email

Ads 468x60px

Saturday, December 28, 2013

Christmas poppy flowers with icing / Vianočné makové kvietky s polevou


 Dough:

150 g plain flour
125 g ground poppy seeds
125 g powdered sugar
125 g butter
flour for sprinkling boards

 Cream:

200 ml milk
80 g butter
80 g powdered sugar
3/4 bag of pudding powder
120 g of white frosting
red frosting to decorate

 Procedure:

Mix well flour, poppy seeds, sugar and butter in a bowl. Wrap the smooth dough in foil and let it sit for 30 minutes in the refrigerator. Divide dough in half and roll it out on a floured board. Cut out flowers using little flower baking tins and transfer them onto a baking plate lined with the baking paper. Bake in preheated oven at 125 -150 °C for 20-25 minutes.

Prepare a thick pudding cream and let it cool by stirring. Add gradually the butter with sugar. Coat a half of the baked florets with the cream and stick them with plain florets. Arrange the top with white sugar icing or white chocolate using baking tins. Decorate with colored icing.

------------------------------------------------------
(in Slovak)

Cesto:

150 g hladkej múky
125 g mletého maku
125 g práškového cukru
125 g masla
hladká múka na posypanie dosky

Krém:

200 ml mlieka
80 g masla
80 g práškového cukru
3/4 vrecka pudingového prášku
120 g bielej polevy
červená poleva na ozdobenie

Postup:

V mise zmiešame múku, mak, cukor a maslo. Dôkladne premiesime, hladké cesto zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky. Cesto rozdelíme na dve polovice. Obidve natenko rozvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme kvietky. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 125 - 150 °C a pečieme 20 až 25 minút.

Pripravíme hustý pudingový krém, a za stáleho miešania necháme vychladnúť. Postupne do krému zašľaháme maslo s cukrom. Polovicu upečených kvietkov natrieme krémom a zlepíme s nenatretými kvietkami. Vrch polejeme bielou cukrovou polevou alebo polevou z bielej čokolády pomocou formičky. Ozdobíme farebnou polevou.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Templates