Servings : 12 / calories per serving : 411
Preparation time : 120 min.
See nutrition facts
This fresh non-baked cake from our lab is made of
two apple layers flavored with caramel. Seaweed agar-agar solidifies the cake,
provides a lot of minerals, and helps the body to get rid of toxins. Dark chocolate and apple roses make the
cake irresistible, the apple brandy gives it an autumn flavor.
Táto svieža nepečená torta je spravená v dvoch vrstvách z jesenných
jabĺk zo záhrady, ochutená karamelom a spevnená so želé z riasy agar-agar, ktorý dodá torte veľa minerálov a schopnosti zbaviť tela toxínov.
Tmavá čokoláda a jablkové ružičky tortu spravia neodolateľnú
a jablkové brandy jej dodá jesennú príchuť.
Ingredients :
Shell :
200 g
wholemeal cocoa biscuits, ground
5 tbsp
walnuts, ground
2 tbsp honey
4 tbsp
coconut oil
2 tbsp
butter
Filling:
Caramel
layer
150 g
granulated cane sugar
100 ml water
8 apples,
peeled and cut into halves and quarters
10 g vanilla
sugar (one sachet)
4 tbsp cream
33 %
4 tbsp whole
milk
50 ml apple
brandy Calvados (or hazelnut liqueur)
7 g
agar-agar (in 200 ml of water for a total volume of approximately 800 ml of the
filling)
Apple layer
4 apples, peeled
and cut into quarters
200 ml water
10 g vanilla
sugar
50 g brown
cane sugar
6 g
agar-agar (in 200 ml of water per 600 ml apple filling)
Garnish :
100 g dark
chocolate
1 tsp
coconut oil
2 small
apples dipped in chocolate
Mint leaves
8-10 roses
from apple skins, which we previously boiled for 10 minutes in apple sugar
water to soften the peeled skin and then roll the skin into a rose, the bottom
was dipped in melted chocolate for strengthening, the rose top was dipped in
granulated white sugar, see more details
Method :
1. Mix the
biscuits with butter, oil, nuts, and honey, evenly layer into spring form
(about 23 cm - 9 inches in diameter) and press the dough into the bottom and
spring form sides (up to 2-3 cm - up to 1.5 in) with a flat-bottomed mug
2. Place in the
preheated oven and bake for 15 min. at 170 oC (338 oF),
allow it to cool and refrigerate (shell thus solidifies); alternatively - the
shell may be left without baking
3.
Meanwhile, melt the sugar over low heat in a pot with a thick bottom, add
apples with water, stew to soften it, then add the cream with the milk, season
with vanilla sugar and let it to cool slightly, then add the Calvados
4.
Meanwhile, dissolve the agar-agar in water and leave for 15 min., then bring to
a boil, allow it to cool slightly (but not leave to solidify), and mix in the
apple caramel mixture
5. Pour the
whole mixture into the shell and let it harden in the refrigerator
6.
Meanwhile, make the apple layer : boil apples in sugared water to soften them
but do not let it overcook, then allow it to cool and mix with agar, which
previously was boiled, then pour on the harden caramel layer in the spring form,
set aside to solidify
7. Melt the
chocolate in coconut oil on a water bath, pour it on the solidified cake, allow
it to harden in the cold
8. Remove
the spring form carefully, transfer the cake on a tray and garnish with apple
roses and small apples
9. Serve
chilled
---------------------------------------------
(Slovak)
Zloženie :
Korpus :
200 g
celozrnných sušienok kakaových Bebe, pomletých
5 lyžíc
vlašských orechov pomletých
2 lyžice
medu
4 lyžice kokosového
oleja
2 lyžice
masla
Plnka :
Karamelová
vrstva
150 g
hnedého kryštálového cukru
100 ml
vody
8 jabĺk,
ostrúhaných a pokrájaných na polky a štvrte
10 g
vanilkového cukru (1 sáčok)
4 lyžice
smotany
4 lyžice
plnotučného mlieka
50 ml
jablkové brandy Calvados, alebo orieškový likér
7 g
agar-agar v 200 ml vody na celkový objem plnky približne 800 ml
Jablková
vrstva
4
ostrúhaných jabĺk a nakrájaných na drobno
200 ml
vody
1
vanilkový cukor
50 g
hnedého cukru
6 g
agar-agar v 200 ml vody na 600 ml jablkovej plnky
Dokončenie
:
100 g
horkej čokolády
1 lyžička
kokosového oleja
8-10
ružičiek z jablkových šupiek, ktorú sme predtým varili 10 min
v jablkovej cukrovej vode aby šupky zmäkli a potom stočili do
ručičiek, spodok sme namočili do čokolády pre spevnenie a vrch namočili do
kryštálového bieleho cukru, pozri viac detailov
2 malé
jabĺčka namočené v čokoláde
Mätové
lístky
Postup :
1.
Zmiešajte sušienky s maslom, olejom, orechmi a medom, rovnomerne
navrstvite do tortovej formy (asi 23 cm – 9 palcov, v priemere)
a natlačte na dno a boky formy (do 2-3 cm – do 1.5 palca) pomocou hrnčeka
s plochým dnom
2.
Dajte do predhriatej rúry a pečte 15 minút pri 170 oC (338 oF),
nechajte vychladnúť a potom nechajte v chladničke (vrstva
korpusu takto spevnie); alternatívne – korpus môže ostať bez pečenia
3.
Medzitým rozpustite cukor na miernom ohni v hrnci s hrubým dnom,
pridajte jablká s vodou, trochu poduste do zmäknutia a pridajte
smotanu s mliekom, ochuťte vanilkovým cukrom a nechajte trochu vychladnúť,
potom pridajte Calvados
4.
Zatiaľ rozpustite agar-agar vo vode a nechajte postáť 15 min., potom
priveďte do varu, nechajte trochu vychladnúť (ale nie stuhnúť) a za miešania vlejte do jabĺk
s vychladnutým karamelom
5.
Zmes nalejte do korpusu a nechajte stuhnúť v chladničke
6.
Zatiaľ pripravte jablkovú vrstvu : jablká varte v ocukrenej vode do
zmäknutia, ale nie do rozvarenia, nechajte vychladnúť a potom zmiešajte s
rozvareným a trochu vychladnutým agarom, potom vlejte na stuhnutú
karamelovú vrstvu, nechajte stuhnúť v chladničke
7.
Rozpustite čokoládu s kokosovým olejom na vodnom kúpeli, nalejte na
stuhnutú tortu, nechajte stuhnúť v chlade
8.
Odstráňte formu, tortu preneste opatrne na tácku a ozdobte jablkovými ružičkami
a malými jabĺčkami
9.
Podávajte chladené
3 comments:
Can you please translate this in romanian?
Thank you!
Thanks for the interest, please use widget TRANSLATE on the right above at this site and choose the language which you prefere
Thank you!
Post a Comment