Servings : 20 / calories per serving : 110
Time for preparation : 15 min, cooking time : 60 min
See nutrition facts by Yummly
This simple
recipe inspired me at Láďa Hruška site, where I have changed some ingredients.
The recipe replaces baking zucchini in the oven instead of traditional frying
zucchini in the frying pan. As a healthier alternative, I used spelt flour
and unrefined olive oil.
Tento jednoduchý
recept ma inšpiroval na stránke Láďu Hrušky, kde som zamenila niektoré suroviny.
Recept nahrádza klasické vyprážanie cukety na pekáči v rúre, namiesto
fritovacieho hrnca. Pre zdravšiu alternatívu som použila špaldovú múku a olivový
olej.
Ingredients:
1 medium
zucchini
1 cup Gouda
cheese, grated (contains vitamin K2)
2 pairs of savoury
sausages, cut into rings
2 garlic
pods, extruded
A pinch of
marjoram
A pinch of
pepper
A few stalks
of parsley tops
2 eggs
100 ml cold
pressed olive oil, or other vegetable oil
1 cup
spelled flour, sifted, an alternative may be semi-coarse wheat flour
1 tsp baking
soda (bicarbonate of soda with tartar from the health food store)
Garnish:
Half of
zucchini grated into rings
Baby
tomatoes, sliced into rings
Fresh
parsley leaves
Method :
1. Grate the
zucchini on medium-coarse to have approximately 1.5 cup, before remove seeds
with a spoon, if necessary
2. Mix all
the ingredients and add salt if necessary
3. Finally,
whisk the beaten egg whites and stir in slowly
4. Pour the
mixture immediately on a greased and floured form, I used 30 x 18 cm (11.5 x
7.5 in), it can also be used a bit more
5. Place
rings of zucchini and baby tomatoes on the top
6. Place in
a preheated oven at 170 oC
(338 oF) and bake for 20
minutes, then reduce temperature to 150 oC
(302 oF) and bake until golden and both tomatoes and courgettes are baked, thus the dough should be done inside. Do
not exceed this temperature, since according to various sources, the
temperature tolerance (smoking point) of virgin olive oil is in the range 160
to 190 oC (320 to 374 oF)
7. After
baking, cut it into cubes and garnish with parsley
--------------------------------------------------------------
(Slovak)
Zloženie :
1 stredne veľká cuketa
1 hrnček syra Gouda, postrúhaného
(obsahuje vitamín K2)
2 páry Spišských párok, pokrájaných na
krúžky
2 struky cesnaku, pretlačeného
Štipku majoránky
Štipku korenia
Pár stoniek vňate petržlenu
2 vajcia
100 ml za studena lisovaného olivového
oleja, alebo iného rastlinného oleja
1 hrnček špaldovej múky, preosiatej, alternatívou môže byť pšeničná polohrubá múka
1 lyžičky kypriaceho prášku (sóda
bikarbóna s vínnym kameňom, z predajne so zdravou výživou)
Ozdoba
:
Pol cukety postrúhanej na krúžky
Baby rajčiny pokrájané na krúžky
Čerstvá vňať petržlenu
Postup :
1. Nastrúhajte cuketu na polohrubo aby ste
mali približne 1.5 hrnčeka, predtým vyberte jadierka lyžičkou ak je potrebné
2. Zmiešajte všetky suroviny, ak potrebné
tak osoľte
3. Nakoniec vyšľahajte tuhý sneh z bielok
a pomaly vmiešajte
4. Zmes vylejte ihneď na vymastený a pomúčený
plech, ja som použila 30 x 18 cm (11.5 x 7.5 in), môže sa použiť aj trochu
väčší
5. Na vrch poukladajte v radoch kolieska
cukety a baby rajčín
6. Vložte do predhriatej rúry na 170 oC
(338 oF) a pečte 20 min, potom znížte teplotu na 150 oC
(302 oF) a pečte do ružova a upečenia koliesok cukiet a paradajok,
takto by sa mal prepiecť aj stred cesta. Túto teplotu nepresahujte, pretože podľa
rôznych zdrojov, teplotná tolerancia (smoking point) panenského olivového oleja
je v rozmedzí (160 – 190 oC, 320 - 374 oF)
7. Po upečení pokrájajte na kocky a ozdobte
petržlenovou vňaťou
0 comments:
Post a Comment