email

Ads 468x60px

Saturday, January 2, 2016

Snow Stars / Zasnežené hviezdy / Étoiles des Neiges


Servings : around 20, calories per serving : 200
Preparation time : 60 min, baking time : 10 min
See nutrition fact by Yummly

These stars are an alternative to German Christmas biscuits (Zimtsterne) showed at Woman & Home Magazine. They are a blend of almonds, orange, and cinnamon flavour. 

Tieto hviezdy sú alternatívou k nemeckému vianočnému pečivu (Zimtsterne), ktoré je aj zobrazené v magazíne Woman & Home. Sú zmesou mandlí, pomaranča so škoricovou príchuťou.

Ingredients :

3 egg whites
2 tbsp lemon juice
350 g/12 oz granulated sugar
100 g /4 oz orange zest (from around 4 bio oranges, or washed with baking soda)
300 g/10 oz ground almonds plus 100 g more for dusting
2 tsp ground cinnamon
2 tbsp olive or grape seed oil to grease the baking tray

Method :


1. Whisk the egg whites with the lemon juice until stiff foam, gradually add the sugar, then whisk it on the hot water bath to make it firm. Set aside one third of the meringue.

2. Stir in the mixed peel, cinnamon, and ground almonds into the rest of meringue, make a stiff dough. Cover with cling film and chill (or put in the freezer for several minutes) until the firm dough.


3. Roll out the dough to 1 cm thick layer on the dusted table with ground almonds. If rolling is not possible, press the dough with fingers to make a layer. Using a star cutter, cut out stars, if needed re-rolling the paste.


4. Using a confectionery bag, spread the remaining meringue over the top of each star,  ease the spreading using a small knife.


5. Using the knife, place carefully the stars on the greased rack and then into a pre-heated oven at 180 oC (356 oF) and bake the stars for about 10 min. until the bottom of the stars turning brown but the meringue should stay white.

ôôôôôôôôôôôô
 ôôôôôôôôôô

Zloženie :


3 bielky
2 lyžice citrónovej šťavy
350g  kryštálový cukor
100 g  pomarančová kôra, postrúhaná na jemno (cca 4 bio pomaranče, alebo umyté jedlou sódou)
300g pomleté mandle plus 100 g viac na posypanie cesta
2 lyžičky mletej škorice
2 lyžice olivového alebo hroznového oleja na pomastenie plechu

Postup : 


1. Vyšľahajte vaječné bielky s citrónovou šťavou až do tuhej peny, postupne pridajte cukor, a potom šľahajte sneh na horúcom vodnom kúpeli aby spevnel. Jednu tretinu snehu odložte do inej nádoby.
2. Zmiešajte pomarančovú kôru, škoricu a mleté mandle so zvyšným snehom na tuhé cesto. Zakryte fóliou a uložte do chladu (alebo dajte do mrazničky na niekoľko minút), pokiaľ spevnie cesto.
3. Vyvaľkajte cesto na 1 cm hrubú vrstvu na doske posypanej s pomletými mandľami. Ak vyvaľkanie nie je možné, spravte vrstvu stlačením cesta prstami. Pomocou hviezdovej formičky vyrežte hviezdy, v prípade potreby znovu vyvaľkajte novú vrstvu.
4. Pomocou cukrárskeho vrecka naneste sneh na povrch každej hviezdy, ak potrebné použite malý nôž.   
5. Pomocou noža, pozorne preneste hviezdy na pomastený plech, ktorý potom dajte do predhriatej rúry na 180 ° C  (356 oF), a pečte hviezdy asi 10 minút pokiaľ spodná vrstva zhnedne ale sneh by mal zostať biely.







0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Templates