Servings : 900 ml, Calories per serving :
Preparation time: 30 min, Aging time : 2 weeks
This delicious refreshing liqueur with healing properties, especially on the digestive system, made from mint grown in our garden, is best to drink with ice cubes after the meal. It is used where the peppermint flavour is desirable, in creams, ice creams, desserts and cocktails, the most famous being Grasshopper cocktail. Its discoverer, a French pharmacist Emile Griffard, was also a neighbour of the "Grand Hotel" in Angers, in the Loire Valley, where customers tested his mint liqueur around 1885.
Tento lahodný osviežujúci likér s liečivými účinkami, hlavne na tráviaci systém, vyrobený z mäty zo záhrady je najlepšie použiť s kockami ľadu po jedle. Používa sa aj tam, kde je žiadúca mätová príchuť v krémoch, zmrzline, zákuskoch a kokteiloch, z ktorých najznámejší je Grasshopper cocktail. Jeho objaviteľ, francúzsky farmaceut Emile Griffard bol aj sused Grand Hotela v Angers, v Údolí Loire, kde zákazníci testovali jeho likér okolo roku 1885.
Crѐme de Menthe natural without coloring /
Crѐme de Menthe prírodný bez farbiva
Ingredients :
11/2 cup fresh mint leaves, organic from the garden
600 ml vodka of the best quality, odourless, 40%
2 cup white granulated sugar
1 cup water
A pinch of green food color (contains Tartrazine E102, Brilliant Blue E133)
Method :
1. Wash the mint leaves and allow drying them, discarding the stalks
2. Place them into a glass jar with lid and pour vodka on them, close firmly
3. Leave the jar at the window for two weeks
4. Strain through a double thick gauze and discard leaves
5. Cook sugar with water stirring until dissolved, let cool down covered
6. Combine mint vodka with sugar solution, color with the green, or leave the natural color, yellow-greenish, then pour into a bottle, tightly capped and allow aging for another 1-3 months
http://www.drinksmixer.com/drink3619.html
http://wilstar.com/food-drink-holidays/national-creme-de-menthe-day/
http://www.grouprecipes.com/58403/homemade-creme-de-menthe-liqueur.html
http://www.enotriacoe.com/egg-white-sirop-giffard-70cl.html
---------------------------------------------------------
(Slovak)
Zloženie :
11/2 šálky čerstvých mätových listov, organických so záhrady
600 ml kvalitnej vodky bez vône, 40 % (my sme použili slovenskú Goral vodku)
2 šálky bieleho kryštálového cukru
1 šálka vody
Štipku zeleného potravinárskeho farbiva (obsahuje Tatrazín E102, Briliantovú modrú E133)
Postup :
1. Umyjeme mätové listy a necháme vysušiť, stonky vyhodíme
2. Vložíme ich do uzatváracej sklenej nádoby a nalejeme na ne vodku, uzavrieme pevne
3. Necháme na okne zrieť 2 týždne
4. Alkohol precedíme cez dvojitú hustú gázu a listy vyhodíme
5. Cukor s vodou varíme miešajúc pokiaľ sa nerozpustí, necháme prikryté vychladnúť
6. Zmiešame mätový alkohol s cukrovým roztokom, sfarbíme do zelena, alebo necháme žltozelenú prírodnú farbu, nalejeme do fľaše, pevne uzavrieme a necháme zrieť ďalšie 1-3 mesiace
0 comments:
Post a Comment