie použitie)
Plnka :
1. Očistené a semien zbavené patizóny
pokrájajte na drobné kocky, opražte na lyžici oleja a poduste do sklovita,
asi 10-15 min.
2. Na zvyšnom oleji opražte pokrájanú
cibuľu, pridajte mäso, osoľte a poduste do mäkka, nechajte vychladnúť a odstráňte
nadbytočnú šťavu
3. Zmiešajte mäso s patizónmi
4. Jednu časť lístkového cesta rozvaľkajte
na obdĺžnik, nie veľmi tenko aby sa netrhalo, ale ani hrubo, používajte hladkú
múku na posypanie dosky a cesta, aby sa cesto nelepilo
5. Pomocou valčeka preneste plát cesta na
papier na pečenie posypaný múkou
6. Potrite plnkou na polovicu plátu po
dĺžke
7. Poprášte trochou korením a muškátovým
orieškom
8. Zrolujte do závinu pomocou papiera,
konce štrúdle uzavrite stlačením
9. Pomocou papiera preložte štrúdľu na
pomastený plech, potrite bielkom (alebo žĺtkom), vidličkou poprepichajte a dajte
do vyhriatej rúry na 200 oC
10. Pečte 15 min pri 200 oC, potom
30 minút pri 180 oC
11. Po vychladnutí pokrájajte a podávajte so
sezónnym šalátom
No comments:
Post a Comment