Servings : 4, calories per serving : 297
Time for preparation : 10 min, cooking time : 20 min
See nutrition fact by Caloriecount
This tasty and quick seasonal recipe is from a Hungarian
colleague. When we did brush it up after many years in order to harness the
garden harvest, we were pleasantly surprised by what a simple and delicious
recipe. The most prominent component is very healthy curry containing curcuma
that flavours vegetable. It becomes thus savoury and full-bodied, which, along
with side dish such as potatoes or crunchy toasts may serve as a major, but light summer meal.
Tento chutný a rýchly sezónny recept je od známej
z Maďarska. Keď sme ho po mnohých rokoch oprášili, aby sme zužitkovali
záhradnú úrodu, boli sme milo prekvapení, aký je jednoduchý a výborný. Najvýraznejšou
zložkou je veľmi zdravé karí, ktoré obsahuje kurkumu, dodávajúce zelenine
pikantnú a plnú chuť, ktorá spolu s prílohou môže poslúžiť ako
hlavné, ale ľahké letné jedlo.
Ingredients
:
1 zucchini
2 onions
2 apples
2 pairs (52 g) spicy sausages (optional)
4 tomatoes
2 green
peppers
1 tsp
curry powder
1-2 tbsp of concentrated soy sauce Tamari from the health food store
2 tbsp
fine flour
4 tbsp
olive or coconut oil, cold pressed
½ tsp
oregano
Method :
1. Fry
chopped onion on the oil
2. Add
gradually thinly sliced sausages, fry them, and then add green peppers cut
into rings, cover and let simmer for a few minutes
3. Add
zucchini cut into rings with peel, let simmer for a few minutes
4.
Similarly, add apples cut into quarters with peel, and finally, quarters of
tomatoes
5. Do not
cook the vegetable over until complete softening, if necessary add a little
water
6. Add the
curry powder and soy sauce, stir
7. Sprinkle
with flour, stir and cook for a few minutes, then cover with a lid and remove
from fire; vegetable thus further softens
8. Serve
with potatoes or bread
---------------------------------------------------------
(Slovak)
Zloženie :
1 cuketa
2 cibule
2 jablká
2 páry pikantných Spišských párok (52 g, voliteľné)
4 paradajky
2 zelené papriky
1 lyžička Karí korenie
1-2 lyžice koncentrovanej sójovej omáčky Tamari
z obchodu so zdravou výživou
2 lyžice hladkej múky
4 lyžice olivový alebo kokosový olej za studena lisovaný
½ - 1 lyžičky oregano
Postup :
1. Na oleji opražte pokrájanú cibuľku do sklovita
2. Postupne pridávajte párky pokrájané na tenko, opražte ich a pridajte papriku pokrájanú
na krúžky, nechajte pár minút podusiť
3. Pridajte kolieska cukety so šupkou, nechajte pár minút
podusiť
4. Podobne pridajte štvrte jabĺk so šupkou,
a nakoniec štvrte paradajok
5. Zeleninu nevarte do úplného zmäknutia aby sa
nerozvarila ale aby zostali celé kúsky, ak je potrebné pridajte trochu vody
6. Pridajte karí a sójovú omáčku, premiešajte
7. Poprášte s múkou, premiešajte a nechajte pár
minút prevrieť , potom prikryte pokrievkou a odstavte z ohňa; takto
zelenina ešte viac zmäkne
8. Podávajte so zemiakmi, alebo chlebom
No comments:
Post a Comment