Servings : 4, calories for serving : 400
Preparation time: 30 min, Baking time : 45 min
See nutrition facts
The Napoleon
is a French pastry, whose exact origin is unknown. It is also called as the mille-feuille
- thousand leaves, because it consists of several layers of puff pastry with
the custard cream between. In this variant, we have used slices of vegetable and
sheep cheese, a procedure originally found in magazine Saveur and several blogs.
Pôvodný Napoleon je francúzske
pečivo, ktorého presný pôvod nie je známy. Volá sa aj ako mille-feuille – tisíc
listov, pretože je spravený z niekoľkých vrstiev tukového lístkového cesta,
medzi ktorými je pudingový krém. V tomto variante sa použili plátky zeleniny s
ovčím syrom (bryndzou), ktorého pôvodný postup je v magazíne Saveur a niekoľkých
blogoch.
Ingredients :
3 medium
beets
2 medium
kohlrabi
1-2 tomato,
medium
350 g sheep
cheese, soft (Bryndza - fermented non-pasteurised Eastern European cheese)
3 tbsp wild
garlic, chopped
3 tbsp
chives, chopped
50 ml olive
oil
Pepper
Method :
1. Remove the
skin from red beets and kohlrabi, cut into round slices
2. Slice
tomatoes
3. Oil the
baking sheet, brush vegetable slices with oil, place them on the baking sheet
and sprinkle with pepper
4. Bake at
180 to 200 °C (356-392 °F) until roasted (30-45 minutes), turn the slices over in the
middle of baking to prevent burning
5. Vegetable
slices could be also grilled
6. Mix the sheep cheese with chopped herbs, plate portions
using a small ice cream scoop, divide the portion into halves horizontally,
place the first half over a kohlrabi slice, slightly pressed down to coat the
slice and cover with a beet slice
7. Repeat
this procedure using also a slice of tomato as a garnish
8. Sprinkle
with chopped chives and serve
ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä
(Slovak)
Zloženie:
3 červené repy, stredne veľké
2 kaleráby, stredné veľké
1-2 paradajky, stredné veľké
350 g fermentovaný ovčí syr, mäkký (nepasterizovaná
bryndza)
3 PL medvedí cesnak, pokrájaný na drobno
3 PL pažítka, pokrájaná na drobno
50 ml olivového oleja
Korenie
Postup :
1. Odstránime kožu z červenej repy a
kalerábu, pokrájame na okrúhle plátky
2. Paradajky
pokrájame na okrúhle plátky
3. Plech pomastíme olejom, poukladáme naň
olejom potretú zeleninu a pokoreníme
4. Pečieme pri 180 – 200 oC do
mierneho pripečenia – karamelizácie (30-45 minút), v prostriedku pečenia zeleninu
preobrátime, aby nezhorela
5. Plátky zeleniny môžeme namiesto pečenia
aj grilovať
6. Bryndzu zmiešame s pokrájanými
bylinkami a malou zmrzlinovou naberačkou spravíme na tanier porciu,
ktorú nožom vodorovne prerežeme,
polovicu opatrne nanesieme na plátok kalerábu, mierne pritlačíme, aby zakryl
plátok a prikryjeme plátkom repy
7. Postup zopakujeme a vsunieme aj plátok
paradajky ako ozdobu
8. Posypeme pokrájanou pažítkou a môžeme podávať
No comments:
Post a Comment