Pages

Saturday, August 15, 2015

Vegetable curry Olymp / Zeleninové karí Olymp / Curry de légumes Olymp

Servings : 4, calories per serving : 297
Time for preparation : 10 min, cooking time : 20 min
See nutrition fact by Caloriecount

This tasty and quick seasonal recipe is from a Hungarian colleague. When we did brush it up after many years in order to harness the garden harvest, we were pleasantly surprised by what a simple and delicious recipe. The most prominent component is very healthy curry containing curcuma that flavours vegetable. It becomes thus savoury and full-bodied, which, along with side dish such as potatoes or crunchy toasts may serve as a major, but light summer meal.

Tento  chutný a rýchly sezónny recept je od známej z Maďarska. Keď sme ho po mnohých rokoch oprášili, aby sme zužitkovali záhradnú úrodu, boli sme milo prekvapení, aký je jednoduchý a výborný. Najvýraznejšou zložkou je veľmi zdravé karí, ktoré obsahuje kurkumu, dodávajúce zelenine pikantnú a plnú chuť, ktorá spolu s prílohou môže poslúžiť ako hlavné, ale ľahké letné jedlo. 


Ingredients :

1 zucchini
2 onions
2 apples
2 pairs (52 g) spicy sausages (optional)
4 tomatoes
2 green peppers
1 tsp curry powder
1-2 tbsp of concentrated soy sauce Tamari from the health food store
2 tbsp fine flour
4 tbsp olive or coconut oil, cold pressed
½ tsp oregano

Method :

1. Fry chopped onion on the oil
2. Add gradually thinly sliced ​​sausages, fry them, and then add green peppers cut into rings, cover and let simmer for a few minutes
3. Add zucchini cut into rings with peel, let simmer for a few minutes
4. Similarly, add apples cut into quarters with peel, and finally, quarters of tomatoes
5. Do not cook the vegetable over until complete softening, if necessary add a little water
6. Add the curry powder and soy sauce, stir
7. Sprinkle with flour, stir and cook for a few minutes, then cover with a lid and remove from fire; vegetable thus further softens
8. Serve with potatoes or bread

---------------------------------------------------------
(Slovak)

Zloženie :
1 cuketa
2 cibule
2 jablká
2 páry pikantných Spišských párok (52 g, voliteľné)
4 paradajky
2 zelené papriky
1 lyžička Karí korenie
1-2 lyžice koncentrovanej sójovej omáčky Tamari z obchodu so zdravou výživou
2 lyžice hladkej múky
4 lyžice olivový alebo kokosový olej za studena lisovaný
½ - 1 lyžičky oregano

Postup :

1. Na oleji opražte pokrájanú cibuľku do sklovita
2. Postupne pridávajte párky pokrájané na tenko,  opražte ich a pridajte papriku pokrájanú na krúžky, nechajte pár minút podusiť
3. Pridajte kolieska cukety so šupkou, nechajte pár minút podusiť
4. Podobne pridajte štvrte jabĺk so šupkou, a nakoniec štvrte paradajok
5. Zeleninu nevarte do úplného zmäknutia aby sa nerozvarila ale aby zostali celé kúsky, ak je potrebné pridajte trochu vody
6. Pridajte karí a sójovú omáčku, premiešajte
7. Poprášte s múkou, premiešajte a nechajte pár minút prevrieť , potom prikryte pokrievkou a odstavte z ohňa; takto zelenina ešte viac zmäkne
8. Podávajte so zemiakmi, alebo chlebom




No comments:

Post a Comment