Servings : 4 / calories per servings : 984
Preparation time : 60 min, cooking time : 60 min
See nutrition facts
If the garden harvest contains a lot of patty pan squash and you cannot find a suitable recipe, the
simplest is to fry the patty pan. Frying is not the healthiest procedure,
but if temperature tolerance is properly kept, fried patty pan with healthy herb
dip is indeed delicacy.
Ak sa v záhrade urodí veľa patizónov
a neviete nájsť vhodný recept, najjednoduchšie je spraviť vyprážaný
patizón. Vyprážanie nepatrí medzi najzdravšie úpravy, ale ak sa dodržia
teplotné limity a vhodné suroviny, tak takýto patizón s bylinkovým dipom je zdravou lahôdkou .
Ingredients :
1 medium
patty pan squash
3 eggs
A pinch
of salt for the beaten eggs
1 cup fine
flour
1 1/2 cup
bread crumbs (of graham and white rolls)
300 ml olive
oil
Herb dip :
300 g Greek
plain yogurt non-fat
5 tbsp
chopped herbs (at least three kinds, I used parsley, mint, and chives, grown in
our garden)
3 tbsp lemon
juice
1 pod garlic, crushed
1 tbsp sugar
cane
A pinch of
pepper
A pinch of
salt
½ tsp red
sweet pepper
Side dish :
500 g
potatoes, boiled and then fried
in a pan
without fat
Method :
1. Cut
patty pan squash into thin slices about 1.5 cm thick, then peel the patty pan on
the perimeter and cut off the seeds at the center (1 medium patty pan gives about 6-7 slices)
2. Put the
flour, beaten eggs and bread crumbs into three shallow plates
3. First,
wrap the patty pan slices in flour, then in eggs and finally in bread crumbs
4. Fry over
medium heat on the oil until browning, then place on a plate with a napkin,
also insert additional napkins between patty pan squash, so that the excess fat
is suctioned out of patty pan (if the fat burns out, throw it away and use a new
one)
5. Make the
herb dip, mix all the ingredients, the best is to allow it to stand in
refrigerator for 2 hours
6. Serve
with potatoes and garnish with herbs
------------------------------------------
(Slovak)
Zloženie :
1 stredne
veľký patizón
3 vajcia
Trochu soli
do rozšľahaných vajec
1 hrnček
bielej hladkej múky
1.5 hrnčeka
strúhanky (z grahamových a bielych rožkov)
300 ml olivového
oleja
Bylinkový
dip :
300 g
Gréckeho bieleho jogurtu bez tuku
5 lyžíc
najmenej troch druhov posekaných byliniek (ja som použila zo záhrady
petržlenovú vňať, mätu, pažítku)
3 lyžice
citrónovej šťavy
1 struk
cesnaku, pretlačený
1 1/2 lyžica
trstinového cukru
Štipku
korenia
Štipku soli
½ lyžičky
červenej sladkej papriky
Príloha :
500 g
zemiakov, uvarených a potom opečených
na panvici bez
tuku
Postup :
1. Postrúhajte
patizón na tenké plátky , asi 1.5 cm hrubé, kožu na obvode odkrojte
a jadrá v strede vyberte (z 1 patizónu získate asi 6-7 plátkov)
2. Do troch
plytkých tanierov dajte múku, rozšľahané vajcia a strúhanku
3. Patizóny
najprv obaľte v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke
4.
Vyprážajte na miernom ohni do zhnednutia, potom položte na tanier so servítkou
a aj medzi patizóny vložte ďalšie servítky, takto prebytočný tuk
z patizónov sa odsaje (ak sa tuk prepáli, vyhoďte ho a použite nový)
5. Spravte
bylinkový dip, zmiešajte všetky suroviny, najlepšie je nechajte postáť
v chladničke 2 hodiny
6. Podávajte
so zemiakmi a ozdobte bylinkami
0 comments:
Post a Comment