Servings : 6, calories per serving : 100
Preparation time : 10 min, cooking time : 30
See nutrition fact
See nutrition fact
Fine
vegetable soup flavored with Indian spices that give the soup not only a touch
of the Orient, but also add even more health and exotic taste.
Jemná zeleninová
polievka s príchuťou indického korenia dodá polievke nielen dotyk orientu, ale
aj pridá k zdravému karfiolu ešte viac
zdravia.
Ingredients:
1 medium head cauliflower
Water
3 tbsp olive oil
2 tbsp fine flour
1 cube (10 g) bio broth (chicken or
beef)
½ tsp curry powder
Pinch of salt
5 tbsp noodles
3 tbsp parsley, chopped finely
Method :
1. Divide the cauliflower into
florets and wash them
2. Make the roux from the oil and flour, roast, pour a little water and simmer
3. Add the cauliflower, cover and cook
until tender
4. Cook the noodles and add to the
soup (or cook them in the soup)
5. Add broth, salt, curry and boil
6. Before serving, sprinkle with
finely chopped parsley
ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä
(Slovak)
Zloženie :
1 karfiol
Voda
3 PL olivového oleja
2 PL hladkej múky
1 kocka (10 g) bio bujónu (kuracieho alebo hovädzieho, nap.
z Biolinie.cz)
½ ČL karí korenia
Štipku soli
5 PL rezance
3 PL petržlenová vňať, na drobno posekaná
Postup :
1. Karfiol rozdelíme na ružičky a umyjeme
2. Z oleja a múky pripravíme zápražku, opražíme, zalejeme
vodou a trochu povaríme
3. Pridáme karfiol a varíme do mäkka
4. Uvaríme rezance a pridáme do polievky
5. Pridáme bujón, soľ, karí a prevaríme
6. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou
No comments:
Post a Comment