Servings : 12 / calories per serving (106 g) : 247
Time for preparation : 30 min, cooking time : 60 min
See nutrition facts
If wandering what to do with the
rich zucchini harvest in the garden, here is a simple recipe for zucchini fitness
cake flavoured with yogurt and Matcha green tea. This powerful antioxidant
gives the corpus a light greenish color. An increased amount of courgettes make
corpus creamy, but also light and fluffy. This recipe from our sweet laboratory
not only freshens up on hot days, but also provides a healthy snack.
Ak mate veľkú úrodu cukín v záhrade a neviete čo s nimi, tu
je recept na cukinovú jednoduchú fitnes
tortu s použitím jogurtu a zeleného čaju
Matcha, silného antioxidantu, na dofarbenie korpusu. Zvýšené množstvo
cukiet spravia korpus krémovitým, ale
zato ľahkým a nadýchaným. Recept na
tortu sme vyvinli v našom sladkom labáku
aby nás nielen osviežila v horúcich dňoch, ale aj bola zdravou pochúťkou.
Ingredients :
Corpus :
1 cup all purpose flour ·
1 1/2
tsp baking powder (tartar with baking soda or baking soda only)
80 g butter
80 g coconut virgin oil
150 g Greek yogurt, plain fat-free
50-100 ml whole milk (according to dough
consistency)
2 eggs
1/2 cup white cane sugar (or white refined
sugar), or to taste
5 g Matcha green tea powder
2 cups grated (half-roughly) zucchini
Garnish:
40 g fine white maize starch Gustin (Dr.
Oetker)
4-5 tbsp white cane sugar (or refined
white sugar)
1/4 tsp vanilla
150 g Greek yogurt, plain fat-free
3 tbsp walnuts, chopped
Zucchini peel, thinly grated
Method :
1. Mix the sugar with the fat, egg yolks,
yogurt, and milk
2. Add the sifted flour with baking powder
and green tea powder
3. Whisk the egg whites and stir in slowly
4. Add the grated zucchini, remove excess
of the juice
5. Pour the dough into a greased and
floured tart mold (diameter 23 cm - 9 inch)
6. Place in a preheated oven at 170 oC
(340 oF) and bake for 20 min, then reduce the temperature to 150 oC
(302 oF) and bake for another 40 min or until edges are golden-brown
in order to do well the inside of cake that should remain light green
7. Meanwhile, dissolve the starch in 300 ml
water, sweeten, boil a thick custard and
allow cooling, then puree with a hand mixer, stir in the Greek
yogurt, add vanilla and spread on the corpus
8. Garnish with chopped nuts and zucchini
peels
9. Keep and serve chilled
-----------------------------------------------------------
(Slovak)
Zloženie :
Korpus :
1 hrnček polohrubej múky
1.5 lyžička kypriaceho prášku (vínny kameň
so sódou bikarbónou, alebo len jedlá sóda)
80 g masla
80 g kokosového panenského oleja
150 g Gréckeho bieleho jogurtu bez tuku
50 – 100 ml mlieka (podľa konzistencie
cesta)
2 vajcia
½ hrnčeka bieleho trstinového cukru (alebo
bieleho rafinovaného cukru), alebo podľa chuti
5 g Matcha zeleného čaju prášku
2 hrnčeky postrúhanej cukiny
Ozdoba :
40 g jemného bieleho kukuričného škrobu
Gustin (Dr. Oetker)
4 – 5
lyžíc bieleho trstinového cukru (alebo bieleho rafinovaného cukru)
1/4 lyžičky vanilky
150 g Gréckeho bieleho jogurtu bez tuku
3 lyžice vlašských orechov, posekaných
Šupka z cukiny, na tenko postrúhaná
Postup :
1. Zmiešajte cukor s tukom, žĺtkami, jogurtom
a mliekom
2. Pridajte preosiatu múku
s kypriacim práškom a zeleným čajom
3. Vyšľahajte tuhý sneh z bielok a pomaly
ho vmiešajte
4. Pridajte na polohrubo postrúhanú cuketu,
nadbytočnú šťavu odstráňte
5. Vylejte cesto na vymastenú
a hrubou múkou posypanou tortovú formu (priemer 23 cm)
6. Vložte do vyhriatej rúry na 170 oC
(340 oF) a pečte 20 min., potom znížte teplotu na 150 oC
(302 oF) a pečte ďalších 40 min. alebo do zlatista okrajov, aby
sa prepieklo vnútro torty, ktoré má
zostať bledozelené
7. Zatiaľ rozpustite škrob v 300 ml
vody, oslaďte, uvarte hustý puding a nechajte vychladnúť. Rozmixujte
s ručným šľahačom, primiešajte grécky jogurt, vanilku a natrite na
vychladnutý korpus
8. Ozdobte s posekanými orechmi
a šupkami z cukiny
9. Udržujte a podávajte chladené
No comments:
Post a Comment