104 cal per rose, read nutrition facts
Pozri si nutričné hodnoty
I was inspired by this recipe at Varecha.sk and I made it from
home-made phyllo dough and apples from our garden (see the recipe below).
Tento recept ma inšpiroval
na stránke Varecha a spravila som ho z domáceho lístkového cesta a jabĺk
z našej záhrady (pozrite si recept nižšie).
Ingredients:
5-6 apples, sliced thinly
Grape seed oil for brushing
2 sachets of cinnamon sugar
Phyllo pastry:
220 g plain flour
200 ml buttermilk
50 g butter
3-4 tablespoons of water, or as needed
1 teaspoon vinegar
Pinch of salt
Make the dough and let it rest wrapped at least 2 hours
Method :
1. Divide the dough into 3 pieces, roll them, if it is sticky use plain
flour for sprinkling the wood plate. Then cut into strips about 5 cm (approx. 2 in) thick,
brush with oil.
2. Lay out slices of apples half the width of the strip, sprinkle with
cinnamon sugar and half way fold on apple slices. Press the dough into slices,
roll up and pierce through with wooden skewers to hold.
3. Place roses on the greased baking sheet (you may brush roses with a jam to give a gloss) and bake for about 40 minutes at 150-160
° C (300 - 320 oF), or until golden. Take out from the oven, sprinkle with powdered sugar and
serve.
4. See other roses for cake decoration
4. See other roses for cake decoration
---------------------------------------
(Slovak)
Zloženie :
5-6 jabĺk, pokrájané na
tenké plátky
Hroznový olej na pomastenie
2 sáčky škoricového cukru
Lístkové cesto :
220 g hladkej múky
200 ml zakysanky
50 g masla
3 – 4 lyžice vody, alebo
podľa potreby
1 lyžička octu
Štipku soli
Cesto vypracujeme a necháme
odpočívať zabalené najmenej 2 hodiny
Postup :
1. Cesto rozvaľkáme, ak sa
lepí použijeme hladkú múku na posypanie dosky. Potom ho pokrájame na pásy asi 5
cm (približne 2 palce) hrubé, potrieme olejom.
2. Pláty jabĺk poukladáme na
polovicu šírky pásu, posypeme škoricovým cukrom a druhú polovicu cesta
zložíme na jablkové plátky. Cesto pritlačíme na plátky, zrolujeme a prepichneme
drevenou špajdlou, aby držalo.
3. Ruže poukladáme na
vymastený plech (môžme ich potrieť lekvárom aby mali aj lesk) a pečieme asi 40 min pri 150 – 160 oC (300 - 320 oF), alebo do
zlatista. Vyberieme z rúry, posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.
4. Pozrite si ešte iné ružičky pre sladkú ozdobu
4. Pozrite si ešte iné ružičky pre sladkú ozdobu
0 comments:
Post a Comment