Servings : 3, calories per serving (270 g) : 106
Preparation time: 10 min, cooking time : 0 min
Rich in carbohydrates/fiber, vitamin C, vitamin A
Rich in carbohydrates/fiber, vitamin C, vitamin A
Mango salsa is a fresh, raw, and sweet-spicy sauce from Central and South America, originally from the Aztecs, Ink, and Mayan cuisine. It is a sweet, salty, acidic, and spicy combination of flavors in a well-balanced blend, refreshing alone, as well as a side dish.
Mangová salsa je čerstvá, nevarená sladko-korenisttá príloha/omáčka zo Strednej a Južnej Ameriky, ktorá bola pôvodne súčasťou kuchyne Aztékov, Inkov a Mayov. Je to sladká, slaná, kyslá a korenistá kombinácia chutí v dobre vyváženej mangovej salse. Osvieži samotná ale aj ako príloha k inému jedlu.
Ingredients :
1 mango, ripe, diced
½ red onion, cut into small pieces
1 cucumber, cut into cubes
1 red or orange pepper, cut into cubes
1 tbsp spicy pepper, such as jalapeno, chopped
2 tbsp lime juice
¼ cup cilantro, chopped, or the other herbs, we used parsley
Pinch of salt
Pinch of black pepper
Method :
1. Mix the all ingredients and flavor it.
2. Let it refrigerate for about 30 minutes prior to serving.
--------------------------------------------
(Slovak)
Zloženie :
1 mango, zrelé, nakrájané na kocky½ červenej cibule, nakrájanej na drobno
1 uhorka, nakrájaná na kocky
1 červená alebo oranžová paprika, najkrájaná
1 PL pikantná paprička, ako jalapeno, nakrájaná na drobno
2 PL šťavy z limetky
¼ hrnčeka byliniek, nasekaných a čerstvých, ako cilantro (my sme použili petržlen)
Štipku soli
Štipku čierneho korenia
Postup :
1. Všetko zmiešame a ochutíme.2. Necháme v chladničke odpočívať asi 30 min. pred podávaním.
0 comments:
Post a Comment