email

Ads 468x60px

Sunday, January 10, 2016

Apple walnut squares with meringues / Jablkovo orieškové rezy s bezé / Carrés de pommes et noix meringueés

Servings : 30, calories per serving : 210
Preparation time : 60 min, baking time : 40 min

These squares made from light grape seed oil and flavoured with roasted nuts on the cinnamon meringues is a good choice for an autumn or winter cup of coffee or tea. Moreover, the apple-walnuts filling with lemon gives the dessert some freshness and marble texture.

Tieto rezy s jemným cestom z hroznového oleja a príchuťou opražených orieškov so škoricovým snehovým bezé sú vhodnou voľbou na jesenné alebo zimné posedenie pri káve alebo čaji. Navyše jablkovo oriešková plnka s citrónom dodá dezertu sviežosť a mramorovú textúru.




Ingredients :


Dough :
¾ cup grape seeds oil (180 ml)
 ½ cup cane sugar
2 eggs
3 cups flour ·
2 tsp baking soda
1 ½ cup milk

Filling :
700 g grated apples
60 g ground walnuts
50 g raisins (washed with boiling water)
2 tbsp lemon juice
2 tbsp vanilla sugar
1 tsp cinnamon

Garnish :
3 egg whites
350 g white granulated sugar
1 tsp cinnamon
½ cup walnuts, coarsely cut

Method :


1. Mix the oil with sugar
2. Stir in yolks
3. Add milk
4. Stir in sifted dry ingredients
5. Whisk the egg whites to the rigid foam and slowly stir in
6. Pour into greased and floured form (28 x 38 cm – 11 x 15 in, or of an approximate size)
7. Spread filling carefully on the dough using a spoon
8. Place into a pre-heated oven at 170 oC (338 oF) for 30 minutes
9. Spread the meringues on the filling, which you prepared by whipped whites, adding sugar, cinnamon and beating on the hot water bath (to make it firm)
10. Sprinkle with chopped nuts
11. Put back in the oven and bake for 7-10 minutes until nuts are lightly roasted

ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä

(Slovak)

Zloženie :

Cesto :
¾ hrnčeka oleja z hroznových semienok (180 ml)
 ½ hrnčeka trstinového cukru
2 vajíčka
3 hrnčeky polohrubej múky
2 lyžičky sódy bikarbóny
1 ½ hrnčeka mlieka

Plnka :
700 g postrúhaných jabĺk
60 g pomletých vlašských orechov
50 g hrozienok
2 PL citrónovej šťavy
2 PL vanilkového cukru
1 ČL škorice

Ozdoba s bezé :
3 vaječné bielka
350 g bieleho kryštálového cukru
1 ČL škorice
½ hrnčeka na hrubo pokrájaných vlašských orechov

Postup :


1. Zmiešajte olej s cukrom
2. Vmiešajte žĺtka
3. Pridajte mlieko
4. Vmiešajte preosiate suché zložky
5. Vyšľahajte bielka a pomaly vmiešajte tuhú penu do cesta
6. Vylejte do vopred vymastenej a pomúčenej  formy
7. Roztrúste opatrne plnku lyžicou na cesto
8. Vložte do vopred vyhriatej rúry na 170 °C na 30 min.
9. Roztrite na plnku bezé, ktoré ste pripravili vyšľahaním bielok na tuhú penu, pridaním cukru, škorice a šľahaním na horúcom vodnom kúpeli
10. Roztrúste pokrájané orechy na bezé
11. Vložte naspäť do rúry a pečte 7-10 min, pokiaľ oriešky sa zľahka neopečú


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Templates