Servings : around 20, calories per serving : 200
These stars are an alternative to German
Christmas biscuits (Zimtsterne) showed at
Woman & Home Magazine. They are a blend of almonds, orange, and cinnamon
flavour.
Tieto hviezdy sú alternatívou k
nemeckému vianočnému pečivu (Zimtsterne), ktoré je aj zobrazené v magazíne Woman & Home. Sú
zmesou mandlí, pomaranča so škoricovou príchuťou.
Ingredients :
3 egg
whites
2 tbsp
lemon juice
350 g/12 oz
granulated sugar
100 g /4 oz
orange zest (from around 4 bio oranges, or washed with baking soda)
300 g/10 oz
ground almonds plus 100 g more for dusting
2 tsp
ground cinnamon
2 tbsp
olive or grape seed oil to grease the baking tray
Method :
1. Whisk the egg
whites with the lemon juice until stiff foam, gradually add the sugar, then
whisk it on the hot water bath to make it firm. Set aside one third of the
meringue.
2. Stir in the mixed
peel, cinnamon, and ground almonds into the rest of meringue, make a stiff
dough. Cover with cling film and chill (or put in the freezer for several
minutes) until the firm dough.
3. Roll out the
dough to 1 cm thick layer on the dusted table with ground almonds. If rolling
is not possible, press the dough with fingers to make a layer. Using a star
cutter, cut out stars, if needed re-rolling the paste.
4. Using a
confectionery bag, spread the remaining meringue over the top of each star, ease the spreading using a small knife.
5. Using the
knife, place carefully the stars on the greased rack and then into a pre-heated
oven at 180 oC (356 oF) and bake the stars for about 10
min. until the bottom of the stars turning brown but the meringue should stay
white.
ôôôôôôôôôôôô ôôôôôôôôôô
Zloženie :
3 bielky
2 lyžice citrónovej šťavy
350g kryštálový cukor
100 g pomarančová kôra,
postrúhaná na jemno (cca 4 bio pomaranče, alebo umyté jedlou sódou)
300g pomleté mandle plus 100 g viac na posypanie cesta
2 lyžičky mletej škorice
2 lyžice olivového alebo hroznového oleja na pomastenie plechu
Postup :
1. Vyšľahajte vaječné bielky s citrónovou šťavou až do tuhej peny,
postupne pridajte cukor, a potom šľahajte sneh na horúcom vodnom kúpeli aby
spevnel. Jednu tretinu snehu odložte do inej nádoby.
2. Zmiešajte pomarančovú kôru, škoricu a mleté mandle so zvyšným
snehom na tuhé cesto. Zakryte fóliou a uložte do chladu (alebo dajte do
mrazničky na niekoľko minút), pokiaľ spevnie cesto.
3. Vyvaľkajte cesto na 1 cm hrubú vrstvu na doske posypanej s pomletými
mandľami. Ak vyvaľkanie nie je možné, spravte vrstvu stlačením cesta prstami.
Pomocou hviezdovej formičky vyrežte hviezdy, v prípade potreby znovu vyvaľkajte
novú vrstvu.
4. Pomocou cukrárskeho vrecka naneste sneh na povrch každej
hviezdy, ak potrebné použite malý nôž.
5. Pomocou noža, pozorne preneste hviezdy na pomastený plech, ktorý
potom dajte do predhriatej rúry na 180 ° C (356 oF), a pečte hviezdy asi 10 minút pokiaľ spodná
vrstva zhnedne ale sneh by mal zostať biely.
No comments:
Post a Comment