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Sunday, April 6, 2014

Pesto from Bear's Garlic - Pesto z cesnaku medvedieho - Pesto à l'ail des bois

               


Bear's Garlic (Allium ursinum L.) has a great therapeutic potential and has even more remedial  effects than Garlic. Growing up in April and May, sometimes earlier, leaves are harvested before flowering. Is suitable for the spring cleaning treatment, bowel disease, the treatment of chronic skin diseases, prevents arteriosclerosis of blood vessels, high blood pressure, and heart diseases (Source: Maria Treben - Health from God's Pharmacy). It is also used to prepare delicious dishes. One of them is pesto, which recipe I read in newspapers and then I slightly modified it.


(Slovensky) Cesnak medvedí (Allium ursinum L.) má veľký liečivý potenciál a má ešte liečivejšie účinky ako cesnak kuchynský. Vyrastá v apríli a máji, niekedy aj skôr a listy sa zbierajú pred kvitnutím. Je vhodný na jarné prečisťovacie kúry, choroby čriev, liečenie chronických kožných chorôb, predchádza vápenateniu ciev a vysokému krvnému tlaku a odstraňuje srdcové poruchy (Zdroj: Mária Trebenová – Zdravie z božej lekárne). Používa sa aj na prípravu chutných jedál. Jedným z nich je pesto z cesnaku medvedieho ktorý som čítala v jednej z receptúr v novinách a trochu upravila.

(Francais) L'ail des bois (ail des ours, Allium ursinum L.) a un grand potentiel thérapeutique et des effets encore plus curatifs que l'ail. Grandissant en avril et mai, parfois plus tôt, les feuilles sont récoltées avant la floraison. Il est approprié pour purifier du sang, des maladies intestinales, le traitement des maladies chroniques de la peau, empêche l'artériosclérose des vaisseaux sanguins, de l'hypertension et des maladies cardiaques. (Source: Maria Treben - Santé de la pharmacie de Dieu). Il est également utilisé pour préparer des plats délicieux, dont pesto. Faites défiler vers le bas pour voir la recette ou voyez Recette du Québec 


Ingredients:

100 ml extra virgin olive oil
A handful of wild garlic leaves
A handful of shelled pumpkin seeds
The same amount of Parmesan

 Procedure:


Wash and dry the wild garlic leaves. The Oil, chopped garlic leaves and pumpkin seeds are mixed in a food blender and poured into a bowl. Stir in Parmesan cheese. Can be used with spaghetti, as a spread on the bread or with other meals. Could be stored in a refrigerator for several months.
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 (in Slovak)

Zloženie:


100 ml olivový extra panenský olej
Hrsť listov cesnaku medvedieho
Hrsť lúpaných tekvicových jadierok
Rovnaký diel parmezánu

Postup:


Listy cesnaku umyjeme a osušíme. Olej, pokrájané cesnakové listy a tekvicové jadierka zmixujeme v kuchynskom mixéri a vylejeme do misky. Primiešame parmezan a použijeme k špagetám, ako nátierku na chlieb alebo k iným jedlám. Skladujeme v chladničke počas niekoľkých mesiacov. 
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(en français)

Ingrédients:


100 ml d'huile d'olive extra-vierge
Une poignée de feuilles d'ail des bois
Une poignée de graines de citrouille décortiquées
La même quantité de parmesan

 Procédure :


Laver et sécher les feuilles d'ail des bois. L'huile, feuilles hachées d'ail et les graines de citrouille sont mélangées dans un mélangeur alimentaire et versées dans un bol. Incorporer le fromage parmesan. Servir avec des spaghettis, sur le pain ou avec d'autres repas. Peut-être conservé au réfrigérateur pendant plusieurs mois.
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2014 © danieladanaphotographer.blogspot.sk/

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