Pages

Sunday, April 17, 2016

Sheep cheese and vegetable Napoleons / Napoleonky z bryndze a zeleniny / Napoléons de légume et fromage de brebis / Наполеоны из овечьего сыра и овощей

Servings : 4, calories for serving : 400
Preparation time: 30 min, Baking time : 45 min
The Napoleon is a French pastry, whose exact origin is unknown. It is also called as the mille-feuille - thousand leaves, because it consists of several layers of puff pastry with the custard cream between. In this variant, we have used slices of vegetable and sheep cheese, a procedure originally found in magazine Saveur and several blogs.

Pôvodný Napoleon je francúzske pečivo, ktorého presný pôvod nie je známy. Volá sa aj ako mille-feuille – tisíc listov, pretože je spravený z niekoľkých vrstiev tukového lístkového cesta, medzi ktorými je pudingový krém. V tomto variante sa použili plátky zeleniny s ovčím syrom (bryndzou), ktorého pôvodný postup je v magazíne Saveur a niekoľkých blogoch


Ingredients :


3 medium beets
2 medium kohlrabi
1-2 tomato, medium
350 g sheep cheese, soft (Bryndza - fermented non-pasteurised Eastern European cheese)
3 tbsp wild garlic, chopped
3 tbsp chives, chopped
50 ml olive oil
Pepper

Method :


1. Remove the skin from red beets and kohlrabi, cut into round slices
2. Slice tomatoes
3. Oil the baking sheet, brush vegetable slices with oil, place them on the baking sheet and sprinkle with pepper
4. Bake at 180 to 200 °C (356-392 °F) until roasted (30-45 minutes), turn the slices over in the middle of baking to prevent burning 
5. Vegetable slices could be also grilled
6. Mix  the sheep cheese with chopped herbs, plate portions using a small ice cream scoop, divide the portion into halves horizontally, place the first half over a kohlrabi slice, slightly pressed down to coat the slice and cover with a beet slice
7. Repeat this procedure using also a slice of tomato as a garnish
8. Sprinkle with chopped chives and serve


ä  ä  ä  ä  ä  ä  ä  ä  ä  ä  ä

(Slovak)

Zloženie:


3 červené repy, stredne veľké
2 kaleráby, stredné veľké
1-2 paradajky, stredné veľké
350 g fermentovaný ovčí syr, mäkký (nepasterizovaná bryndza)
3 PL medvedí cesnak, pokrájaný na drobno
3 PL pažítka, pokrájaná na drobno
50 ml olivového oleja
Korenie

Postup :


1. Odstránime kožu z červenej repy a kalerábu, pokrájame na okrúhle plátky
2. Paradajky pokrájame na okrúhle plátky
3. Plech pomastíme olejom, poukladáme naň olejom potretú zeleninu a pokoreníme
4. Pečieme pri 180 – 200 oC do mierneho pripečenia – karamelizácie (30-45 minút), v prostriedku pečenia zeleninu preobrátime, aby nezhorela
5. Plátky zeleniny môžeme namiesto pečenia aj grilovať
6. Bryndzu zmiešame s pokrájanými bylinkami a malou zmrzlinovou naberačkou spravíme na tanier porciu, ktorú nožom vodorovne prerežeme, polovicu opatrne nanesieme na plátok kalerábu, mierne pritlačíme, aby zakryl plátok a prikryjeme plátkom repy
7. Postup zopakujeme a vsunieme aj plátok paradajky ako ozdobu
8. Posypeme pokrájanou pažítkou a môžeme podávať




No comments:

Post a Comment