522 cal per serving
See nutrition facts
Servings : 12
Preparation time : 180 min
Baking : 35 min
Nezvyčajná plnka
z omrviniek, lieskových orieškov, šľahačky a maskarpone spolu s
domácim sladkokyslým ríbezľovým lekvárom možno vyvolá pri jej ochutnaní extázu.
Táto pochúťka je na rozdiel od iných tort na mojom blogu vysoko kalorická s množstvom cholesterolu.
Avšak môže sa dovoliť ako sladký darček k narodeninám raz za rok.
The unusual filling of crumbs, hazelnut, and mascarpone with home-made
sweet and sour currant jam can bring up an ecstasy. This delicacy with a lot of
calories and cholesterol is different from other cakes on my blog. However, it
may be allowed as a sweet gift for a birthday once a year.
Ingredients:
Dough:
3 eggs
50 g sugar cane
60 g dark chocolate
200 g all purpose flour
1.5 tsp baking soda
6 tbsp vegetable oil (I used grape seeds oil)
150 -200 ml milk with 2 % fat
Fat for greasing and flouring the cake form
Hazelnut filling:
250 ml milk
70 g sugar cane
100 g hazelnuts, ground
200 g mascarpone
5O g red currant jam
Cream filling:
250 ml cream 33%
4 tbs white granulated sugar
1 package vanilla sugar
100 ml milk
3 slices gelatine, Dr. Oetker (total 5 g)
Finish:
150 g mascarpone
5 tbs white powdered sugar
1 sachet vanilla sugar
3 tbs lemon juice
10 fresh strawberries, or red currants
Method :
1. Melt the
chocolate with the oil over medium heat
2. Stir in
the egg yolks, sugar and milk
3. Add
sifted dry ingredients
4. Stir in
whipped snow
5. Place in
a preheated oven at 180 °C (356 °F) and bake for 30-35 minutes.
6. Allow it
cool, cut off the horizontal 1 cm thick layer for crumbs
Hazelnut
filling:
7. Boil the
milk with cane sugar, add the hazelnuts and cook briefly, allow cooling
8. Mix with
corpus crumbs, then add the beaten mascarpone
9. Spread
currant jam on the corpus, put into the tart form, then spread hazelnut filling
10. Whisk
the cream, add white sugar
11. Stir in
a melted hot gelatine in 100 ml of milk
12. Allow hardening
in the cold, at least 4 hours, or overnight, then carefully remove the form
13. Mix mascarpone
with white sugar, garnish the cake edges
with the pastry bag
14. Add
fresh fruits
Zloženie :
Cesto :
3 vajcia
50 g trstinového cukru
60 g tmavej čokolády
200 g polohrubej múky
1.5 lyžičky sódy bikarbóny
6 lyžíc rastlinného oleja
(ja som použila hroznový)
150 -200 ml mlieka
Tuk na vymastenie a hrubá
múka na posypanie formy
Oriešková plnka :
250 ml mlieka
70 g trstinového cukru
100 g lieskových orieškov,
pomletých
200 g maskarpone
5O g ríbezľového lekváru
Smotanová plnka :
250 ml smotany 33 %
4 lyžice bieleho
kryštálového cukru
1 balík vanilkového cukru
100 ml mlieka
3 plátky želatíny Dr. Oetker
(5 g)
Dokončenie :
150 g maskarpone
5 lyžíc bieleho práškového
cukru
1 sáček vanilkový cukor
3 lyžice citrónovej šťavy
10 čerstvých jahôd, alebo
strapce ríbezlí
Postup :
1. Rozpustite čokoládu s olejom
na miernom ohni
2. Vmiešajte žĺtky, cukor a mlieko
3. Nasypte preosiate suché zložky
4. Vmiešajte vyšľahaný sneh
5. Vložte do vyhriatej rúry
na 180 oC a pečte 30-35 min.
6. Po vychladnutí odkrojte
vodorovne 1 cm hrubú vrstvu na omrvinky
Plnka :
7. Uvarte mlieko s trstinovým
cukrom, pridajte oriešky a krátko povarte, nechajte vychladnúť
8. Zmiešajte s rozdrobeným
odkrojeným korpusom a pridajte vyšľahané maskarpone
9. Korpus natrite s ríbezľovým
lekvárom, nasaďte tortovú formu, potom natrite orieškovou plnkou
10. Vyšľahajte smotanu,
pridajte biely cukor
11. Vmiešajte roztopenú horúcu
želatínu v 100 ml mlieka
12. Dajte stuhnúť do chladu,
najmenej na 4 h, alebo cez noc, potom opatrne odstráňte formu
13. Vymiešajte maskarpone s cukrom
a cukrárskym vreckom ozdobte okraje torty
14. Spestrite tortu s ovocím
0 comments:
Post a Comment