Servings : 30, calories per serving : 210
Preparation time : 60 min, baking time : 40 min
See nutrition facts
These squares made from light grape seed oil and flavoured with roasted
nuts on the cinnamon meringues is a good choice for an autumn or winter cup of
coffee or tea. Moreover, the apple-walnuts filling with lemon gives the
dessert some freshness and marble texture.
Tieto rezy s jemným
cestom z hroznového oleja a príchuťou opražených orieškov so škoricovým
snehovým bezé sú vhodnou voľbou na jesenné alebo zimné posedenie pri káve alebo
čaji. Navyše jablkovo oriešková plnka s citrónom dodá dezertu sviežosť a mramorovú
textúru.
Ingredients :
Dough :
¾ cup grape seeds oil (180 ml)
½ cup cane sugar
2 eggs
3 cups flour ·
2 tsp baking soda
1 ½ cup milk
Filling :
700 g grated apples
60 g ground walnuts
50 g raisins (washed with boiling water)
2 tbsp lemon juice
2 tbsp vanilla sugar
1 tsp cinnamon
Garnish :
3 egg whites
350 g white granulated sugar
1 tsp cinnamon
½ cup walnuts, coarsely cut
Method :
1. Mix the oil with sugar
2. Stir in yolks
3. Add milk
4. Stir in sifted dry ingredients
5. Whisk the egg whites to the rigid foam and slowly stir in
6. Pour into greased and floured form (28 x 38 cm – 11 x 15
in, or of an approximate size)
7. Spread filling carefully on the dough using a spoon
8. Place into a pre-heated oven at 170 oC (338 oF)
for 30 minutes
9. Spread the meringues on the filling, which you prepared by whipped
whites, adding sugar, cinnamon and beating on the hot water bath (to make it
firm)
10. Sprinkle with chopped nuts
11. Put back in the oven and bake for 7-10 minutes until nuts are
lightly roasted
ä
ä ä
ä ä
ä ä
ä ä
ä ä
(Slovak)
Zloženie :
Cesto :
¾ hrnčeka oleja z hroznových semienok (180 ml)
½ hrnčeka
trstinového cukru
2 vajíčka
3 hrnčeky polohrubej múky
2 lyžičky sódy bikarbóny
1 ½ hrnčeka mlieka
Plnka :
700 g postrúhaných jabĺk
60 g pomletých vlašských orechov
50 g hrozienok
2 PL citrónovej šťavy
2 PL vanilkového cukru
1 ČL škorice
Ozdoba s bezé :
3 vaječné bielka
350 g bieleho kryštálového cukru
1 ČL škorice
½ hrnčeka na hrubo pokrájaných vlašských orechov
Postup :
1. Zmiešajte olej s cukrom
2. Vmiešajte žĺtka
3. Pridajte mlieko
4. Vmiešajte preosiate suché zložky
5. Vyšľahajte bielka a pomaly vmiešajte tuhú
penu do cesta
6. Vylejte do vopred vymastenej a
pomúčenej formy
7. Roztrúste opatrne plnku lyžicou na cesto
8. Vložte do vopred vyhriatej rúry na
170 °C na 30 min.
9. Roztrite na plnku bezé, ktoré ste pripravili
vyšľahaním bielok na tuhú penu, pridaním cukru, škorice a šľahaním na
horúcom vodnom kúpeli
10. Roztrúste pokrájané orechy na bezé
11. Vložte naspäť do rúry a pečte 7-10 min,
pokiaľ oriešky sa zľahka neopečú
No comments:
Post a Comment