Servings : 12, calories for serving : 460
Preparation time: 45 min, Baking time : 45 min
See nutrition facts
We have discovered the cake with such a pattern in
Canadian Living magazine. Cake can be any, so we have stained it
with Matcha pastel green color and turmeric yellow, as a symbol of the spring. Moreover, we made speckled eggs
filled with peanut butter, chickpeas and sweetened with
maple syrup.
Torta s takýmto vonkajším vzorom nás upútala
v magazíne Canadian Living. Torta môže byť akákoľvek a my sme ju
sfarbili bledozelenou farbou zo zeleného prášku Matcha a žltou
z kurkumy, ako symbol jari. Navyše sme spravili bodkované zdravé vajíčka
ktorých plnka je z arašidového masla a cíceru osladená javorovým
sirupom.
Ingredients:
Dough
180 ml grape seeds oil
1/2 cup white cane sugar
2 eggs
2 ¾ - 3 cup semi-coarse flour, sifted
2 tsp baking soda
360 ml milk
5 g Matcha pastel green powder
3 g Spirulina dark green powder
½ tsp tumeric
Filling
500 g mascarpone
200 g Greek yogurt, plain, fat-free
10 tbsp cane sugar, white (or to taste)
10 g Matcha green powder
Garnish
17 speckled eggs (green and yellow colored) with chickpea peanut
stuffing (recipe is in another section)
2 tbsp vanilla extract
1 tsp Dutch cocoa powder
Spring meadow flowers
Method :
Dough
1. Mix the oil with sugar
2. Stir in yolks
3. Add milk
4. Stir in sifted dry ingredients
5. Divide the dough into two parts, stir in green powder into the first
part and tumeric into the second part
6. Whisk the egg whites and stir in slowly rigid foam
7. Pour into greased and floured spring forms (22.5 cm (9 in) in
diameter, 6.5 cm (3 in) in height)
8. Bake in preheated oven at 170 ° C (338 °F) for about 15 min., then
reduce temperature to 150 ° C (305 °F) and bake for 30-40 minutes or until
toothpick stuck in the middle will be clean
Filling and composition
9. Cut one of the baked pastry into two slices, spread one third of the
filling, cover with the second pastry, spread the second third of the filling,
cover with the third pastry and coat the entire cake with the remaining filling
10. Let it harden in the fridge, preferably overnight
11. Mix the cocoa powder with vanilla extract, soak the new clean paint
brush in a mixture and touch gently the cake to do random dots all over the
cake, not to break the cream layer, first try painting on baking paper
12. Place the cake in the fridge to allow the speckled pattern harden
13. Before serving, carefully transfer the cake onto a nice rack,
garnish with eggs, flowers and serve
æ æ æ æ æ æ æ æ æ æ æ æ æ æ
(Slovak)
Zloženie :
Cesto
180 ml oleja z hroznových semienok
1/2
hrnčeka bieleho trstinového cukru
2 vajcia
2 ¾ - 3 hrnčeky polohrubej múky, preosiatej
2 ČL sódy bikarbóny
360 ml mlieka
5 g Matcha prášok
3 g Spirulina prášok
½ ČL kurkumy
Plnka
500 g maskarpone
200 g gréckeho jogurtu, bieleho bez tuku
10 PL bieleho trstinového cukru (alebo podľa chuti)
10 g Matcha zeleného prášku
Ozdoba
17 bodkovaných vajíčok (zeleno a žlto sfarbených) s arašidovo
cícerovou plnkou (recept je v inej časti)
2 PL vanilkový extrakt
1 ČL holandský kakaový prášok
Jarné lúčne kvietky
Postup :
Cesto
1. Zmiešajte olej s cukrom
2. Vmiešajte žĺtka
3. Pridajte mlieko
4. Vmiešajte preosiate suché zložky
5. Rozdeľte cesto na dve časti, do jedného vmiešajte zelený prášok, do
druhého kurkumu
5. Vyšľahajte bielka a pomaly vmiešajte tuhú penu do cesta
6. Vylejte do vopred vymastených a pomúčených foriem (22.5 cm (9 palcov) v priemere, 6.5 cm (3 palcov) na výšku)
7. Pečte v predhriatej rúre na 170 oC (338 °F) asi 15 min., potom znížte teplotu na 150 oC (305 °F) a pečte ďalej asi 30-40 min, pokiaľ špajdľa zapichnutá
do stredu nezostane čistá
Krém a zloženie torty
8. Jedno z upečeného cesta rozrežte na 2 pláty, a natrite
tretinou plnky, prikryte druhým plátom a naneste druhú tretinu plnky,
nakoniec prikryte tretím plátom a natrite celú tortu zvyšným krémom
9. Dajte stuhnúť do chladničky, najlepšie cez noc
10. Zmiešajte kakaový prášok s vanilkovým
extraktom, namočte do zmesi nový čistý štetec na farby a jemne sa
dotýkajte torty tak aby ste neporušili vrstvu krému a robte nepravidelné
bodky po celej torte, najprv si to skúste na papieri na pečenie
11. Vložte tortu do chladničky, aby bodkovaná
vzorka stuhla
12. Pred podávaním preneste opatrne tortu na
pekný stojan, ozdobte vajíčkami, kvetmi a podávajte
No comments:
Post a Comment