email

Ads 468x60px

Saturday, August 15, 2015

Patty pan squash strudel / Patizónová štrúdľa / Strudel au pâtisson

Servings : 20 pieces of 2 strudels/ calories per serving : 126
Preparation time : 60 min, baking time 60 min
See nutrition facts by Caloriecount


The recipes for patty pan squash do not appear as often as for the other vegetables, so after some search, I have discovered this summer recipe in the vegetable cookbook. It gives one way how to process patty pan squash to the strudel made from fragile puff pastry. Such a home-made pastry without preservatives contains butter and differs from a stronger, water-puff pastry, which has been used in previous recipes.

Recepty na patizóny sa neobjavujú tak často ako pre inú zeleninu, a tak po dlhšom hľadaní som objavila tento letný recept  v Zeleninovej kuchárke. V záhrade sa urodilo veľa patizónov a toto je jeden zo spôsobov, ako ich spracovať na štrúdľu z krehkého lístkového cesta. Na takéto domáce krehké lístkové cesto bez konzervantov sa použije maslo a odlišuje sa od pevnejšieho vodového lístkového cesta, ktoré sa použilo v predchádzajúcich receptoch s použitím rastlinného oleja.  


Ingredients:


Puff pastry for 4 strudels (by Pavlina Berzsiová)
Fat dough
250 g butter
75 g plain flour, sifted
Non-fat dough
200 g plain flour, sifted
50 g coarse flour, sifted
1 egg yolk
¼ tsp salt
1 tbsp vinegar (to activate the gluten needed for dough elasticity)
125 ml water

Filling (for 2 strudels):
2 medium patty pan squash
200 g minced pork meat
3 tbsp coconut oil or other cold-pressed oil
1 onion
White pepper, ground
Nutmeg, ground
Salt

Method :


Puff pastry :
1. Make the fat dough, combine butter with flour
2. Make a square of 10 x 10 cm (3 x 3 in), trim edges, then chill the square for an hour to harden
3. Meanwhile, make the water dough, mix ingredients with fat trimmings from fat dough, add gradually water to make the non-sticky dough, wrap it in cling film and leave to rest for about 30 minutes
4. Roll the water dough into a cross shape, with the center remained thicker
5. Place the square of fat dough in the center of water dough, fold the ends to wrap the square of fat dough
6. Roll the dough into a 30 x 60 cm (11 x 23 in) sheet, fold two sides into thirds, cover with foil and leave to rest for 20 minutes
7. Roll the dough into a 30 x 60 cm (11 x 23 in) sheet, fold edges inwards and fold in half to get four layers, cover with foil and leave to rest for 20 minutes
8. Roll the dough into a 30 x 60 cm (11 x 23 in) sheet, fold two sides into thirds, cover with foil and leave to rest for 20 minutes as in the point 6
9. Cut the composite dough in half and wrap individually in foil, store in a refrigerator to rest for at least an hour, preferably overnight
(10. Optionally, freeze one part of puff laminated pastry for future use)

Filling:
1. Cut the peeled and seed-free patty pan squash into small cubes, fry on the oil and simmer for 10-15 minutes, cool and remove excess juice 
2. Fry chopped onion on the remaining oil, add the meat, salt and simmer until tender
3. Mix the meat with patty pat squash
4. Roll one part of the puff pastry dough out to a rectangle, use fine flour for sprinkling the board and dough to prevent sticking
5. Use the roller to transfer the dough sheet onto a baking paper sprinkled with flour
6. Spread the stuffing on half of the dough sheet lengthwise
8. Sprinkle with a little pepper and nutmeg



9. Using the paper sheet, scroll the dough to a roll, press the strudel ends to seal them

10. Using paper, transfer strudel onto greased bake form, brush with egg white (or yolk), stab with a fork and place in a preheated oven at 200 ° C (392 ° F)
11. Bake for 15 minutes at 200 ° C (392 ° F), then 30 minutes at 180 ° C (356 ° F)
12. When cooled, cut and serve with a seasonal salad

---------------------------------------------------------
(Slovak)

Zloženie :


Lístkové cesto (podľa Pavlíny Berzsiovej) :
Na 4 záviny
Tukové cesto
250 g masla
75 g hladkej múky, preosiatej
Cesto bez tuku
200 g hladkej múky, preosiatej
50 g hrubej múky, preosiatej
1 žĺtok
¼ lyžičky soli
1 lyžica octu (aktivuje lepok potrebný na pružnosť cesta)
125 ml vody

Plnka pre 2 štrúdle :
2 stredne veľké patizóny
2OO g bravčového pomletého mäsa
3 lyžice kokosového oleja za studena lisovaného
1 cibuľa
Biele korenie
Muškátový oriešok
Soľ

Postup :


Lístkové cesto
1. Maslo vypracujeme s múkou
2. Z cesta vypracujeme štvorec 10 x 10 cm, okraje orežeme a tukový štvorec dáme na hodinu stuhnúť do chladničky
3. Zatiaľ vypracujeme vodové cesto, zmiešame ingrediencie s tukovými odrezkami, postupne pridávame vodu a vypracujeme na nelepivé cesto, zabalíme do igelitovej fólie  a necháme odpočívať asi 30 minút
4. Vodové cesto rozvaľkáme do tvaru kríža, aby stred zostal hrubší
5. Do stredu uložíme stuhnutý tukový štvorec, konce preložíme tak aby sme cesto zabalili
6. Cesto vyvaľkáme na plát 30 x 60 cm a z dvoch strán preložíme na tretiny, prikryjeme fóliou a necháme odpočívať 20 min.
7. Cesto znovu rozvaľkáme na plát 30 x 60 cm, kraje preložíme smerom dovnútra a prehneme na polovicu, vzniknú štyri  vrstvy, prikryjeme fóliou a necháme odpočívať 20 minút
8. Cesto znovu rozvaľkáme na plát 30 x 60 cm a preložíme na tretiny ako v bode 6
9. Zložené cesto rozkrojíme na polovice a samostatne zabalíme do fólie, odložíme do chladničky odležať, najmenej na hodinu, najlepšie cez noc
(10. Môžeme dať zmraziť jednu časť cesta pre ďalšie použitie)

Plnka :
1. Očistené a semien zbavené patizóny pokrájajte na drobné kocky, opražte na lyžici oleja a poduste do sklovita, asi 10-15 min.
2. Na zvyšnom oleji opražte pokrájanú cibuľu, pridajte mäso, osoľte a poduste do mäkka, nechajte vychladnúť a odstráňte nadbytočnú šťavu
3. Zmiešajte mäso s patizónmi
4. Jednu časť lístkového cesta rozvaľkajte na obdĺžnik, nie veľmi tenko aby sa netrhalo, ale ani hrubo, používajte hladkú múku na posypanie dosky a cesta, aby sa cesto nelepilo
5. Pomocou valčeka preneste plát cesta na papier na pečenie posypaný múkou
6. Potrite plnkou na polovicu plátu po dĺžke
7. Poprášte trochou korením a muškátovým orieškom
8. Zrolujte do závinu pomocou papiera, konce štrúdle uzavrite stlačením
9. Pomocou papiera preložte štrúdľu na pomastený plech, potrite bielkom (alebo žĺtkom), vidličkou poprepichajte a dajte do vyhriatej rúry na 200 oC
10. Pečte 15 min pri 200 oC, potom 30 minút pri 180 oC
11. Po vychladnutí pokrájajte a podávajte so sezónnym šalátom

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Templates