Home made café latte with cocoa / domáce café latte s kakaom
To prepare the home café latte art, we need whole fresh milk, which is heated to about 70 ° C (158 ° F) and mixed until we get the foam. In the café, they use a steamer (hot air) and at home, we can use the café latte mixer. Then, the milk with foam is poured into a home-made espresso or instant coffee so that we can "paint" the heart or ornament. See how professionals make it HERE. However, this step requires practice and, so, if an ornament cannot be created, we can garnish the milk foam using a template. Cappuccino is similarly prepared, but it differs from the café latte with heavier foam.
Na prípravu domáceho café latte art potrebujeme plnotučné čerstvé mlieko, ktoré zahrejeme na približne 70 ° C (158 ° F) teplotu a mixujeme pokiaľ nedostaneme penu. V café na to používajú steamer (horúci vzduch), doma môžeme použiť na to určený malý café latte mixér. Pozrite si ako to robia barmani TU. Potom vlejeme mlieko s penou do domáceho espressa, alebo instantnej kávy, tak, aby sme „namaľovali“ srdiečko alebo ornament. Tento krok vyžaduje však prax a preto ak sa nám ornament nepodarí vytvoriť, môžeme mliečnu penu ozdobiť pomocou šablóny. Podobne sa pripraví kapučíno, ktoré však sa líši od café latte väčším množstvom peny.
Café Latte Art in Leroy Café & Bar, Banská Bystrica, Slovakia
Home made café latte with cinnamon / domáce café latte so škoricou
Home made café latte with cinnamon / domáce café latte so škoricou
Ingredients:
(1 coffee)
2 tsp instant coffee of good quality (or strong espresso)
150 ml fresh whole milk (depends on the size of the cups)
1.5 tsp cane sugar (or to taste)
1 tsp cinnamon, cocoa, or chocolate
Small coffee pot
Decorating templates
A small mixer for café latte
Method:
1. Make the strong instant coffee, about one-third / a quarter of a cup.
2. Heat the milk in a small kettle to about 70 ° C (158 ° F).
3. Mix with a small mixer for about 4 seconds near the surface of the milk to add air, then immerse the mixer and mix for about a minute or more until the milk is fluffy and increased its volume.
4. Pour the milk into the coffee so that a flower or a heart on the surface is created, if not successful, using a pattern template sprinkle the cinnamon or cocoa powder on the milk foam.
5. Serve with sugar.
-------------------------------------------------------
(Slovak)
Zloženie :
(1 káva)
2 ČL kvalitnej instantnej kávy (alebo silné espresso)
1.5 dl čerstvého plnotučného mlieka, záleží od veľkosti šálky (my sme použili bio TAMI)
1,5 ČL cukru trstinového (alebo podľa chuti)
1 ČL škorice, kakaa alebo postrúhanej čokolády
Malá kanvica na kávu
Šablóny na zdobenie
Malý mixér na café latte
Postup :
1. Zalejeme silnú instantnú kávu horúcou vodou, asi tak do jednej tretiny / štvrtiny šálky.
2. Mlieko v malej kanvici zahrievame asi na 70 ° C (158 ° F).
3. S malým mixérom mixujeme asi 4 s. pri povrchu mlieka, aby sme pridali do mlieka vzduch, potom mixér ponoríme a mixujeme asi minú alebo viac, pokiaľ mlieko nie je nadýchané a nezväčší svoj objem.
4. Vlievame mlieko do kávy tak, aby sme vytvorili kvet alebo srdiečko na povrchu, ak sa nám to nepodarí, pomocou šablóny so vzorom posypeme mliečnu penu škoricou, alebo kakaovým práškom.
5. Podávame s cukrom.
0 comments:
Post a Comment